Nejste přihlášen/a.
Promenil sem si na Ukrajině ve směnárně eura na ukrajinský hřivny.
Za pár dní sem chtěl opět v té samé směnárně,proměnit opět zbytek hřiven co mně zbyly zpátky na eura. Paní za přepážkou mi to ovšem nechtěla proměnit. Chtěla po mě doklad,který mně dávala,když sem si ty peníze u ní měnil.
Nechápu,na co to jako potřebuje a předpokládám že mi hřivny na eura nepromění nikde na Ukrajině. Ale eura na hřivny promění bez problému. To nechápu.
To je jednoduché. Hřivna je aktuálně, díky politické a válečné situaci, velmi riziková měna, klidně se může stát, že zítra velmi radikalně změní hodnotu a to směrem dolů. Euro je naproti tomu měna stabilní, prakticky bezriziková. Druhý důvod je pak i samotná obchodovatelnost - hřivna není zrovna žádaná.
No řekl bych že velmi špatně. Asi nejsnazší je prostě zkoušet zástavárny ve větších městech a třebas se někdo chytne.
Když se budete snažit, tak vám to v ČR někde promění, např zde:
...ale v takovém kurzu, že je lepší si ty hřivny nechat, protože stav na Ukrajině bude výhledově spíše lepší než horší a ještě na kurzu vyděláte. Čistě spekulativně je výhodné hřivnu držet, když už ji máte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.