Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na kolik vyjde jedináček?

Od: mariebursikova odpovědí: 10 změna:

Na kolik může vyjít jedináček za 18 let od narození rodičům? tak cca.?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Zdravím Marie! Nedávno jsem četla studii a matně (bez záruky) si pamatuji, že to bylo okolo 3 mil.Kč. Ale zdálo se mi to přehnané a tak jsem koukla na internet. Tady je nižší částka. Podle mne je to ale zavádějící údaj, nepíše se, zda je v částkách promítnuta např. podpora státu. A samozřejmě, že záleží na tom, jaké aktivity děcko mělo - některé koníčky jsou opravdu finančně náročné. Nepíše se, zda je to jenom běžné vybavení a strava, nebo i alespoň průměrná mimoškolní činnost. Ještě kouknu a případně doplním. *klik*

Kolik stojí dítě :

Dítě do 1 roku života - 35 800 až 92 000 Kč

Dítě do 5 let života - 56 500 až 63 640 Kč / ročně

Dítě do 11 let života - 61 820 až 66 520 Kč / ročně

Dítě do 15 let života - 113 950 až 141 350 Kč / ročně

Student do 19 let života - 126 030 až 173 930 Kč / ročně

Celkem tedy 2 mil. Kč do dospělosti.

doplněno 06.10.09 15:49:

Tak tady je to už lépe rozepsané: nasepenize.cz/...

sasdax*
hodnocení

2x

Na tohle se nedá nikdy přesně odpovědět. Představte si, že jedna rodina má příjem 20.000,- a druhá 60.000,-. Budou mít obě rodiny stejné výdaje za dítě? Nebudou. Protože jedna půjde koupit boty Nike a druhá boty z tržnice. Jsme konzumní společnost, takže když ty peníze jsou, tak se taky vydají. Kdyby jste mým rodičům před 18 lety řekla že výdaje na mou osobu bude 6.000 Kč měsíčně, tak by si klepali na čelo, protože to byl jejich příjem. Co tím chci říct? Že díky inflaci a ekonomice celkově ani nedokážete odhadnout kolik vás bude dítě stát.

Co by se snad dalo odhadnout, tak kolik stojí miminko. Myslím že maminy by vám dokázali poradit kolik stojí strava, plíny, očkování atd. v prvních letech. Ale když je dítě starší, tak už to závisí čistě na vaši penežence, kolik jste schopna a ochotna investovat. Dejme tomu už jen rozhodnutí jestli váš syn bude chtít hrát fotbal nebo ne razantně změní váš rozpočet.

Neříkám že čísla výše jsou chybná, ale jsou dělána na základě několika dotázaných lidí a udělán průměr. Asi jako bych vám řekl že průměrná mzda je 23.000,- a vy se rozčilovala že máte jen 10.000,-.

fany08*
hodnocení

0x

Záleží v které porodnici si ho koupíš*houpy*

Jinak údaje na netu jsou dost nesmyslné. Když si uvědomím, co vše potřeboval třeba syn v prvním roce, víc jak pár tisícovek jsem na něj nedala.

hodnocení

0x

Jestli se na základě tohoto budete rozhodovat, tak je to nesmysl. Pokud to chcete jako zajímavost, tak nějaká čísla tady byla, ale dovolím si tvrdit, že skutečnost se může velice výrazně lišit.

amlim*
hodnocení

0x

Teda to mě nikdy nenapadlo,na kolik přijde dítě. No mám asi mezery v myšlení.A nebo jsem asi nikdy neměla čas o tom přemýšlet,zdály se mi jiné věci být daleko důležitější.Hezký den.*houpy*

guli*
hodnocení

0x

Mám 2,5letou dcerku a nikdy jsem nepočítal na kolik vyjde.Pokud to dítě jednou máte,tak nepočítáte.Není to o penězích!;)

karelputnor
hodnocení

0x

Už to skoro celé sečtené, akorát mi schází poslední dvě informace:

a) jakou univerzitu bude studovat? Cambridge je trošku dražší než Univerzita Pardubice.

b) jaké dostane věno? Pokud nějakou vilku, nové červené Ferrari a v peněžence nějaký ten milionek, tak to bude dražší než rodičovské poklepání po raměni s přáním mnoha úspěchů.

Když to doplním, pak sdělím přesnou částku.

vypocetjedinacka
hodnocení

Hele to ferari ani ta vilka tam nebude bude to spis to poklepáni na rameno a ta univerzita bude ta v těch pardubicích

refik*
hodnocení

0x

Nepřepočítavájí se peníze,ale jsou potřebné pro dítě.Jen jako těhotná,když jsem kupovala výbavičku na první půl rok a vše ostatní(postýlku,matraci,přebalovací pult,podložku na pult,podložku do vany,autosedačku,fusák,kočárek,dudlíky,chrastítka atd.)stálo mě to necelých 70 tisíc.Po porodu plynky,když přestane kojit tak nutrilon,dítě roste,tak oblečení a jak je větší ,tak školka,kroužky,hračky,výlety,tó se nezdá.Ale to nejdůležitější na světě je radost z dítěte a vidět jak je dítě štastné obklopené láskou.

kibic*
hodnocení

0x

To není o penězích, to je o vůli. Spíš se vrátí vklad skromnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]