Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinny rozpocet - kazdy sve?

Od: zdenek* odpovědí: 6 změna:

máme se ženou společné peníze (1 účet, 2 karty). ženě je to však málo a nejenom, že si spoří na vlastní knížku, založila si časem i další účty, na které si nechává posílat různé hotovosti, převážně z vedlejší pracovní činnosti. všechno by bylo dobré, ale tyto aktivity výrazně tají. bohužel jí chodí výpisy z těchto účtů a velice sporadicky, ale přesto si je občas zapomene vzít do práce. mám to chápat, jako přípravu na zadní vrátka?

Mluvili jsme spolu o tom, ale žena vše urputně zapřela a já nebyl dost silný si opatřit důkazy, které by svědčily proti ní. tiše mlčím, ale žere mě to tak, že se blíží doba, kdy nebudeme již mluvit o společných financích, ale o způsobu jejich rozdělení. zkusme si potom představit, kam to povede?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

osman
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ma nejaky duvod proc chce skryvat vse okolo penez.A at chces nebo ne, neni to nic pekneho, protoze skryvaji se pouze veci, jez jsou ne zrovna moc pekne, anebo prekvapeni(ta muzou byt aji prijemna).Musis to citit sam podle vaseho vztahu, jestli je to spise prijemne prekvapeni, nebo jsou to zadni vratka a podle toho i reagovat.Tak jak ti veli srcse, at tim ztratis cokoliv, protoze tim vzdycky ztratis mene, nez tim, ze budes necinne prihlizet a nic nedelat.
dallda
Ja do toho moc kecet opravdu nemuzu nemam manzelku, ale nikdy jsem neuvazoval o spolecnem uctu, at ma kazdy svuj ucet a dohodnou se oba na spolecnem mesicnim vkladu a ten brat jako spolecny. Pak mi to pripada takove, no treba i kvuli ruznym prekvapenim manzelka by vedela kolik utratim za darky na vanoce ...
koumaak
Kazdopadne to neni od tve zeny spravne. Bud budete mit oba svoje vlastni ucty a jeden spolecny nebo vse spolecne. V opacnem pripade vas manzelka vyuziva. Casto je tezky se bavit o penezich a je to citlive tema ale v tomto pripade musi byt clovek"tvrdej"a otevrene si ze svym protejskem promluvit. Mozna vyplavou na povrch veci ktere zrovna rad neuslysi, ale je to porad lepsi nez zit ve lzi.
[cz]michal
Teda já nevím, jsem pouze vysoškolák, ale s přítelkyní jsme spolu již téměř 5 let. Delší čas spolu bydlíme. Máme společné finance. Myslím, že je to tak správné. Ale je taky samozřejmé, že nějaké peníze stranou jsou občas taky. Vždyť jak tady někdo už říkal, občas se musíme překvapit (Vánoce atd.).
eiramka*

Jsem už 16 let vdaná, takže trochu zkušeností mám. Máme společný rozpočet, společný účet na který chodí všechny příjmy. Z toho se platí vše nutné (nájem apod.) , o všech větších výdajích se radíme, když někdo potřebuje peníze na osobní věci, tak si je prostě vyzvedne. Máme děti, takže si neumím představit, jak jinak to zařídit. Je to samozřejmě otázka důvěry. Myslím, že by mi velmi vadilo, kdyby manžel měl peníze jaksi bokem, na vlastním účtě. Hledala bych asi důvod, proč to tak je. Jestli mi nedůvěřuje, je s něčím nespokojený..Měla by to být otázka diskuze, rozhodně bych s ním o tim mluvila.

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahojky tak to jsme spolu na jedné lodi, to mě muž také udělal a dopadlo to že se rozvádíme,také mě to zapíral, já jsem pořát šetřila jak jsem mohla a on zatím posilal penize domů rodičům já bych nic nenemítala kdyby mě to řekl a promlivyli bysme si o tom, ale posilal větší částku domů a mě vše vyčítal, nedovolil mě nic na chlapce kupovat, musela jsem v še kupovat u Větnamcu což se zase chlapec styděl, jesli Vám nechce říc na co ty peníze šetři tak to je zlé mylsím že si ukládá peníze na zadní vrátka, že bude chtít odejít, kdyby byla čestná tak si o všen s Vámi popovidá, na co ona potřebuje tolik kont, tak tady radím pozor.*bzum*S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]