Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklad o původu zboží?

Od: jirka78 odpovědí: 3 změna:

Ahoj , potřebival bych poradit s násldující problematikou. Před cca rokem jsem zakoupil 4 palety mixu zboží ( poškozené , nekompletní , i nové , nebo s počkozeným obalem ) , tehdy jsem ještě v tomto nepodnikal , tudíž jsem to kupoval , jestli se nám nebude něco hodit nebo příbuzným atd. Teď na jaře jsem si ale zřídil živnostenský list a začal to prodávat přes Aukro , vydávat doklady o koupi atd. Teď ale potřebuji poradit , na internetu jsem četl , že na požádání orgánů musím prokázat původ zboží , ale já jsem si tehá doklad nevzal , protože jsem si myslel , že to bude pro Nás , tudíž to případně nemám jak prokázat , už si ani nepamatuji jméno toho člověka co mi to prodal. Potřeboval bych poradit , jak to teď případně udělat , aby vše bylo v pořádku , skoro vše mám již prodané , na vše jsem vydal doklad o koupi m ale jen chybí ten původ.

Aktuálně mám toto zboží domluvené s jinou paní , od té dostanu normálně doklad o koupi , ale potřebuji nějak vyřešit to původní zboží :o( , nerad bych platil třeba 200 000 pokuty , když jsem prodal za 20 000 kč. Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Koupeno někde na burze? Výprodejová akce na tržnici? Kdo si může pamatovat třeba 2 roky zpět název firmy? Z vašeho pohledu jsou to neupotřebené zásoby. Pokud toho nemáte za 2 míče, trápil bych si hlavu něčím jiným.Škoda způsobená národnímu hospodářství, potažmo fin.úřadu bude minimální.

jirka78
hodnocení

Děkuji za odpověď. Za 2 miliony toho určitě není , je toho tak za 22-23 000 Kč, 1/3 zboží jsme si tehdy rozebrali a a než aby se ten zybtek válel v koutě či na půdě , tak jsem si udělal ŽL a začal to jednotlivě prodávat. Ovšem jde mi o to , co mi v případě kontoly hrozí , když jim nebudu schopen dokázat , odkud zboží mám. Teď jsem ještě vyšťoural , že jsem si tehdá napsal , jméno , adresu , telefon na tu paní a vytiskl inzerát vč. foto a jejího telefonu , tak nevím , zda by to stačilo.

Od teď již pojedu s dokladem o koupi , ale ten začátek podnikání tam bude haprovat.

Nesetkal jste se někdo někdy s touto kontolou? jaké dávají případně sankce?

Výdaje budu mít paušálně , 60% , takže pro FÚ ani ten doklad o nákupu nepotřebuji , jelikož budu přiznávat pouze příjmy , ale původ prý požaduje ŽÚ a ČOI. Díky.

To by stačilo, a i kdybyste ten inzerát vytištěný neměl, kupoval jste to pro potřebu rodiny v době, kdy jste nepodnikal.

S ČOI jsem se nesetkala, s kontrolou ŽÚ kdysi ano. Oni nechtějí všechny účty od nákupu, stačí jich pár.

Ale co si pamatuji poslední kontrolu ČOI u známé-květinářství, udala ji konkurence a když už nemohli nic najít, chtěli vidět, čím měří stuhy na květiny, metr neměla kalibrovaný. Tuším dostala pětistovku, ale už je to x let zpátky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]