Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyléčení virózy, kašel naprázdno, infekce

Od: imahata odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, vím, že z nadpisu nejde moc pochopit, o co jde. Popíšu to: Před třemi lety jsem prodělala virózu. Normální nachlazení, které doprovázel kašel. Nachlazení přešlo, a kašel zůstal. Takže jsem pořád kašlala, pořád jsem měla pocit, že v tom krku něco mám. Nicméně, neměla jsem, jak jsem taky po dlouhé době kašle zjistila. Během tohoto "zbytečného kašle" (dráždění krku) jsem si do krku zavlekla nejspíš infekci. Vím to. Můžu to porovnat, protože předtím, když jsem "kašlala" zbytečně, byl to jiný "kašel" (spíš pokašlávání) a infekci, jako takovou, jsem v krku určitě neměla. Ani mě v něm neškrábalo. Tehdy mi doktorka udělala stěry a taky že tam nic nebylo. Teď po třech letech jsem to začala znovu řešit, byla jsem znovu u doktorky. Předepsala mi zatím antihistaminika. Ty nezabraly. Na začátku srpna mám přijít znovu. Přála bych si, aby mi ty stěry provedla znovu a myslím, že k tomu brzy i dojde. Jsem přesvědčena, že jde o nějakou infekci. Už podle toho jak zní ten kašel a že mě taky občas škrábe v krku. Doufám, že se nasadí antibiotika.
Chtěla jsem se zeptat, jestli jste někdo něco podobného zažil, případně co vám zabralo.
Omlouvám se za tak dlouhý text, ale popisuje se to opravdu špatně...
Děkuji za případné zkušenosti.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rosa
hodnocení

1x

Po tolika letech bych zkusila raději plicní, rtg plic, spirometrii a případně rozbor sputa (to vše si zajistí na plicním) . Ve výtěrech opět nic nemusí být. A také je zbytečné brát antibiotika, když nevíte na co, Jejich nadužívání vede k pozdější rezistenci.

imahata
hodnocení

Ještě bych doplnila, že mi dost pomohlo kloktadlo. Ikdyž ne úplně, protože ho nedostanu tak hluboko do krku.

hodnocení

0x

Zkuste propolis- propolisový nálev v lihu (můžete si ho vyrobit doma), popíjet zředěný vodou. Nejúčinnější je, když se pomalu pije brčkem.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. A jste si jistá, že skutečně nejste na něco alergická? Možná, že byste měla podstoupit i testy na alergologii.

hodnocení

0x

Je docela možné, že se o virozu v krku vůbec nejedná. Kašlete více po jídle nebo když ležíte? Pak to může být i reflux. Poklikejte a pohledejte si něco o refluxu. Je to poměrně častá a nebezpečná záležitost.

doplněno 26.07.16 18:29:

Ale bacha! Reflux jedněmi léky nevyléčíte. Moje 40ti letá mladá, se s tím potýká od dětství. Na chvíli má klid a pak začne znovu kuckat. Jde si pro prášky, půl hodiny před jídlem nebo jde na akupunkturu. A zase má chvíli klid, než to celé začne znovu. Reflux se nedá léky vyléčit!

imahata
hodnocení

babkazov: Reflux jícnu to není, na ten jsem taky dostala léky už předtím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]