Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak léčit alergii na vosí či včelí bodnutí?

Od: jindradl odpovědí: 5 změna:

Mám alergii na veškerá štípnutí,hlavně na vosu a včelu,zároveň si připadám jak magnet na veškerou havěť.Poraďte jak se tomu bránit,zda má někdo zkušenost s léčením na alergii.Děkuji za informace

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 24. 07. 2016 17:34:52
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkušeností s léčením? Bohaté! Ale musím Vás vyvést z omylu. Alergie se v pravém slova smyslu neléčí, je nevyléčitelná. Pouze se zmírňují příznaky a to buď před kontaktem s alergenem nebo po něm. U alergie na hmyzí bodnutí přichází v úvahu ta druhá varianta, o té první jsem neslyšel a vlastní zkušenost s alergií na bodnutí bohudík nemám.

Postup "léčení" alergie v kostce:

1. Zjistíte na co jste alergický (to už máte za sebou)

2. Objednáte se na alergologii, kde absolvujete základní vyšetření a testy, které upřesní Vaši diagnózu

3. Jste "léčen". U většiny alergií je to prováděno desensibilizací, kdy se zmírňuje reakce organismu na alergen podáváním malého množství alergenu (v průběhu času se množství alergenu zvyšuje). Ale to si myslím u Vašeho typu alergie nepřipadá v úvahu, pokud ano, nechť mne někdo opraví.

4. Jste vybaven léky pro případ akutních potíží, poučen co a jak dělat, když potíže nastanou

5. Jste pravidelně sledován a testován (jestli se něco nezvrtlo)

6. Dobrý lékař Vás poučí i co a jak dělat, či nedělat, aby k potížím nedošlo:

U Vás mne konkrétně napadá: Kde a jak se (ne)pohybovat, co si (ne)brat na sebe (vynechat jasné barvy oblečení) a jakou kosmetiku (prací prášek, aviváž) (ne)používat (tady to bude spíš pokus omyl) - tolik k Vašemu "magnet na veškerou havěť"

pohanka*

A jakmile uslyšíte bzukot okolo hlavy, okamžitě si na hlavu přehodit tričko /schovat vlasy/ a utíkat pryč. Včely se mohou rojit, nebo jste natrefil na zmatenou včelu, které nevoníte /zpotil jste se, nebo používáte nějaký spray, deodorant, který včelu vyprovokoval/

Nechodit po trávníku naboso, hlavně když uvidíte, že tam roste a kvete bílý jetelíček /jako u nás/.

Taď jsem zametala naboso a jak se oháním koštětem motala se tam sršeň, kdybych nekoukala, tak jsem na ni šlápla. Takže pořád koukat.

Pokud Vám vlítne včela do vlasů, chce to znehybnit a počkat, až se sama z vlasů vyškrábne, vymotá ven a odletí, jakmile se dáte do běhu a máváte rukama, třesete hlavou, tak ji rozdráždíte. Tento týden jsem toto zažila a překonala jsem tento pud a opravdu, včela si tam pochodovala a za chvíli odlétla, že jsem se ani pořádně nenadechla se ví.

Jedno žihadlo jsem dostala do prstu nohy minulý týden a to mi jako očkování stačí, na hlavě nemusím. Chodím po zahradě naboso. Mnoho let jsem ráda za každé bodnutí.

andrid
hodnocení

jak vám závidím,že vám nic bodnutí nedělá ,já to co je velmi lehké:oteču,osypu se nemohu dýchat, nevidím, neslyším,zvracím,průjem.pokaždé je to jiné,ale hrozné.proto se štípnutí vyhýbám jak jen to jde

pohanka*

U Vás jde o život, jak se začnete dusit.

Vyrostli jsme na vesnici a tam to bylo vcelku normální, píchnutí, říznutí, polotopení apod.

Kdy jsem měla strach, to když mě píchla včela pod oko, to jsem si říkala, je to hlava. A jenom mě pěkně natekla levá půlka obličeje.

Soused má včely, tak o to není nouze od malička. Já jim za to dělám pítka, protože včela je agresivní když má žízeň a když se narodí nová královna.*houpy*

V práci manžela spolupracovnice bodlo ,,něco,, do jazyku, napil se a nepodíval se do skleničky. Bohužel, šlo to tak rychle, že se udusil.

hodnocení

0x

Dostala jsem od lékaře recept na lék Dithiaden. Vzít co nejdřív po štípnutí.

Jenže se mi po něm zase dělalo špatně od žaludku, takže to bylo spíš vyhánění čerta ďáblem. *cert*

Každý ale nemusí tento lék špatně snášet. Chtělo by to vyzkoušet. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]