Nejste přihlášen/a.
Zdravím Jmenuji se Jaroslav Oral,je mi 23 let a už na po druhé se snažím vysadit AD Escitil (Bral jsem ho na docela hnusné deprese které se objevily z ničeho nic.
Nic hrozného sem neprožil,žiji celkem normální život,mám práci,rodinu,kamarády,přítelkyni,koníčky prostě vše v pohodě.Ale jednoho dne se mi asi v hlavě něco pomotalo.Tak mi na konec lékařem byl předepsán Escitil.Bral jsem tyto antidepresíva 6.mesíců 1.tabletu 10MG denně a jo velice mi léky pomohly po třech týdnech od nasazení AD escitil deprese úplně pominuly zase sem to byl já,sice se mě nevrálily do normálu koníčky,zájmy které sem měl než mě deprese zasáhla,ale jinak jsem byl psychycky v pohodě a mohl jsem dělat každodení věci.Po 6 měsících po dohodě z lékařem sem snížil dávku na 5MG denně ráno po dobu 2 měsíce,potom jsem bral ještě 3 týdny půlku tabletky 5MG každý druhý den,potom sem vysadil úplně.Ted jsem pátý den úplně bez něj a co si myslíte že se stalo?Bud je to syndrom z vysazení který odejde a nebo se mi deprese vrátily.Ted vám napíšu opravdu to jak to cítím není to z žádné příručky. Takže zase se to rozjelo zmatenost,dezorientovanost,nevím jestli to pochopíte ono se to špatně popisuje ale normálně vás přestane zajímat čas,je vám celkem jedno jestli je večer nebo ráno,jestli je teplo nebo zima,třeba v práci je to extrém díváte se na kolegy kamarády jak se baví a vůbec se nemůže vžít me zi ně,prostě se doto hovoru nevcítíte,pamalu si myslíte že je neznáte vy je samozřejmě znáte ale takové to lidské teplo tam prostě není,potom si začnete myslet že na vás něco vymýšlejí,strašně málo lidem věříte,jste v takové bublině,něco děláte ale děláte to tak že to jen děláte,nemyslíte na nic jiného,protože vás to tak zastíní že prostě nemyslíte na nic jiného,žačnete si myslet že jsou všichni nepřátelé,necítíte dokonce ani hodnotu peněz je vám to skoro jedno protože jste strašně otupělí z ničeho jako tak nemáte radost,strašně těžké je se na něco těšit,jo můžete se snažit se těšit ale opravdu to moc nejde.Hlavně je ještě hrozná zkušenost nerozhodnost to je fakt nářez.Hlavně i problémy s pamětí,skoro nevnímám okolní svět,strašně rozhozené emoce a vnímání,cítění no hrůza.Nejhorší je že nevím z čeho toto úplné oddělení se od okolního denní mám.Ale proč jsem tohle vlastně všechno psal prosím o radu jestli to přejde jestli je to opravdu jen z vysazení a nebo se mi deprese zase úplně vrátily a zase to budu muset začít brát ale už bych to nikdy nechtěl začít brát,Chci se cítit normálně i bez toho.A ještě ted taková perlička za 3 dny odlítám na dovolenou takže jestli se mi to tam ještě zhorší tak to bude opravdu zážitek ale AD sebou neberu,prostě chci aby to odešlo a už mi to dalo jednou provždy pokoj.Děkuji za odpověd.
1. Escitil je jistě vhodný lék na deprese.
2. 6 měsíců je doba, po které je vhodné vysadit - to jste udělal správně.
3. Lék významně ovlivňuje mysl, svět je po něm hezčí a bezproblémovější. I okolí vnímá člověka pozitivněji, protože o n sám se chává vlídněji k okolí.
4. Deprese = bolest na hrudi, u srdce. To máte? Možná by stále za to napsat, čeho se vaše deprese týkaly.
5. Vedlejším účinkem těchto léků bývá často neschopnost dosáhnou orgasmu, nebo jen s velkým úsilím (vysazení je vhodné i pro vaši sex. pohodu).
6. Na dovolené si užívejte, dle mého žádnou depresi nyní nemáte a problém z vysazení AD se časem sám vyřeší. Už to, že jedete na dovolenou snačí, že jste OK. Kbyby to bylo obráceně, budete doma.
Díky za odpověd,vážím si toho že se najde někdo kdo mi poradí.
bolest na hrudi,u srdce to nemám.Jen po vysazení AD hned druhý den se mi to vrátilo tyhle příznaky co píši,sice ne v takové síle ale nejvíce teda pocituji pocity neskutečna nebo "oddělení" od událostí okolí,všechno se kolem mě děje ale já se do toho jako tak nemůžu vžít.+ takové ty normální příznaky z vysazení mám jako živé sny,třes rukou,bolest hlavy,nechut do ničeho.Ale doufám že to postupem času vymizí.Asi to opravdu musím překonat a počkat než si mozek zvykne zase na to být bez těchto AD.
Ještě jednou díky za odpovědi.
Zdravím díky za odpověd.
Ale tohle mám až po tom co jsem vysadil AD,tak jsem si myslel že to časem odejde.
No uvidíme jestli to nepřejde,jestli to není součást syndromu s vysazení nebo něco takového tak určitě sychoterapii vyzkouším.
děkuji za odpověd.
Takže sem to vlastně vůbec nemusel mít deprese,ale když sem bral AD tak to všechno zmizelo.
No uvidím.
Deprese je obvykle z něčeho. Proto jsem se ptal, jak vznikla, z čeho jste měl depku. Zda jste měl tlak/bolest na hrudi nebo u srdce (to nelze totiž vůlí ovlivnit). Nedporučoval bych vám nějaké další psychoterapie. Přijdete mezi duševně nemocné a začnete se v tom plácat znovu. Mezi námi, na depku a podobné věci je ideální tělesná aktivita a hlavně ne alkohol nebo cigarety, či jiné povzbuzující prostředky. Zrovna tak ne káva, cola atd... Samozřejmě, když máte dovču, něco si dopřejte a hlavně buďte na slunci a užívejte. Píšete, že máte rodinu - ale máte přítelkyni/přítele? Duševní nepohoda se ve dvou lépe zvládne.
jj Na dovču jedu z přítelkyní.jo když sem depresi nebo co to je dostal tak sem měl lak/bolest na hrudi i u srdce.
Říkám když jsem bral AD tak se všechno tak nějak spravilo.Ale ted po vysazení se problémy zase dostavily.
Ale bylo vysazováno pravdu opatrně,nic sem neporušil,tak uvidíme ono se to asi srovná,nejhorší by asi bylo kdybych to nezvládl a zase Escitil začal brát že?
Už jsem měl 2x nutkání to zase začít brát,ale zatím to zvládám,ale to oddělení se od běžného žití,to že su v takové bublině,nemůžu se do ničeho pořádně vcítit,zmatenost,dezorientovanost to mi dává zabrat.
Dnes je to přesně 6.den co jsem úplně bez AD.
Ale jak říkám nejhorší je ten pocit že všechno co dělám i to co mě předtím neskutečně bavilo tak ted to dělám prostě tak bez života.posiloval jsem,dělal sem workout,zajímal se o stravu,vitamíny,hrál sem poker prostě dalších 100 normálních koníčků a věcí co jsem dělal.no tak do toho se nemůžu zatím vžít.
Lidí všem děkuji za rady,opravdu si toho vážím.
A ještě doplním že se mi často motá hlava,skoro sem dnes spadl ze schodů.
A mám i hodně zhoršené vidění.
když jsem dnes ležel a usínal tak mi i jaksi zajímavě praskalo v hlavě a mám neskutečně živé sny.
Vše co jste popsal se děje po vysazení, vím to, vím že to je těžké, zkuste si uvědomit, že je to jen chemická reakce, že se Vám opravdu nic nestane. Je to na Vás, jestli to překonáte, třeba dovolená pomůže. S pocitem odcizení ovšem neporadím, znám spíše panické ataky. Držím palce.
díky za odpověd.
Ten pocit odcizení to je asi součást toho vysazení.To zatím řešit nebudu ale za jak dlouho myslíte že tohle všechno ty následky po vysazení můžou dlouho trvat?
Je to můj 6.den od úplného vysazení,od 2.dne od úplného vysazení se to začalo zhoršovat.
Potom že AD nejsou návyková:D ale do smíchu mi teda zatím opravdu není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.