Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte někdo, platí se dnes darovací daň mezi sestrou a bratrem, tedy ve druhé skupině? Na internetu jsem našel že ne. Ale nevím, jestli nedošlo v poslední době k nějaké změně kterou "internet" přehlédl.
Osvobozeni od daně z příjmu získaného darem jsou
příbuzní v řadě přímé (rodiče, děti, vnuci...) a manželé
příbuzní v řadě pobočné, a to sourozenci, synovci, neteře, strýcové a tety, manželé dětí (zeťové a snachy), děti manžela, rodiče manžela, manželé rodičů a osoby, které s dárcem žijí nejméně po dobu jednoho roku ve společné domácnosti, a které z tohoto důvodu pečují o společnou domácnost nebo jsou na dárce odkázány výživou.
Zdroj: penize.cz/...
Platí to stále, jak dlouho ještě bude netuším, ale to neví nikdo.
Jako pojem od roku 2014 neplatí ale platit se platí, dojela (dojede?) na to i Nagyová-Nečasová penize.cz/...
Dobrý den, moc to sem nepatří, opravdu se tato daň neplatí, ale nedá mi to sem hodit příhodu, jak kdysi tchyně dala barák manželově sestře i pozemky k tomu. Co já jsem se naplakala, že my jsme nic nedostali a ještě museli vyplácet tetu z našeho ehm. opadaného baráku. A když jsem se s tím smířila, tak ještě tchyně - nána jednou povídá, že i tu daň - tenkrát 10000 korun museli za švagrovou zaplatit, protože oni chudáčci neměli peníze, no škoda mluvit. Dnes má švagr rakovinu a tomu není ani 60, švagrová je na nervy, peníze všechny rozforovaný, no škoda mluvit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.