Nemate prosim nekdo zkusenost s timto problemem? - strejda, 55 let, ma poslednich 14 dni problemy s pameti. Dnes se to velmi zhorsilo, nevedel, ze ma syn druhe dite (ze ma druhe vnouce), nevzpomnel si ani na jmeno vnoucete... v pondeli s nim samozrejme poleti k neurologovi, ale do pondeli daleko a neustale premyslime, co to muze byt (nemoc, ...).
Dobrý den, pokud je to takto vážné, tak by to chtělo okamžité vyšetření - může jít o krvácení do mozku, resp. mrtvičku (a to se musí rychle řešit). Zdravím!
doplněno 23.07.16 22:58:
Na demenci je to moc rychlé. Ovšem, pokud to není krvácení do mozku, tak to může být ucpaná céva a naopak nedokrvení mozku (např. centra paměti). Jenže, to jsou jen spekulace a vyšetření je nutné.
doplněno 24.07.16 08:07:
72mona3 - já jsem také zmínil spekulace, což je něco jako to "vaření z vody" .
Spíš alzheimer. doplněno 23.07.16 22:46: Příznaky cévní mozkové příhody ochrnutí dezorientace časem dezorientace místem bolest hlavy poruchy chůze poruchy čití zmatenost bezvědomí agresivita špatná koordinace pohybů závratě obrna poruchy řeči povislý koutek úst krátkodobá ztráta vědomí pocit mravenčení dvojité vidění slepota zvracení oslepnutí na jedno oko doplněno 23.07.16 22:54: Příznaky Alzheimerovy choroby poruchy paměti zmatenost změny chování změny osobnosti dezorientace časem dezorientace místem poruchy chůze poruchy řeči demence halucinace a bludy odmítání jídla paranoidita neschopnost udržet moč
kobyla99
S tak rychlym postupem? To snad ne s takovym postupem...ani nechci domyslet.
72mona3*
Jak správně podotkl @andy123 - nelze diagnistikovat, jen hádáme. Říkáte o 14 dnech, ale nevíme, jestli se něco nedělo i předtím. Vždy když jedu za svou matkou, tak se také kolikrát divím, co všechno už neví (nevíš, v čem jsme pekli to kuře?, já měla vyrážku?, kam dáváš ten klíč?...tak to si nepamatuju...) Jsou to drobnosti, zapomínáme všichni, ale pokud zapomeneme i podstatnou věc (člen rodiny), to už by nás zalarmovat mělo. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.