Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyššia plat.trieda ako mi náleží

Od: aktak odpovědí: 6 změna:

Dobré ráno.Mám taký dotaz.ako by ste to brali vy...

Som zdrav.sestra v nemocnici,nemám splnené 2roky praxe v zdravotníctve-to ma zaraďuje do 9pl.triedy,pretože musím pracovať pod dohladom.

Pracujem 9mes.na onkologii-kde to inak nejde a robím všetko,čo ostatné kolegyne.

Zavolali si ma z vedenia nemocnice s tým, že ma daju do 10plat.triedy.Povedala som, že nie-že to nemože byt, pretože v 10platovej su sestry už s osvedčením k výkonu povolania a bez doborného dohladu..to je jedno.

Tak sme to ukoncili s tým, že nie.

No a teraz mi prišla výplata s 10.plat.triedou a ešte aj nový platový výmer.

Nedokážem tie peniaze prijat, ked viem, že mi nepatria.Ale íst tam zas a povedať že nie-veď som im to hovorila, ýž je mi to trápne.

Tak ma napadá, kto sa v tom vyznáte-može si zamestnavateľ aj ked je zriadovaný krajom sám určit do akej platovej triedy ma dá?Keby mi pvedali, my vás tam dáme,možeme to spravit je to iné ako teraz, ked mám pocit, že dostávam peniaze ,ktoré mi nepatria.

Ďakujem pekne.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ajax
hodnocení

0x
Nereste to. Budte rada, ze Vam da zamestnavatel vyssi plat, aniz by jste ho o to musela roky zadat. Asi si je zaslouzite, sestricek je malo a asi vidi, ze jste dobra sestricka. Jsou jini kteri si vysoky platy nezaslouzi a porad maji malo. At se vam dari.

zasloužíte - nezasloužíte, ono zaměstnanec má být zařazený do takové platové třídy, jejíž náplň práce vykonává. a pokud se bavíme o českých tabulkách, tak neregistrované sestry patří opravdu do devítky, protože práci musí vykonávat pod odborným dohledem. do desítky spadají ty, které vykonávají tutéž práci, ale už bez odborného dohledu - čili tam je podmínkou registrace.

teoreticky zaměstnavatel může zařadit zaměstnance i do vyšší platové třídy, než je jeho VZDĚLÁNÍ, kterou třída požaduje (typicky u sester - dříve středoškolačky, teď vykonávají práci, která je tabulkově přiřazená vysokoškolačkám), nicméně tenhle případ mi nepřijde ani tak o vzdělání, jako spíš o vykonávané práci (s dohledem nebo bez dohledu) a tam už zaměstnavatel nemá volnou ruku, musí zařazovat podle vykonávané práce *nevi*

ovšem co s tím v praxi, to netuším. problém by z toho asi mohl být jedině tehdy, pokud by na to poukázala některá z kolegyň, tady fakt nemám představu.

janm*

Berte to tak jak to je, Vy jste je na to upozornila čili můžete mít svědomí čisté, výčitky si nedělejte, je to jejich rozhodnutí a vůle, to samé můžete uvést (že jste na to upozornila zaměstnavatele) i v případě pokud by na vás někdo ohledně platu "útočil", v podstatě jste v tom "nevině" tak si nedělejte starosti...

hodnocení

0x

To jsem ještě neviděl, aby zaměstnanec vracel peníze a chtěl méně než mu zaměstnavatel dal *sok* A koho že tím vlastně okrádáte?

iz*
hodnocení

0x

Do platových tříd se zařazují práce podle jejich obtížnosti, nikolic zaměstnanci podle dosažené kvalifikace. Pokud po Vás zaměstnavatel vyžaduje práci, která odpovídá 10. třídě, musí Vám za ni i zaplatit – v tomto případě platem odpovídajícím 10. třídě. [Jednotlivé pozice se do platových tříd zařazují podle nejobtížnější práce, kterou bude zaměstnanec vykonávat.]

figurek*
hodnocení

0x

vy jste jeptiška nebo rovnou anděl? Zřejmě máte docela inteligentního ředitele a zřejmě jste docela schopná, protože jinak by vám nikdo nikdy nic navíc nedal.

Proto vám radím : Peníze vezměte úplně klidně, protože jsou vaše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]