Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Acko v zamestnani

Od: margita odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám částešný duchod pracuji na celý uvazek v praci sem se nepohodla s yyvedenim co by se stalo kdybych nešla jeden den do prace děkuji za odpověd

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud byste svým chováním způsobila zaměstnavateli škodu, mohl by jí po Vás např. vymáhat. Nejít jeden den do práce přece nic nevyřeší...

radarbrdy*
hodnocení

0x

Buď chcete do práce chodit nebo ne. Nechovejte se jako malý záškolák. Jestli máte nějaký problém s nadřízeným, tak to řešte normálně, jak je u vás zvykem. Např. u nás v práci jde obvykle o přechodný jev, neboť i vedení je předmětem časté změny...

hodnocení

0x

Áčko bývalo 1-3 dny dovolené a také prémie na několik měsíců mínus! Dnes se místo sebrání pár dnů dovolené může dát trvalá dovolené-propuštění za hrubé porušení!

hodnocení

0x

Pokud byste dokázala vyžít jen z toho částečného důvodu, klidně se stavte na zadní.

Pokud ale to zaměstnání potřebujete, raději se chovejte jako rozumný člověk. Čeho tím dosáhnete? Dostanete áčko, přijdete o různé výhody, můžete přijít i o místo /hrubé porušení pracovní kázně/. Pokud se třeba jednalo o dokončení nějaké zakázky a její odevzdání, Vy jste nepřišla do práce a tudíž zakázka nebyla včas vyřízena, můžete klidně i platit. Někdy je to dost peněz.

Nechovejte se jako když Pepíček rozbije balónem okno a uteče, běžte normálně do zaměstnání, pokud ho potřebujete. Spíš bych použila pusu a koukala se s vedením domluvit. Slušně a na úrovni. Jistě najdete společnou cestu. Jaga.

vanad1*
hodnocení

0x

V každém případě buďte s rovnou páteří a jestliže vám něco vadí, buď zaměstnavatel vyslechne vaše argumenty, nebo ne. Dnes je v Čechách zvykem podvolovat se v zaměstnání za hranicí lidské důstojnosti. Zaměstnavatel není fakticky (teoreticky ano) vázán dodržováním zákonů. Oblastní inspektorát je zbytečná organizace, jejíž pravomoc je jen v oblasti udělování pokut, nikoliv v zajištění práva zaměstnanců. Nedostal jsem zápočtový list, inspektorát udělil pokutu, zápočtový list nemám pořád a že mě odkázali na soudní vymáhání mi tedy moc nepomůže. Nový zaměstnavatel vyžadoval zápočtový list a když jsem ho nedodal, zrušil mi pracovní smlouvu. Mám rodinu v Německu, tak bordel v Česku nehodlám řešit. To jen pro objasnění, jak to ve skutečnosti se zaměstnavatelem je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]