Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platí se dnes darovací daň

Od: jentak* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, nevíte někdo, platí se dnes darovací daň mezi sestrou a bratrem, tedy ve druhé skupině? Na internetu jsem našel že ne. Ale nevím, jestli nedošlo v poslední době k nějaké změně kterou "internet" přehlédl.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Osvobozeni od daně z příjmu získaného darem jsou

příbuzní v řadě přímé (rodiče, děti, vnuci...) a manželé

příbuzní v řadě pobočné, a to sourozenci, synovci, neteře, strýcové a tety, manželé dětí (zeťové a snachy), děti manžela, rodiče manžela, manželé rodičů a osoby, které s dárcem žijí nejméně po dobu jednoho roku ve společné domácnosti, a které z tohoto důvodu pečují o společnou domácnost nebo jsou na dárce odkázány výživou.

Zdroj: penize.cz/...

doplněno 26.07.16 14:06:

Platí to stále, jak dlouho ještě bude netuším, ale to neví nikdo.:-D

jentak*
hodnocení

Díky. Tohle jsem taky našel. Jen jsem nevěděl, jestli není něco novějšího, co jsem někde přehlédl. Snad není.

hodnocení

0x

Jako pojem od roku 2014 neplatí ale platit se platí, dojela (dojede?) na to i Nagyová-Nečasová ;) penize.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den, moc to sem nepatří, opravdu se tato daň neplatí, ale nedá mi to sem hodit příhodu, jak kdysi tchyně dala barák manželově sestře i pozemky k tomu. Co já jsem se naplakala, že my jsme nic nedostali a ještě museli vyplácet tetu z našeho ehm. opadaného baráku. A když jsem se s tím smířila, tak ještě tchyně - nána jednou povídá, že i tu daň - tenkrát 10000 korun museli za švagrovou zaplatit, protože oni chudáčci neměli peníze, no škoda mluvit. Dnes má švagr rakovinu a tomu není ani 60, švagrová je na nervy, peníze všechny rozforovaný, no škoda mluvit.

vanad1*

To je nějaké divné, že vaše investované peníze jste bez náhrady předali švagrové. Měli jste nárok nejen za materiál ale i za práci odvedenou při zhodnocování majetku. To platilo vždy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]