Nejste přihlášen/a.
máme se ženou společné peníze (1 účet, 2 karty). ženě je to však málo a nejenom, že si spoří na vlastní knížku, založila si časem i další účty, na které si nechává posílat různé hotovosti, převážně z vedlejší pracovní činnosti. všechno by bylo dobré, ale tyto aktivity výrazně tají. bohužel jí chodí výpisy z těchto účtů a velice sporadicky, ale přesto si je občas zapomene vzít do práce. mám to chápat, jako přípravu na zadní vrátka?
Mluvili jsme spolu o tom, ale žena vše urputně zapřela a já nebyl dost silný si opatřit důkazy, které by svědčily proti ní. tiše mlčím, ale žere mě to tak, že se blíží doba, kdy nebudeme již mluvit o společných financích, ale o způsobu jejich rozdělení. zkusme si potom představit, kam to povede?
Jsem už 16 let vdaná, takže trochu zkušeností mám. Máme společný rozpočet, společný účet na který chodí všechny příjmy. Z toho se platí vše nutné (nájem apod.) , o všech větších výdajích se radíme, když někdo potřebuje peníze na osobní věci, tak si je prostě vyzvedne. Máme děti, takže si neumím představit, jak jinak to zařídit. Je to samozřejmě otázka důvěry. Myslím, že by mi velmi vadilo, kdyby manžel měl peníze jaksi bokem, na vlastním účtě. Hledala bych asi důvod, proč to tak je. Jestli mi nedůvěřuje, je s něčím nespokojený..Měla by to být otázka diskuze, rozhodně bych s ním o tim mluvila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.