Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence - Návrh na osvobození

Od: novami* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jde mi o Návrh na osvobození od nezaplacených závazků v oddlužení. V insolvenci jsem dva roky a mám splaceno 30% dlužné částky. Mohu si zažádat o osvobození od nezaplacených závazků již nyní? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ne. Insolvence není od toho, aby zbavovala dlužníky dluhů, ale aby je chránila pžed lavinou poplatků a odměn exekutorů. Za to dlužník platí tím, že buď splatí vše a pak je insolvence ukončena, nebo ho 5 let trápí správce a odírá ho o stanovenou část příjmů, tak aby splatil pokud možno co nejvíc, nejméně alespoň 30%. Takže vy teď musíte buď doplatit všechno, nebo ještě 3 roky vydržet v režimu insolvence.

hodnocení

0x

Zdravím. Insolvence může být předčasně ukončena pouze v případě, že dlužník splatí 100% svých pohledávek. Což není Váš případ.

hodnocení

0x

Důvod? Jako jen tak? Půjčím si milion, jdu do insolvence, zaplatím 30%, zažádám od osvobození, hotovo?!? Takže jsem za 2 roky vydělal zdaněných 700 000.- Kč? Tak tomu říkám nápad, napište co vám insolvenční správce odepsal, docela mě to zajímá *zed* Samozřejmě, že nemůžete. Pokud to jen trochu půjde, zaplatíte celou částku, přes to nejede vlak, čím dříve pochopíte tím lépe budete spát.

27.07.16 09:17
hodnocení

0x

Ne

hodnocení

0x
No vidite tak za dalsi 3roky mate splacene.
sebod*

30% je nejnižší možná částka, kterou musíte splatit během 5ti let. Z toho plyne, že někdo zaplatí pouze oněch 30% za 5 let. Jiný za tutéž dobu zaplatí 100%. No a někteří splatí 100% třeba za dva roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]