Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odeslané peníze bez variabilního symbolu

Od: zelva* odpovědí: 16 změna:

Jelikož už dlouho nemám účet v bance tak nevím jak co chodí. Posílala jsem včera peníze přes složenku na účet, jenže jsem to napsala bez variabilního symbolu a k tomuto účtu je prý potřeba ten variabilní symbol jinak to nedojde., mě řekl dotyčný . Bohužel jsem ho tam nenapsala. Vždy když jsem posílala peníze tak nebyl potřeba a došlo to v pohodě a variabilní symbol potřeba nebyl. Ale tohle je jiné. Je to jiný účet. Tak se chci zeptat co s tím? Mám doklad, útržek od složenky a chci se zeptat co s tím jde dělat rozhodně nehci přijít o své peníze, abych je posílala dvakrát či došli někam mimo do ztracena. Poradí mi někdo?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

No tak poslala jste to na účet, tak to na účet dojde. Dost často slouží variabilní symbol k tomu, aby příjemce poznal, kdo mu ty peníze posílá. Co udělá příjemce? Buď si peníze ponechá a třeba nějak jinak zjistí, kdo to poslal, nebo je pošle zpátky - zeptejte se jeho.

zelva*
hodnocení

On má nějaký nový účet, který je předdplacený a tento účet má více lidí proto je k tomu potřeba ten variabilní symbol. Takhle mi to řekl.

zelva*
hodnocení

ještě takhle, problém je že se jedná o blesk peněženku nikoliv o klasický účet tudíž je tam variabilní symbol potřeba.

isteron
hodnocení

0x

Peniaze prijdu, ale príjemca nemusí hneď zistiť kto a na aký účel posiela tú sumu. Lepšie bude vyrozumieť príjemcu, že chýba VS a podľa č. účtu odosielateľa identifikovať odosielateľa a účel. Ja som niekoľkokrát takto riešil problémy s identifikácou platby.

zelva*
hodnocení

on to ví , ale říká ,že mu to určitě bez variabilního symbolu nedojde. Tak aby to pak někde neviselo.

radim43

ja jsem zaplatil rpg najem prvniho bez var.symbolu,zapomel jsem ho tam napsat,tak jsem tam volal a porad rikali,ze platba nedosla,v bance mi z konta penize odesly,nakonec jsem asi jedenacteho sel na rpg s potvrzenim,ze jsem to zaplatil a pani nekde volala a rikala jo je to tam,tak ze ty prachy musi dojit,

kakamila
hodnocení

0x

No snad to není za zboží,které nedostanete...s takovými účty se rozmáhají podvodníci!Snad ty účty brzy zakáží...

zelva*
hodnocení

s tímto uživatelem jsme si posílali víckrát zboží a vše bylo v pořádku akorát měl jiné číslo účtu a teď má tohle nové jako blesk peněženku.

hodnocení

0x
Platba urcite dojde. Variabilní symbol není povinný údaj. Slouží pouze pro rozlišení plátce (například elektrárny mají desetitisíce plateb...rozliši pouze podle variabilního, připadne specifického symbolu, kdo peníze zaslal).
kakamila

Je to virtuální peněženka...né žádný účet v bance!Účet používá více klientů na jejichž rozlišení se používá variabilní symbol...penězi lze platit na internetu nebo převést na běžný účet...

zelva*
hodnocení

ano je to virtuální peněženka . Také jsem si myslela ,že je to účet ještě před 2 hodinama než jsem zjistila ,že je to něco jiného.

hodnocení

0x

Buďte velmi obezřetná, u tohoto typu "účtu" je spoustu podvodů, hlavně na sBazaru, četla jsem již mnohokrát.

Jinak neporadím, nemám s tímto účtem osobní zkušenost, ale s platbami složenkou na účet ano- jako příjemce.

Možná byste měla vědět pro příště, že jméno se velmi často objeví zkomolené-nedá se často vůbec rozluštit, jediná identifikace bývá často variabilní symbol, navíc stejnou částku může mít víc lidí. Takže pokud budete příště platit někomu složenkou na účet, bez VS to může být pro příjemce fakt problém.

zelva*
hodnocení

A nevíte co s tím? myslíte ,že mi ty peníze vrátí? když tam není variabilní symbol? nebo na koho se mám obrátit?

Jestli jste opravdu narazila na podvodníka, tak si myslím, že jsou peníze fuč. O jakou částku se jednalo? Některé prodejní servery mají programy na ochranu kupujících.. tak záleží, kde jste kupovala?

V případě podvodu je nutné se obrátit samozřejmě na policii.

atreus*
hodnocení

0x

Jelikož byly při prodejích zboží přes různé typy bazarů zaznamenány podvodné převody prostřednictvím sběrného bankovního účtu BLESK peněženky, nedoporučujeme dobíjet cizí BLESK peněženku peněžními prostředky prostřednictvím bankovního převodu jako formu platby předem za zboží či služby, jestliže neznáte jejich příjemce. Může se stát, že pokud je prodejce podvodníkem, žádá zaslání peněžních prostředků na číslo bankovního účtu 3198888319/0800 s uvedením telefonního čísla jako variabilního symbolu.

penezenka.blesk.cz/...

popdf
hodnocení

0x

prostě zavolejte majitelovi účtu a řekněte mu,že mu tam přišla platba bez var.symbolu od vás.A dále mu oznamte jaká částka!On si to pak najde,jestli se mu tedy chce.Jestli řekne,že na to kašle tak je to v háji,protože podle vs pozná,od koho to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]