Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podrážděná pokožka

Od: pokozka odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

Již asi dva roky trpím probléme s pokožkou. V oblasti nosu a nad usty mám podrážděnou pokožku. Vždy je tam zarudnutí a loupe se kůže. Používam na to od začátku Ryor - derma ryor. Ten opravdu pomůže ale musim si jej mazat nejlepe každé dva dny. Když si jej nemažu třeba tak 4-6 dni tak se problém vrací. Bohuzeĺ se mi zdá že díky Ryoru mám celkem mastnou pokožku. Otřu si oblast micerální vodou a pokožku mám za pár hodin mastnou opět, z ničeho nic. Rad bych se teda zbavil tohoto problemu navzdy? Mate nejaky dobry domaci tip? Nechce se mi moc za doktorem ale kdyz budu muset tak pujdu. Diky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

2x

Jeden kolega míval ve svém bývalém zaměstnání podobné problémy s pokožkou v obličeji (zarudlá šupinkatá flekatá kůže, nepěkná už na pohled), podle jeho slov na radu lékařů zkoušel různé masti, krémy a mazání, injekce vitamínu B12, pilulky b-komplex, pivní kvasinky, jiné vodičky po holení, ale pak dal výpověď a v jiném zaměstnání, kde nebyl ve skladu se stoletým agresivním prachem, špínou, šupinkami rzi, prachem se směsí prachu z myších bobků a chcíplých myší, prachem z pucvolu a hadrů na čištění, prachem ze všeho možného, kde si musel prát montérky každý týden, protože po týdnu byly od kolen dolů černé, a hlavu mýt každý den, se mu všechno zlepšilo.

Přestal používat erární fasované mejdlo ˇšeřík", vlasy a obličej si může mýt jenom vodou a neutírá se celý týden do jednoho ručníku, který si nosil do práce, obličej, nohy, všechno do jednoho (doktor se prý zděsil, že si v umývárně na konci směny utírá do stejného ručníku obličej i nohy, to prý byla hlavní příčina onemocnění pokožky v obličeji přenosem infekce z nohou na ksycht). Je v jiném zaměstnání, jiném prostředí, může chodit na normální obědy, a je z něj jiný člověk, tvářičky růžové jako vepřík a nikdo by netušil, jaké měl problémy s pokožkou v obličeji i s psychikou.

hodnocení

0x

Zdravím,nepoužíváte nějaké drsné nebo parfemované kapesníčky? Zkuste vypozorovat po čem se to klidní a po čem dráždí. Jestli máte rostlinu Aloe vera,tak si místo potírejte její dužinou. Můžete zkusit i domácí med,ten taky zklidní. Chemickou kosmetiku si nedávejte a uvidíte. Co takhle pěnu na holení nebo kolínskou,nezměnil jste značku? JISKRA

pokozka
hodnocení

Diky za odpověď. Ten problém mám od 13ti let takže pěnu a vodu na holení mohu vyloužit. Na čištění obličenej pouzivam akorat tu miceralni vodu a tu až v poslední době, dřív jsem používal nivea mýdlo a vodu.

Sice nevím,kolik Vám je teď,ale jestli se s tím potýkáte roky,tak jděte na kožní. Třeba je to banalita a mastička od lékaře Vám zabere hned. Nějaký pokusy s kosmetikou Vás budou akorát stát peníze a řešení žádné. Jestli se odhodláte,dejte pak vědět co a jak. JISKRA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]