Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte princip vyšetření jako je EEG nebo BAEP co se dělají na neurologii? A dají se tyhle vyšetření nějak ošidit? Syn mi tvrdí že ho bolí hlava, že se mu točí hlava atd. ale já myslím že si vymejšlí aby nemusel do školy. Doktorka doporučila tyhle vyšetření když se to bude opakovat. Tak bych potřeboval vědět jestli to k něčemu bude, protože jestli to jde ošidit tak on to má už určitě z internetu nastudovaný jak na to.
Dobrý den,
tohle syn určitě neoblafne, například se na EEG pozná migréna, ale dá se pak taky velice dobře léčit nebo alespoň potlačit bolest. Oni nás naši miláčkové občas rádi podfouknou, aby nemuseli do školy, ale pokud to má takto trvalý charakter, určitě bych řešila vyšetření (koneckonců jsem to opravdu se svým synem řešila, dostal léky a od té doby funguje bez problémů), ale taky může mít z nějakého důvodu strach ze školy a bylo by dobré si s ním o tom promluvit.
No, což o to, přístroje neošiddí. Jenže na druhou stranu ony ty přístroje nejsou všemocné - pokud nějaký problém zachytí, tak je to plus, výhoda, najde se problém, který je možné se pokusit zvládnout. Nicméně pokud vyjdou normálně, tak to ještě neznamená, že žádný problém neexistuje - on existovat může, jenom se ho nepovedlo zrovna zachytit.
Jo děkuju všem tohle jsem tak tipoval že měří aktivitu mozku, to vím, mě to taky už dělali. Ale já nemám zkušenosti s těma možnosma "šizení" jako on. On něco vykouří, načichá se toluenu nebo jánevím čeho nebo si dá extázi v kombinaci s něčím a to prý umí s mozkem zázraky. Pak mu to naměří kdoví co a on se tím bude bránit že mu naměřili klidně i epilepisii a že musí ležet...
No s tím už asi nic neuděláte,kolik mu vlasně je?To samo o sobě svědčí o tom, že není něco v pořádku.
No,tak z mé krátké sesterské praxe na dětské neurologii - doktoři nejsou blbí a při sebemenším podezřením na drogy dělají i testy na ně. Popravdě - občas jsem měla dojem, že to, že je člověku "náct" a má akutní neurologické problémy, je samo o sobě podezřelé a důvodem k testu na drogy ;o) Když se drogy nepotvrdily - OK, hledaly se další příčiny. Když se potvrdily, další (drahá) naplánovaná vyšetření se zrušila, ptž postupně odeznívaly nejenom účinky drog, ale i neurologické problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.