Nejste přihlášen/a.
jesem alergik na jakékoli štípnutí(hlavně vosa,včela-stejnou mírou),nyní mě lékař předepsal injekce na vosu,po 3 letech na včelu.nevím co dělat zdá se mi toto léčení moc dlouhé .máte někdo s tím nějaké zkušenosti,pomáhá to?Mám balíček první pomoci.Alergická jsem od mala a čím jsem starší je to horší.Poraďte co dělat nebo nějaké jiné řešení,sdělte mi i vaše zkušenosti.Děkuji.
Jak se Vaše alergie projevuje? Já nikdy alergik nebyla, ale před třemi lety to z ničeho nic začalo. Šlápla jsem na vosu a ta mne bodla do chodidla. Normálně jsem si to vymačkala a víc tomu nevěnovala pozornost, protože jsem nikdy problém neměla. Jenomže. Bylo to večer a já šla spát, nijak to nebolelo. V noci jsem se probudila, v noze mi škubalo a měla jsem ji oteklou skoro až ke koleleni a strašně zmokvané puchýře na nártu až nad kotník. Pohled to byl příšerný a bolest taky. Dolezla jsem ráno k doktorce a léčila to dost dlouho. Jednak mi něco píchla a pak jsem polykala prášky a mazala tou ichtyolovou mastí celou nohu. Od té doby jsem byla alergik na štípnutí. Dala mi nějaké prášky, které prý mám okamžitě při jakémkoli píchnutí sníst. Ale tak často mne zase nic nebodá, tak jsem na ty prášky zapomněla. A pak mne zase píchla vosa a prášek jsem nenašla a otekla mi ruka, ale už ne tolik. Ale přišla na návštěvu jedna kamarádka a já skučela a ona mi řekla: "Ty pitomče, když tě něco bodne, okamžitě namoč nějakej hadr do čistého octa a to píchnutí tím octem pořádně vydrbej a pak si nalej čistý ocet na gázu a přilep na to píchnutí." No a to se mi stalo právě nedávno. Zase mne bodla včela. Udělala jsem co mi řekla a fakt jsem neměla žádný problém. Chvilku to bolelo, ale vůbec mi to neoteklo. Ale nevím jakou alergií trpíte Vy. Tohle vyzkoušet můžete, ale jestli máte nějaké vážné problémy třeba s dýcháním a tak,tak to neporadím,to nemám zkušenost.
Bohužel, léčba je dlouhá a asi se s tím nedá dělat nic jiného než se vyhýbat bodnutí a nosit u sebe stále balíček první pomoci, nevím přesně, co v něm je, ale kamarádka mi říkala, že u sebe kromě něho nosí i ampulku s octem a přípravky z drogerie/lékárny (Fenistil nebo Moskyto gel), prý se jí osvědčilo to kombinovat. Ona je navíc astmatička, takže nosí i dýchátko a když někam jede, přibaluje si láhev kyslíku, který ji v kombinaci s dýchátkem pomáhá (to stejné dělají v nemocnicích).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.