Dobrý den, Mám boty k lidovému kroji a před časem jsem si je bohužel poškrábal, zdá se že to je jen "povrchové zranění",které na funkci nemá vliv... Chtěl jsem se zeptat jestli to půjde nějak opravit (nechal jsem si je šít na míru u jednoho ševce, který se na tyto boty specializuje a zajel bych i k němu, ale mám to k němu docela daleko, tak se chci první zeptat zde, jestli má cenu za ním vůbec jezdit...) Děkuji mnohokrát
lze pouze vzít vojenský krém a pravidelně pucovat - nelze nijak opravit (kroj nosím celý život a kdybych měl kvůli takovým šrámům na kráse řešit opravu, to bych se asi zbláznil ... kašlete na to)
Souhlasím s přispěvatelem nade mnou, opravdu to nic není. Pokud by vám to i tak vadilo, prodávají se barvy na boty ve spreji. Tím by se to dalo do určité míry zneviditelnit (v reálu to moc viditelné nebude ani v současném stavu, řekla bych).
Musí se to dát nějakým spešl obuvnickým nástrojem pošmirkovat, vyhladit a poleštit. Zeptejte se někde u Vás, kde pracují s kůží. Není to o barvě, ale o narušeném povrchu. Nakonec se zabarví, aby se se odstín sjednotil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.