Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký důvod si vymyslet?

Od: karen odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

Jsem v druhém ročníku na sš. Do nového roku bych si chtěla vydělat 20 tisíc (na něco šetřím) a tak jsem si našla brigádu na 100kč/h.

Pohovor je ale bohužel ve všední den, takže budu muset tak na 3 hodiny chybět. Mamka by mi to určitě nedovolila, co se týče školy, tak si nechce dovolit žádné zameškání. Minulý rok jsem měla na konci roku celkem tak 12 zameškaných hodin. A to jsem si napsala omluvenku, když jsem zaspala. Mamka omluvný list nekontroluje, protože nemá důvod. Známky mám dobré a nikdy jsem neměla žádné výchovné problémy.

S čím bych ale chtěla poradit, je co říct učitelce. V omluvence můžu mít napsané rodinné důvody, ale chce vědět předem, když budeme chybět. Ptala jsem se kamaráda a říkal, že nemůžu říct, že jdu na pohovor na brigádu, že to by nevzala. Tak mě napadla svatba nebo pohřeb, ale není to trochu moc? Co jí můžu říct jako pádný důvod bez vyptávání se?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Podvádět se nemá, ale někdy je to nevyhnutelné.

1. Než omlouvat pár hodin je lepší nejít do školy na celý den - střevní chřipka.

2. Jdi se objednat k nějakému lékaři, který bere pouze na objednání a nechej si dát razítko. Zda pak lékaře navštívíš nebo ne je vedlejší. Lze pak termín tel zrušit.

iz*
hodnocení

1x

Lhát se nemá a je nesmysl dát na to, co říká kamarád. Pokud máte takhle nízkou absenci, je velice nepravděpodobné, že by Vám pohovor neomluvili. Rozumný učitel navíc ocení pravdomluvnost.

Ale dobře si to s brigádou rozmyslete. Jakmile podepíšete smlouvu nebo dohodu, budete se muset přizpůsobit potřebám zaměstnavatele.

vjbh
hodnocení

1x
Pravdu bych ve škole neřekla, napsala bych si omluvenku. S tak malou absencí je téměř nulová šance, že to bude učitelka kontrolovat. Jen bacha, aby tě potom učitelka někde ve městě nepotkala. Co jít třeba ke koznimu na kontrolu pih a nechat si dát razítko? Svatba je taky OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nejít do školy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]