Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte o houpačce v Brně?

Od: kimi odpovědí: 4 změna:
Když jsem byla menší, milovala jsem si vzít sluchátka a jít se houpat na houpačku. Vydrželo mi to do teď(16). Ale nevím, kde v Brně houpačky jsou. Jednu, co u mě byla blízko, někdo zničil a tak ji oddělali. Několikrát jsem byla v Olympii,ta houpačka je velká a líbí se mi, jenže je tam hodně dětí, takže každých 5 minut za mnou chodí rodiče, jestli bych nemohla pustit jejich děti (asi jako důchodci v MHD). Tak se ptám vás na nějaký míň známý místo:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Do Brna je od nás daleko. Přesto mi to nedá, abych neprovětrala své vzpomínky.

Dneska je v každé, i sebemenší, vesničce dětské hřiště. Houpačky, malý kolotoč, skluzavka, průlezky. O městech ani nemluvím. Za našich let tomu bylo jinak. Nebylo pro děti nikde nic.

Před 50 lety, když k nám o pouti přijeli "šátoráci" s pěti houpačkami a střelnicí, to byl, panečku, zážitek. Babička mi dala desetikorunu a já se cítila bohatá jako král. Houpalo se za kačku a já si ten den pokaždé dokonale užila.

Dneska už není o tyto tažné ptáky velký zájem. Jednak neskutečná drahota a za druhé, mnoho dětí má i doma různé atrakce, tak to pro ně není nic nového.

Před 35 lety, když byly naše děti malé, manžel jim svařil houpačku - jako na pouti. Postavil ji do kouta ke studni. Od té doby u nás byla denně "pouť". Nejen naše děti, ale táhli se k nám i všichni jejich kamarádi ze vsi a okolí. Na studeň jsme dali magneťák a udělali si "pouť". Vždycky ale musel dohlížet některý dospělý. Houpačka je velmi těžká, aby nedošlo k úrazu. Ale děti si pokaždé užily. Naše, i ty cizí.

Houpačku máme dodnes. Nehoupe se už nikdo. Vyrostly děti, vyrostla dokonce už i vnoučata. Dali bychom ji do sběru, ale váže nás k ní citový vztah. Pořád na ni v duchu vidím skotačit naše malé děti. Je to prostě hezká vzpomínka.

Potřebovala by nový kabát. Dvakrát už jsem ji různě přemalovávala, aby byla hezká a veselá. Dneska už není pro koho. Jaga.

Pokud přijedete na Pardubicko, zastavte se pohoupat. ZADARMO! *palec* U nás se neplatí. Uděláme si pouť! :-D Klidně napeču i pouťové koláče. A možná bych zvládla i papírové růže. Vždyť na tom nic není.

Nevíte o houpačce v Brně?
jh®

Kdybych to neměla tak daleko, přijela bych hned! *palec*

Ale dávala bych si velký pozor... podobná lodička mi kdysi před lety málem urvala prst při houpání synečka v zookoutku Hodonín, když se mi za nýtek zasekl prstýnek. Houpačka mne vláčela prachem, lidi zírali, proč se tam válím po zemi, prostě "pozdvižení na vsi". :-D Krvácející sedřený prst mi na místě ošetřili, ale skoro placatý prstýnek přeštípnout odmítli, nosila jsem ho ještě několik dní, protože mezitím prst natekl a musela jsem počkat, až splaskne. Ale přežili oba... prstýnek i prst, obojí mám dodnes. *smich*

pt®
hodnocení

1x

Pověs si doma houpačku na futra a houpej se jak dlouho chceš...;)

pohanka*
hodnocení

0x

I Vy slečno jednou zestárnete. Pokud budete mít štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]