Nejste přihlášen/a.
Mám alergii na veškerá štípnutí,hlavně na vosu a včelu,zároveň si připadám jak magnet na veškerou havěť.Poraďte jak se tomu bránit,zda má někdo zkušenost s léčením na alergii.Děkuji za informace
Zkušeností s léčením? Bohaté! Ale musím Vás vyvést z omylu. Alergie se v pravém slova smyslu neléčí, je nevyléčitelná. Pouze se zmírňují příznaky a to buď před kontaktem s alergenem nebo po něm. U alergie na hmyzí bodnutí přichází v úvahu ta druhá varianta, o té první jsem neslyšel a vlastní zkušenost s alergií na bodnutí bohudík nemám.
Postup "léčení" alergie v kostce:
1. Zjistíte na co jste alergický (to už máte za sebou)
2. Objednáte se na alergologii, kde absolvujete základní vyšetření a testy, které upřesní Vaši diagnózu
3. Jste "léčen". U většiny alergií je to prováděno desensibilizací, kdy se zmírňuje reakce organismu na alergen podáváním malého množství alergenu (v průběhu času se množství alergenu zvyšuje). Ale to si myslím u Vašeho typu alergie nepřipadá v úvahu, pokud ano, nechť mne někdo opraví.
4. Jste vybaven léky pro případ akutních potíží, poučen co a jak dělat, když potíže nastanou
5. Jste pravidelně sledován a testován (jestli se něco nezvrtlo)
6. Dobrý lékař Vás poučí i co a jak dělat, či nedělat, aby k potížím nedošlo:
U Vás mne konkrétně napadá: Kde a jak se (ne)pohybovat, co si (ne)brat na sebe (vynechat jasné barvy oblečení) a jakou kosmetiku (prací prášek, aviváž) (ne)používat (tady to bude spíš pokus omyl) - tolik k Vašemu "magnet na veškerou havěť"
A jakmile uslyšíte bzukot okolo hlavy, okamžitě si na hlavu přehodit tričko /schovat vlasy/ a utíkat pryč. Včely se mohou rojit, nebo jste natrefil na zmatenou včelu, které nevoníte /zpotil jste se, nebo používáte nějaký spray, deodorant, který včelu vyprovokoval/
Nechodit po trávníku naboso, hlavně když uvidíte, že tam roste a kvete bílý jetelíček /jako u nás/.
Taď jsem zametala naboso a jak se oháním koštětem motala se tam sršeň, kdybych nekoukala, tak jsem na ni šlápla. Takže pořád koukat.
Pokud Vám vlítne včela do vlasů, chce to znehybnit a počkat, až se sama z vlasů vyškrábne, vymotá ven a odletí, jakmile se dáte do běhu a máváte rukama, třesete hlavou, tak ji rozdráždíte. Tento týden jsem toto zažila a překonala jsem tento pud a opravdu, včela si tam pochodovala a za chvíli odlétla, že jsem se ani pořádně nenadechla se ví.
Jedno žihadlo jsem dostala do prstu nohy minulý týden a to mi jako očkování stačí, na hlavě nemusím. Chodím po zahradě naboso. Mnoho let jsem ráda za každé bodnutí.
jak vám závidím,že vám nic bodnutí nedělá ,já to co je velmi lehké:oteču,osypu se nemohu dýchat, nevidím, neslyším,zvracím,průjem.pokaždé je to jiné,ale hrozné.proto se štípnutí vyhýbám jak jen to jde
U Vás jde o život, jak se začnete dusit.
Vyrostli jsme na vesnici a tam to bylo vcelku normální, píchnutí, říznutí, polotopení apod.
Kdy jsem měla strach, to když mě píchla včela pod oko, to jsem si říkala, je to hlava. A jenom mě pěkně natekla levá půlka obličeje.
Soused má včely, tak o to není nouze od malička. Já jim za to dělám pítka, protože včela je agresivní když má žízeň a když se narodí nová královna.
V práci manžela spolupracovnice bodlo ,,něco,, do jazyku, napil se a nepodíval se do skleničky. Bohužel, šlo to tak rychle, že se udusil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.