Zdravím, resim docela dilema. Na zacatek uvadim, ge mi je 17 (v kvetnu 18) Nejdriv neco k me rodinne situaci: uz rok a pul ziju u babicky, s rodicema se moc nestykam (matka ma schizofrenickou poruchu, jako maleho me tyrala, s tatou se vidam, ale ne doma). Nasi mi plati internat (pres sk. rok abych babicku zatezoval co nejmene, jinak se snazim pomahat jak to jde). Nasim (hlavne tatovi) jsem za to vdecny, vydelavam si sam programovanim. Cela nase rodina je podelana strachy z teroristu. Samozrejme, ze bych se nechtel dostat do palby, nebo do mista deni, ale oni tomu podrizuji uplne vsechno - kdyz jedu do Prahy tak si nepreji abych chodil na Vaclavak, jezdil metrem.. Babi od masakru v Olympii naznacovala, ze bych nemusel chodit do OC u nas ve meste... Naši mi prekazili dovolenou v cerne hore (se zdr. pojistovnou, vyhodna cena - vse bych si platil sam).. Bylo to naposledy, co bych mohl jet, jelikoz do 18 jsou ty ozdr. pobyty realizovany. Co se tyce me samostatnosti, abych babicku tolik nevytezoval (a samozrejme kdyz jdu treba na party) mam zarizeny byt po matce (kdyz jsme byli ve stridave peci, takze tam obcas o vikendu jsem). Uklizim, vytiram, cistim wc, varim si.. Myslim si, ze jsem pomerne rozumnej kluk, nez neco udelam premyslim a promyslim. Jeden z nejlepsich kamaradi vcera nabidl, ze jede jede s partou do Chorvatska - na tyden, tamnejsi festival + koupani.. Proste parada. Samozrejme me to laka, jen nevim jestli a jak to rici rodicum, jestli mi to za to stoji tam vubec jezdit. Rodice pocitaji s tim, ze pojedu na tyden na slovensko. Tak misto toho... Naprosto vim, ze by s tim nesouhlasilo - teroristi, plaze (viz. Tunisko). Nejsou na tom financne tak moc dobre, nikdy jsem s rodinou nebyl na dovolene (vzdy pres tu pojistovnu) a vlastne ani po cechach jsme nikdy nejezdili (jen jednou). Chapu ze se o me boji. Napadlo me, to
akamlufovat tak, ze jedu na to slovensko - pritom jet s nima. Nerad lzu, ale na druhou stranu by nemeli starost (alespon takovou). Samozrejme, neni to sranda jet nekam do zahranici - pojisteni a vse kolem bych si zaridil a kamaradovi rekl, jam jedu aby "kdyby neco" mohl informovat nase (jen jako pojistka). Vlastne je to blaznivy, chapu ze se setkam s velkou vlnou kritiky, ale hudu rad, kdyz mi zde nekdo empaticky odpovi, event. podpori (i kdyz..) Diky za precteni a relevantni odpovedi.
Jedna z nejhorsich veci, ktera se Ti v zivote muze stat je, ze ztratis duveru nekoho, na kom Ti zalezi a komu zalezi na Tobe.
A to si pis, ze lzi tou duveru ztratis. A ziskavat ji zpet budes pouze velmi tezko. Jak by Ti pak mohly kdykoliv v budoucnu v cemkoliv verit, kdyz budou vedet, ze si jim lhal? Zalhal jednou, zalze podruhe.
Kdyby mi tohle udělalo mé dítko, tak mě asi klepne. Ale já za mlada bych to určitě udělala. Vypravila bych se jako na Slovensko a z Chorvatska bych poslala SMSku - jsem v Chorvacku, mám se dobře, denně v 18.00 hodin budu posílt SMSky. Promiňte, ale jinak bych se sem nikdy nepodíval.
Podobnou věc jsem také v 18ti udělala. Také jsem nebyla ztřeštěná, ale rodiče by mi to nedovolili. Takže o tom nevěděli. Mysleli si, že jsem u kamarádky na prázdninách.A neřekla jsem jim to ani po návratu. Proč taky, abych se chlubila?
ale ne. Jestli si na svoji dovolenku dokážeš vydělat sám, pak se nikoho na nic neptej a klidně jeď. V Chorvatsku se ti nic nestane.
Já jsem vezl rodinku na dovolenou do Puly, v době kdy ještě trvala balkánská válka. Kdesi ve Vojvodině po sobě Srbové a Chorvati stříleli, v Bosně byl rachot a na Istrii byl úplný klid. Nikdo nás neobtěžoval, žádné vojenské manévry jsme neviděli, užili jsme si dva pěkné týdny u moře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.