Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, když se mi ztratí peněženka

Od: lili65* odpovědí: 6 změna:

co mam dělat když se mi ztratí peněženka v autobuse díky moc ahoj vaše lili

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zamáčknout slzu v oku a až přijdete k dalším peněz, jít si koupit novou peněženku *nevi*

Pokud by čirou náhodou v té peněžence byly nějaké doklady, tak případně zablokovat kartu k účtu (na bance), zařídit novou kartičku k zdravotnímu pojištění (na pojišťovně), nahlásit KRÁDEŽ občanky na Policii (pokud se nezměnila pravidla, tak za ztrátu se platila pokuta, krádež byla zdarma... ale už je to pár let, nevím, jak to funguje teď)...

amlim*
hodnocení

0x

Nic,to už je pozdě.Dát si příště pozor,ani nemá cenu hlásit něco na policii. Vlastní zkušenost. Peněženka mi byla odcizena při nákupu v obchodě,ochranka mi dporučila nahlášení na policii,.Nejen že to byla ztráta času-prověřovali mě asi,protože když mi policista řekl :"Jak mi dosvědčíte ,že vám byla ukradená. Co když jste to utratila a teď se bojíte manžela."No to mě dorazilo.Teď si dávám fakt bacha!

lidka*
hodnocení

0x

Lili, přeci jenom to na policii zkuste. V rodině také byla 3x krádež - 1x nenávratně vše pryč, ale 2x byly sice peníze zkonfiskovány, ale pohozenou peněženku s doklady odevzdali 1x na policii a jednou přímo domů na adresu, kterou tam našli. Jinak je možné se pozeptat na městském úřadě. A poslední možnost je i na Dopravním podniku. I když to bude asi bez peněz, dobré je alespoň, že nemusíte shánět nové doklady. A policie může udělat zápis o ztrátě dokladů a na základě toho dostanete náhradní doklad - snad je to tak i nyní - nám se to stalo asi před 5 roky. Možná to dají i do evidence neplatných osobních dokladů. Hodně štěstí!

malvinka*
hodnocení

0x

Osobně jsem byla svědkem situace kdy řidič autobusu byl dispečerem DP přes mobil kontaktován s dotazem zda nebyl nalezen batoh. Ridičem byl nález potvrzen a odevzdán. Takže pokud by se případně nalezly pouze by´t jen doklady., za zkoušku ta ztrátě určitě stojí, ani se nasnažím si představovat jak obíhám fotografa a jeden úřad po druhém...*modla**mala*Opravdu se obratte na Policii a Dopravní podniky za zkoušku nic nedáte.

martini*
hodnocení

0x

Také jsem zažila úspěšný návrat z vlaku. Zkuste tu dopravní společnost, policii, městský úřad - ztráty a nálezy. Jinak doufat, že aspoň doklady se najdou. Jinak vám to zařizování nezávidím.

hodnocení

0x

Také se mi to stalo,ale mě ji ukradli.Hlavně zablokovat karty,a ohlásit policii,kdzby náhodou,ale větčinou,tam s vámi sepíšou sáhodlouhý dopis,a je to stejně nahouby.Dobré je nemít v peněžence doklady,to je pak spousta běhání zařídit nové...*uspech*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]