Nejste přihlášen/a.
Podle toho co si pod tím představuje... já jsem se těšila že si budu "žít jak chci" protože si konečně koupím ty strašně důležité věci které mi rodiče odmítají koupit. (protože budu moct na brigádu)
Vzhledem k tomu že se jednalo o jednorázové výdaje 3.000 kč a pravidelné výdaje asi 400 kč měsíčně, tak jsem měla pravdu.
Ale kromě možnosti vydělat si vlastní peníze tam moc změn není... takže docela záleží co dcera vidí pod "žít si jak chci". Přísně vzato by to zahrnovalo práci na plný úvazek a vlastní byt
Dobrý den, dejte ji přečíst článek viz odkaz a ona se probere (snad). Jinak Vám přeji hodně trpělivosti a aby dcera neskončila "na šikmé ploše". Zdravím!
Pokud ve Vaší rodině funguje něco jako otec, tak by mohl dcerku trochu srovnat a nastínit jí realitu.
Má přiměřeně peněz - kdo dle vás určuje, co to je přiměřeně. Víte, napsala jste toho sice málo, ale začínám mít dojem, že u vás není něco v pořádku. Už ten nadpis dotazu mi cosi napovídá.
hk, máte v obou odpovědích pravdu. Jen vás doplním: Odkud a za co má vaše dcera peníze? Vydělala si je? Jak si je zasloužila?
Gabčo, nevím, z těch málo vět, které jste napsala, co není vpořádku. Myslím si však, že každý člověk a mladý, který se učí žít, musí vědět, že může žít podle svých představ, když na to má. Musí vědět, že všecko něco stojí, za všecko se platí. Můj tata říkal: Pokud budeš mít nohy pod mým stolem, budeš dělat to, co já uznám za vhodné. Píšete, že mladá má peněz přiměřeně. Proto se ptám, kolik a za co peníze má. Vydělala si je nebo je dostala jako kapesné, aby se naučila s penězi zacházet nebo jen tak "užij si to". Z téhle myšlenky vychází hk i já. A také slůvko "přiměřeně" je zavádějící. Co je přiměřeně?
Myslím si, že vy jste rodič, máma se vší autoritou a ne kamarádka, kterou může kdykoliv poslat do temných míst.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.