Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ceny u výrobce

Od: risa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer. Četl jsem že si někdo objednal výrobek přímo u výrobce například mobilní telefon který je s cenou podstatně nižší než v obchodě. Jakým postupem vyhledat adresu na konkrétního výrobce? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Zdaleka ne každý výrobce provozuje e-shop. Pokud ho nemá, tak se těžko bude zabývat kusovým prodejem. Moje zkušenost je přesně opačná - ceny v e-shopech výrobce bývají mnohem vyšší než jinde.

mowla*
hodnocení

0x

Možná v nějakém výjimečném případě - obecně se výrobce nebude maloprodejem vůbec zabývat... A naopak - e-shopy vrámci konkurečního ´boje´ jdou i hluboko pod ceny výrobcem doporučené...

Takže - kontakty na výrobce MT jsou na netu vcelku běžně k sehnání, ale být tebou, nečekal bych Nokii v balíku z Finska... :-D

dcmen
hodnocení

0x

mám opačnou zkušenost, ceny u výrobce jsou daleko vyžší jak v obchodech

hop®
hodnocení

0x

Jak už bylo napsáno, prodej jednoho výrobku není pro výrobce nijak lukrativní záležitost. Výrobce má nejraději velkoodběratele, kterým dává příslušnou slevu, takže odběratelé se díky marži dostávají na podstatně lepší (kupní a pak i následně i prodejní) ceny, než standardně nabízí výrobce.

buss
hodnocení

0x

A v čem je problém ho podle typu najít? Ale asi se to dělá v čajně, a ne každý výrobce prodává kusovky. A nemusí být zrovna u výrobce nejlevnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]