Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoprávněná exekuce

Od: blanka871* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den! Stala se mi nemilá věc. V poátek mi přišla zpráva z mé banky že mám na účtě exekuci. Okamžitě jsemn jela na banku co to má být za špatný vtip, protože si opravdu nejsem vědoma, že bych někde něco dlužila. Opravdu jsem tedy zjistila že mám blokovaných téměř osm tisíc korun. Má otázka tedy zní : Jak mohu mít exekuci na účet když nevím o ničem, že bych dlužila a žádné dopisy mi nikdy nepřišli o nějakém dluhu.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rora*
hodnocení

3x

Může to být nějaký stoletý malý dluh - nezaplacená pokuta za jízdu na černo, překročenou rychlost, nezaplacené popelnice, nebo cokoliv jiného. Doporučuji urychleně sehnat kontakt na exekutora - banka snad ví, kdo ten příkaz dal - a kontaktovat jeho. Taky se může jednat o omyl, i exekutoři jsou jen lidé.

blanka871*
hodnocení

Mě přijde strašně zvláštní, že se mi nikdo neozval vůbec. Na to přeci nemůže mít nikdo nárok jen tak mi zablokavat účet. Nebo snad ano?

Dobrý den. Blanko, než zjistíte jméno exekutora a dozvíte se potřebné info ohledně exekuce, máte právo si z účtu vybrat dvojnásobek životního minima a banka Vám to musí umožnit. Takže pokud tam ty peníze máte, udělejte to, abyste nebyla bez fin. prostředků. Toto můžete udělat však pouze 1x za trvání exekuce. Jen na tuto možnost upozorňuji v případě, že o ni nevíte. Snažte se zjistit jméno exekutora, s ním se spojte a vyžádejte si info. Je divné, že jste nebyla informována o tom, že Vám někde vznikl dluh, že byl vydán rozsudek a poté i exekuční příkaz. Nestěhovala jste se? Přebíráte poštu? Zavzpomínejte, kde se mohla stát chyba..

blanka871*
hodnocení

Já vím, že to opravbdu zní divně, ale opravdu mi nic nepřišlo. Nestěhovala jsem se mám 28 let stejný trvalý pobyt a doručovací adresu. Manžela nemám takže dluh by měl být opravdu můj.bydlím v rodiném domě s babičkou, která je téměř pořád doma takže je hodně divné že by mi nepřišli tři dopisy podle toho co píšete. Jméno exekutora mám a zítra to zařídím. Jen jsem chtěla znát názor jiných lidí, protože mi opravdu přijde divné, že by někdo bez jakéhokoliv dopisu mohl zmrazit peníze.

Dobry den

Jsem docela zvedav jak dopadnete. Preji samozrejme ve Vas prospech.

No to vite... oni to nekdy zkousi. Semtam se nekdo chytne...

Nekdo si mohl Vase jmeno vymyslet napr coby cerny pasazer, nadiktovat revizorovi... bohuzel staci znat jen jmeno. Doklady nemela, okradena... jednoducha praktika.

Mohlo to zkusit i nejaky zdravotnicky zarizeni, v case zavadeni regulacnich poplatku kdy poradne nikdo nevidel zda je maji ci nemaji chtit a ted si nekdo spomel...

Kazdopadne exekutor Vam musi oznamit presne oc se jedna. Nenechte se odbyt "nejakym" vysvetlenim "nejakeho neznameho" dluhu...

S dorucovanim to posta taky docela flaka, pokud nejste doma tak hned daji vyzvu k vyzvednuti, ta se strati v letacich...

plavest*

A v bance vám neřekli, kdo exekuci uvalil?

paw*

Pokud to neni omyl, tak se urcite ozvali. Nejste nahodou vdana, zeby dluhy nadelala vase polovicka?

blanka871*
hodnocení

Opravdu se nikdo neozval a jsem svobodná.

repkin*
hodnocení

2x

Takže to vlastně neoprávněná exekuce ve finále být nemusí. To že Vy o ní nevíte, neznamená, že je neoprávněná. V první řadě to chce zjistit kdo exekuci provádí, pod jakým č.j. a na základě jakého rozsudku. Pokud máte exekuci, budete určitě i v registru dlužníků, tuším SOLUS se to jmenuje. Zajděte do banky a žádejte informace. Banka hospodaří s Vašimi penězi a ukládá Vaše osobní údaje se kterými pracuje, myslím si, že je tedy povina Vám tyto informace poskytnout. Poté bych šel dál podle toho kdo to vydal a pod jakým č.j. / spisovou značkou na příslušný soud a žádal nahlédnutí do spisu a pořídil si kopie. Třeba si pak vzpomenete, co jste kde a komu nezaplatila. Exekuce jsou na základě pravomocného rozsudku soudu, tento rozsudek chodí lidem na adresu jejich trvalého pobytu. Většinou je problém ten, že mají lidi adresu na úřadu a nebo na ni dlouhodobě nebydlí, nikdo je tam nezná nebo neví kam se odstěhovali. Potom to soud může těžko doručit a existuje pak doručení fikcí. Jak je to však potom dál už nevím. Až budete mít informace, které jsem psal a budete mít dál pocit, že je exekuce neoprávněná, kontaktujte advokáta a konzultujte už pak přímo s ním.

ij8cuzo

Jen dodám, že exekuce nemusí být vůbec jen dle rozsudku soudu a tedy také nebude ani v žádné soukromé databázi dlužníků jako je např. SOLUS.

doplněno 17.07.16 16:32:

Např. finanční úřad. Ale i nezaplacené pokuty státu atd.

blanka871*

Mohu prosím vědět jaké jsou tedy další varianty já jsem četla na netu jen o té s rozsudkem soudu.

blanka871*

Děkuji za informace. Zítra budu chytřejší. Vše jak jste psal tak mám u sebe jen v pátek na exekutorským úřadě nikdo nebyl. Já bydlím v rodiném domě již 28 let a nikdy se mi nestalo, že by mi nedošel jediný dopis až tedy zřejmě ted.

Budete se divit, ale muzete dluzit ikdyz vlastne nedluzite, nam se to stalo s poskytovatelem el.energie.

Prislo vyuctovani za minuly rok s preplatkem. Na preplatek byla slozenka, mamka ale mela cestu kolem nich a chtela si neco vyridit tak si preplatek vyzvedla na pokladne a tu slozenku tam s pani pokladni znicily ... a za 14dni nam prisel vyhruzny dopis ze dluzime presne tu castku preplatku a ze pokud nezaplatime do 3 dnu tak to de exekutorovi !

Po nekolika telefonatech a navsteve poskytovatele vyslo najevo, ze oni predpokladali, ze jsme vyzvedly penize na pokladne a jeste i slozenku ! Poste pry trva 6-9 tydnu nez potvrdi ze slozenka nebyla pouzita !

Nechali sme si pisemne potvrdit, ze to bylo vyzvednuto na pokladne a slozenka znicena (pani pokladni spolupracovala az po zavolani nadrizeneho) a pisemne nam vystavili, ze dluh neni a ze to odstrani ze systemu. I tak prisel druhy dopis o dluhu a kolecko jsme absolvovali znovu ... bylo to pred vanoci, ty nervy nepreji nikomu.

Drzim vam palce s exekutorem, at je to jen nejake nedorozumeni.

cechacek*

Paní Heleno, doufám, že jste od toho kvalitního poskytovatele přešla k jinému

plavest*
hodnocení

1x

Já to chápu tak, že Blanka zaplatila dluh VZP, ale už předtím VZP dluh postoupila exekutorovi. Tudíž exekutor už měl právo vymáhat své náklady. To, že jsou nemravné, je druhá věc.

blanka871*

Zapltit jsem to musela nemůžu na účet, který potřebuji. Jsem asi pitomá a z toho se exekutoři živí, ale nemám chut se s někým soudit pak to prohrát a platit ještě víc. V těchto věcech se vůbec nevyznám tudíž jsem to udělala takto. Děkuji za radu zřejmě dojdu ještě na VZP jestli mi tam třeba osvětlí něco jiného, ale nemyslím si byli by sami proti sobě

sebod*

Blanko, jsou to Vaše peníze. Jenom takový dodatek: dnes někde v mediích proběhla zpráva, kolik exekutorů či vykonavatelů čelí trestnímu oznámení, či kárným žalobám. Nejsem z těch, co věří všem číslům, které si někde přečtou. Ale kdyby pouze polovina případů byla pravdivá, tak je to naprosto alarmující.

cechacek*

Paní Blanko nejste pitomá, je to soubor kapitalismu, zákonů které sesmolila naše šlechta a někdy také žhavost exekutorů

plavest*
hodnocení

0x

Blanko, už jste se dozvěděla, proč máte zablokovaný účet?

repkin*

Také by mne zajímalo, jak to dopadlo?

blanka871*
hodnocení

Už jsem se dopátrala toho co se vlastně stalo na VZP jsem dlužila částku 415 kč úplne mi to vypadlo z hlavy a po 4 měsících kontrolovala účty a přišla na to a zaplatila. Ovšem milá VZP to předala exekutorovi aniž by mi dala vědět a ten se tím samozřejmě začal zabývat. Zjistil sice že jsem dluh uhradila, ale stejně si řekl o 4033 kč. Tak jsem to včera zaplatila a čekám až mi odblokuje účet.

sebod*

Blanko, proč jste to exekutorovi zaplatila? je možné, že on na ty peníze neměl nárok.Nebo jinak. NEMĚL na ně nárok.

repkin*

Souhlasím, myslím si, že je to problém VZP a ta to měla řešit. S tou musíte komunikovat. Takže teď se prozměnu budete o ty 4.000 soudit s VZP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]