Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s živnostní

Od: jenda96* odpovědí: 5 změna:

Ahoj budu si zakládat eshop, ale vůbec netuším, jak je to s živností. Vím že si jí musí založit a co si oběhat. Vím co obnáší eshop, ale jak mám pak dávat danove priznani? Kdy musím odvádet dane apod.? Co když nekde jinde na internet vydelavam penize jak je danit? Příklad Na eshopu ročně budu mít obrat 80 tisíc a čistý zisk 20 tisíc. Pak třeba na aukro prodám zboží za 10 tisíc, na bazosi za 20...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Oběhnout - FÚ, sociálku, zdravotní pojišťovnu, založit ŽO

Daně - po ukončení kalendářního roku do konce března následujícího roku podat Daňové přiznání

Je jedno kde co prodáte, vše zdaníte. Nepředpokládám, že budete rozprodávat použité věci z bytu, ty do daní nepatří (věci osobní potřeby).

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zřejmě budete e-shop provozovat jako OSVČ - tedy fyzická osoba (FO). Tam je povinnost odevzdat přiznání k dani z příjmů na F.Ú. do konce března následujícího roku po zdaňovacím období (tím je rok). Takže, např. za příjem z roku 2016 podáte formulář do konce března roku 2017. Formulář je členěn na oddíly a Vy tam uvedete vše, co souvisí s podnikáním, do oddílu určeného pro příjem z podnikatelské činnosti (příloha č. 1). Pokud máte ještě i jiný příjem (nikoliv z podnikání), tak to bude (asi) na příloze č. 2 a oddíl pro ostatní příjmy. Záleží na tom, jestli budete např. na Aukru prodávat jako "civil" nebo jako e-shop (to by potom bylo také do toho podnikání). Až uvidíte ten formulář, tak Vám to bude hned jasnější. Ovšem, nejdříve se musíte (po skutečném zahájení činnosti) na F.Ú. zaregistrovat. Ta daň je potom splatná také do konce března. Zdravím!

doplněno 25.07.16 21:13:

To, že jste student a chcete zároveň podnikat, jste měl napsat hned v otázce (a já bych vůbec nereagoval, protože tam to nevím). Snažil jsem se Vám podrobně vše popsat, ale obávám se, že Vy nemáte vůbec "šajnu" a tak se dalších rad vzdávám ve prospěch rádců, kteří mají lepší vysvětlovací schopnosti.

jenda96*
hodnocení

0x
A co ještě jsem student a i další rok budu?
A jak je to s tou daní? Co doplácím nějaký peníze tohle moc nepobirám.
Dejme tomu ze nakoupim mobil za 1000, přídam marzi a prodává za 2000. Za rok jich prodám 30 a můj vydeleek (cisty) bude 30000 . Obrat 60tisic. Jak s toho zaplaťim dame

Chlapče, dostudujte nejdřív a nepřemýšlejte teď o nějaké kouli u nohy? Máte vůbec představu, co takový prodej na netu a vůbec podnikání obnáší? Jednou Vás bude živit dosažené vzdělání, ne nějaký prodej mobilů.

Na netu je spoustu odkazů, jak začít podnikat, to si můžete vyhledat a prostudovat. Daně zbytečně neřešte, s takovýmhle malým obratem byste je stejně neplatil.

Podnikám 25 let, trošku o tom už něco vím. Dodělejte si hlavně vzdělání, najděte třeba teď nenáročnou brigádu-přivýdělek, klidně jako obsluha nějakého e-shopu.

uska*

Tak jak píše Andy. Napřed si něco nastudujte, odkazu je hodně, třeba tohle

sluzbyapodnikani.cz/... Odpovědi na vaše otázky by zabraly celodení školení. Až si to nastudujete a nějakou pasáš nepochopíte, tak se ptejte, třeba i zde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]