Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápatka v puse

Od: rhuin odpovědí: 5 změna:

Zdravím poradnu, píšu už ze zoufalství, mám problém s komunikací, vždycky když chci něco říct, tak jakoby...

se objeví neviditelná zápatka, dojde mi vzduch a končí to většinou trapnou situací, maskováním nebo přeřeknutím, koktáním. Zkoušel jsem dýchání, cvičení, mluvení do zrcadla, hromadu věcí... nijak jsem se nepohnul.

Jednoslovné odpovědi jsou většinou vpohodě nebo jednoduché spojení.. ale když se mám někoho na něco zeptat, to samé třeba na úřadě.. je to peklo. Špatně se to vysvětluje, dotyčný se stejným problémem ví, jak omezující to je, trápí mě to už dlouhou dobu. Nemáte nějaké rady? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

něco není v pořádku s vaší krční čakrou, je to pátá čakra a má na starosti mluvení...někdy jste něco v sobě dusila a nevyslovila, takže to ve vás zůstalo a bývají tyto potíže. S čakrami můžete pracovat sama, např, svoji pátou čakru prodýchávat před usnutím se soustředíte na to místo a jako by ho prodýcháváme, Nebo si sežente nqkoho, kdo vám udelá harmonizaci čaker. .Ta čakro je zablokovaná...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, není to obtížné. Představte si, že ta autorita za přepážkou začala den stejně, jako každý jiný. Tedy, skočila si na WC a tam vyměšovala. No, a najednou Vám přijde, že mluvíte "jen" s člověkem, který je stejný jako Vy. Jinak, věkem se to zlepší (jste asi mladý). Zdravím!

P.S. Mluvte raději pomalu, s rozmyslem a normálně hlasitě. Je to i o sebevědomí.

doplněno 20.07.16 19:46:

rhuin - nebudeme si nalhávat, že je to normální. Máte nějaký blok nebo nízké sebevědomí či se hrozně stydíte. Pochopil bych to u cizích, ale ve vlastní rodině je to už divné. Zřejmě Vás čeká návštěva odborníka (psychologa) a ten rozkryje celý problém - někde v minulosti se stala chyba.

doplněno 20.07.16 19:58:

rhuin - nejsem odborník, ale mám dojem, že Vás někdo v dětství "zakřikl". Možná v rodině nebyl slyšen Váš názor, možná se na tom podepsala nějaká učitelka nebo šikana ve škole. A vliv měla jistě i puberta.

Možná se v rodině v té době stalo něco dramatického a to Vás blokuje. Zkuste psychologa - zde to asi nevyřešíme. Hodně štěstí.

rhuin
hodnocení

Díky za rychlou odezvu, ono u přepážky je jen větší trapas, tenhle problém mám normálně i se známými, s rodinou, kterou vidím denně. Vždycky si vše rozmyslím a stejně to nedokážu říct, snažím se mluvit pomalu, je mi 20 let.

doplněno 20.07.16 19:52:

Myslím že je to jediná možnost, je to už 5 let a logoped tady nepomohl, vlastně ani přesně nevím kdy to začalo.

Tuším že hned na druhém stupni základní školy, pak to bude možná i déle.. opravdu nevím proč, předtím jsem recitoval, četl před kolektivem a spoustu věcí, bez problému. Dnes mám problém plynule mluvit.

doplněno 20.07.16 19:59:

Děkuju, určitě se tam v brzké době vypravím

hodnocení

0x

A co zpívání? Tam problém nemáte? Tento poblém má jeden známý, ale při zpívání problém nemá.

rhuin
hodnocení

Popravdě jak kdy, ale je pravda že u zpívání skoro vůbec, to samé čtení, jak kdy, to už jsme vše zkoušeli s logopedem a právě proto usoudil že to není logopedický problém. Umím vše vyslovit, jen je problém to ze sebe prostě dostat. Ale čtení, zpívání je většinou ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]