Nejste přihlášen/a.
co mam dělat když se mi ztratí peněženka v autobuse díky moc ahoj vaše lili
Zamáčknout slzu v oku a až přijdete k dalším peněz, jít si koupit novou peněženku
Pokud by čirou náhodou v té peněžence byly nějaké doklady, tak případně zablokovat kartu k účtu (na bance), zařídit novou kartičku k zdravotnímu pojištění (na pojišťovně), nahlásit KRÁDEŽ občanky na Policii (pokud se nezměnila pravidla, tak za ztrátu se platila pokuta, krádež byla zdarma... ale už je to pár let, nevím, jak to funguje teď)...
Nic,to už je pozdě.Dát si příště pozor,ani nemá cenu hlásit něco na policii. Vlastní zkušenost. Peněženka mi byla odcizena při nákupu v obchodě,ochranka mi dporučila nahlášení na policii,.Nejen že to byla ztráta času-prověřovali mě asi,protože když mi policista řekl :"Jak mi dosvědčíte ,že vám byla ukradená. Co když jste to utratila a teď se bojíte manžela."No to mě dorazilo.Teď si dávám fakt bacha!
Lili, přeci jenom to na policii zkuste. V rodině také byla 3x krádež - 1x nenávratně vše pryč, ale 2x byly sice peníze zkonfiskovány, ale pohozenou peněženku s doklady odevzdali 1x na policii a jednou přímo domů na adresu, kterou tam našli. Jinak je možné se pozeptat na městském úřadě. A poslední možnost je i na Dopravním podniku. I když to bude asi bez peněz, dobré je alespoň, že nemusíte shánět nové doklady. A policie může udělat zápis o ztrátě dokladů a na základě toho dostanete náhradní doklad - snad je to tak i nyní - nám se to stalo asi před 5 roky. Možná to dají i do evidence neplatných osobních dokladů. Hodně štěstí!
Osobně jsem byla svědkem situace kdy řidič autobusu byl dispečerem DP přes mobil kontaktován s dotazem zda nebyl nalezen batoh. Ridičem byl nález potvrzen a odevzdán. Takže pokud by se případně nalezly pouze by´t jen doklady., za zkoušku ta ztrátě určitě stojí, ani se nasnažím si představovat jak obíhám fotografa a jeden úřad po druhém...Opravdu se obratte na Policii a Dopravní podniky za zkoušku nic nedáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.