Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu.Ve ctvrtek jdu k zubari,bude me delat korunku na spicaku.Na co se mam pripravit?Mam strach ze zubare a tak pul roku chodim bez zubu.Prekonala jsem se a zub si necham udelat.
A budete si nechat dělat implantát, nebo jen korunku? (Píšete o korunce, ale pak že chodíte bez zubu a že si zub necháte udělat...)
Korunka trošku zabolí při nasazení, ale jen lehce podráždí dáseň (musí do ní zapadnout, zaříznout se), do druhého dne je to dobré. Implantát je o dost horší, ale přežít se to dá. Je třeba počítat s nějakým omezením, pár Ibalginy, otokem, bolestí třeba i v noci na dva dny, ale není to nic strašného. Už jsem u zubaře zažila stokrát horší věci.
Já mám korunek 9 a nebolelo to nikdy.Nebo jen chvilkama. Zubař musí udělat nástavec, takový hrot. Pracuje na zbytku zubu, který není zanícený a má v klidu svůj kořen.Jak má hrot hotov, tak Vám skus otiskne do takové měkké plastelíny. Otisk je pro laboratoř, kde zub vyrobí.. No a na ten hrot při další návštěvě nasadí spec.lepidlem umělý zub. korunku.Při tom ještě korunku i čep přizpůsobuje.
Pokud je to opravdu jen korunka zubu, tak by to bolet nemělo, pokud se nedostane na nerv. Mě zubař vždy dá injekci aby byl zákazník spokojený a nestěžoval si že ho to bolelo. Injekce mi nevadí mám dojem, že místo v pichu něčím potře aby to znecitlivil, je to jen tlak a trochu nepříjemné. Po tom co mi dělali kanálky (snesitelné, žádný problém) mi tam dali něco jako plombu a zkusem se to vytvarovalo a ve v pohodě.
Nedoporučoval bych vyhybat se zubaři, protože čím méně tam chodíte tím se vám ty kazy dostávají dolů blíže nervu, to pak začne pořádně bolet a náprava nebude levná. Spíše běžte k jinému zubaři (jde bez oznámení starému) který má dobré recenze a používá rentgen aby zjistil kde jsou kazy. Mě stará zubřka by nechala prokazit všechny zuby a rentgen nepoužívala. Pokud nechcete k zubaři, zbejte na pečlivé čištění zub všechna místa, i ze zadu stoličky a důkladně od dásní nahoru aby tam nezůstávala tenká linie plaku těsně nad dásní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.