Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Již asi dva roky trpím probléme s pokožkou. V oblasti nosu a nad usty mám podrážděnou pokožku. Vždy je tam zarudnutí a loupe se kůže. Používam na to od začátku Ryor - derma ryor. Ten opravdu pomůže ale musim si jej mazat nejlepe každé dva dny. Když si jej nemažu třeba tak 4-6 dni tak se problém vrací. Bohuzeĺ se mi zdá že díky Ryoru mám celkem mastnou pokožku. Otřu si oblast micerální vodou a pokožku mám za pár hodin mastnou opět, z ničeho nic. Rad bych se teda zbavil tohoto problemu navzdy? Mate nejaky dobry domaci tip? Nechce se mi moc za doktorem ale kdyz budu muset tak pujdu. Diky.
Jeden kolega míval ve svém bývalém zaměstnání podobné problémy s pokožkou v obličeji (zarudlá šupinkatá flekatá kůže, nepěkná už na pohled), podle jeho slov na radu lékařů zkoušel různé masti, krémy a mazání, injekce vitamínu B12, pilulky b-komplex, pivní kvasinky, jiné vodičky po holení, ale pak dal výpověď a v jiném zaměstnání, kde nebyl ve skladu se stoletým agresivním prachem, špínou, šupinkami rzi, prachem se směsí prachu z myších bobků a chcíplých myší, prachem z pucvolu a hadrů na čištění, prachem ze všeho možného, kde si musel prát montérky každý týden, protože po týdnu byly od kolen dolů černé, a hlavu mýt každý den, se mu všechno zlepšilo.
Přestal používat erární fasované mejdlo ˇšeřík", vlasy a obličej si může mýt jenom vodou a neutírá se celý týden do jednoho ručníku, který si nosil do práce, obličej, nohy, všechno do jednoho (doktor se prý zděsil, že si v umývárně na konci směny utírá do stejného ručníku obličej i nohy, to prý byla hlavní příčina onemocnění pokožky v obličeji přenosem infekce z nohou na ksycht). Je v jiném zaměstnání, jiném prostředí, může chodit na normální obědy, a je z něj jiný člověk, tvářičky růžové jako vepřík a nikdo by netušil, jaké měl problémy s pokožkou v obličeji i s psychikou.
Zdravím,nepoužíváte nějaké drsné nebo parfemované kapesníčky? Zkuste vypozorovat po čem se to klidní a po čem dráždí. Jestli máte rostlinu Aloe vera,tak si místo potírejte její dužinou. Můžete zkusit i domácí med,ten taky zklidní. Chemickou kosmetiku si nedávejte a uvidíte. Co takhle pěnu na holení nebo kolínskou,nezměnil jste značku? JISKRA
Diky za odpověď. Ten problém mám od 13ti let takže pěnu a vodu na holení mohu vyloužit. Na čištění obličenej pouzivam akorat tu miceralni vodu a tu až v poslední době, dřív jsem používal nivea mýdlo a vodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.