Ahoj všem,kupujeme pozemek, právník prodávajícího nám poslal návrh kupní smlouvy, smlouvu o úschově a návrh vkladu na katastr nemovitostí. Kupní smlouvu náš právník doplnil a prodávající s ní souhlasí. U právníka prodávajícího máme i zajištěnou úschovu peněz. Původně jsme mysleli, že smlouvu budeme podepisovat také tam ale dnes nám prodávající volal s tím, že se jen sejdeme s ním na poště bez právníka, kde si necháme podpisy ověřit a potom pošleme peníze na účet jeho právníka a bude to vše hotové. Je to takhle v pořádku? Nikdy jsem se s tím nesetkala.Děkuju za odpovědi
Ted sem prodával byt smlouvy si podepíšete pokud s nima souhlasíte kde chcete to je jedno Na tý jedný smlouvě co se s ní pude na katastr nemovitostí musí být ověřený podpisy a to jak prodávajícího tak kupujícího Jak to podepíšete ,ověříte podpisy tak se pošlou peníze na depozitní účet a smlouva s ověřenými podpisy spolu se žádostí o změnu majitele se donese na katastr kde maj měsíc čas než to přepíšou Jak to přepíšou tak se listem vlastnictví z katastru doloží nový majitel a dojde k uvolnění peněz z depozitního učtu na účet prodávajícího
Je to naprosto normalni. Delam v realitce. Smlouvy dostane jedna strana, podepise na poste, vrati, dostane druha strana. Delam trochu jiny obor nez komercni prodeje, u nas se bezne prodavajici s kupujicim nepotkaji. Mnohdy jsem kupujici nepotkala ani ja. Katastr prevede jen na zaklade overene smlouvy. Na overovaci dolozce musi byt nacionale shodne s hlavickou smlouvy.
Já zas pozemek prodala. Na poště jsem se setkala s kurýrem, který přivezl smlouvy a návrhy na vklad. Smlouvy jsme na poště podepsali a podpisy nechali oveřit. No a zašli kousek vedle od pošty a peníze jsme si převzali.. Takže žádný právník, dokonce jsem se ani neviděla s kupujícím. Samozřejmě, že smlouva byla už dopředu oběma stranami vyladěna a odsouhlasena.
Možné to je, a pokud budete mít trochu štěstí, může to i dobře dopadnout. Já bych ale raději šla k notáři. Ty peníze, které mu za vyřízení smlouvy dáte, jsou dobře vynaložené, protože budete mít jistotu, že vše bude ošetřeno tak, jak to má být a vy se za zaplacenou kupní cenu skutečně stanete majiteli pozemku. K tomu notáři můžete jít (se všemi doklady, které máte), dokud jste tu smlouvu nepodepsali. Pak by to již bylo velmi obtížné. Jde o velmi vážnou věc, pár týdnů čekání na termín u notáře nehraje roli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.