Nejste přihlášen/a.
Zdravim,mam hroznou fobii z pavouku,nasi to zjevne mechapou akorat mi nadavaji,proc to nepochopi kdyz ma nekdo z necdho fobii? Ja to nezvladnu sama ani nabrat na neco a vyhodit,hnef ztuhnu kdyz ho vidim horsi kdyz se pak ztrati a nevidim ho nikde..vecer sem ho mela na zdi svitila sem do 2 do noci nehl se,sla sem si lehnout,a rano byl fuc ne!ohla sem usnout kuli tomu/usla sem az v pet rano nevim jak proti tomu bojovat kdyz tim clovek trpi asi neni zadna radahrozne mi to zneprijemnuje zivot kor kdyz clovek zije v rodiinem domku tady jich je mraky
Zacal jsem na sobe pracovat a zmenil pohled na pavouka. Uvedomil jsem si, jak je zvlastni, ze tak velky tvor, jako je clovek se boji maleho pavoucka.
Pavoucek Vam nic neudela, kdyz se k nemu priblizite utece a schova se. Zkuste to brat tak, ze je to malicky a uzasny tvor. Pokuste se pavoucka nekdy pozorovat, nejdriv zdalky a pak se pomalu priblizujte. Stavi prenadherne site, kdyz se na to zamerite, zaslouzi pavoucek opravdove uznani. Fascinuje mne, jak dokaze sit natahnout treba ze zabradli na zabradli vzdalene i metr a pul. Obcas pavouckovi i podekuji za "zasluznou cinnost" - chyta haved, ktera by jinak otravovala. Pak jsem si na ne zvykl a vim, ze jsou soucasti zivota, soucasti prirody a tak je to spravne. Byt ve kterem bydlim nepari jenom mne, ale i temto uzasnym bytostem ..
Proste prijmete, ze tady jsou, ze tady budou a mate vyhrano.. Chce to ale praci na sobe. Hodne prace...
To mne jednou kamarad dal do ruky tarantulu, jenom jsem drzel s respektem, malem jsem si nadelal do kalhot a pak jsem zjistil, ze ani tato mne nic neudela ... Ale byl to tedy zazitek .. ufffff Malem mne vomelo .. hahaha
No heledte uz jak ctu je mi z toho zimanevim nevim jak s tim bojovat jako vnoci neusnu bohuzel,kdyz vim ze tady semnmou nekde je... Z velilych teda mam strach neslutecnej,strach ani ne spis proste se m jak socha kdyz to vidim a polike me pot a uz jen sleduju kam leze..nic neudelam kdyz zmizi divam se jestli neleze po me no konec toto...rodice ho i presto ze chci aby ho vyhodily mi reknou at ho necha! Zit sakra proc ho neodelaji kdyz vedi jak se jich bojim?
Také zdravím. Já chápu, že má někdo odpor třeba k pavoukům, má z nich strach, bojí se jich, štítí se jich..Ale vyhnout se jim zcela nejde. Já bych Vám asi poradila mít po ruce vysavač a v případě nouze pavouka prostě vysát. Je to lepší než hodiny čekat, jestli se sám někam ztratí nebo neztratí a nevyspat se kvůli tomu. Musíte si umět poradit sama, protože pokaždé, když se setkáte s pavoukem, třeba nebudou ani rodiče po ruce, aby Vám ho odstranili z cesty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.