Nejste přihlášen/a.
Zdravím , mám problém s bráchou . Je mu 38 let a má svou rodinu . Je sice o 9 let starší než já,ale vždycky jsme si hodně rozumněli . Poslední dobou se mě snaží bezdůvodně provokovat . Například když jsem byla u rodičů a řekla jsem ,že jedu k době do bytu ,tak on začal naprosto vážně ať už vypadnu , že je rád, že mě neuvidí atd . Jestli tohle bere jako srandu, tak já ale ne . Nebo třeba jde kolem mě a když už je za mnou , tak mě najednou bouchne do zad ,ale je to fakt pecka a navíc se hrozně leknu . Když se ohradím, tak se mi směje,že nic nevydržím, abych se z toho nerozbrečela atd.
K další věci došlo dneska - napsala jsem na facebook ,že jedu příští týden na výlet a cílovou destinaci . Dnes tu byl s rodinou a začal přede všemi,že jsem to napsala . Rodiče samozřejmě zděšení, proč to tam píšu a co tam vlastně píšu i jindy , Brácha si přisadil,že teď mám průser atd a začal se mi vysmívat jakože teď dostanu od rodičů sprda. . Jasně, mám ho v přátelích a tak vím,že si může cokoliv přečíst , ale nečekala jsem ,že se o to bude dělit se všema . Já taky nikomu doma neříkám, co zase on píše nebo dává zase k sobě na profil . Přitom šlo o naprosto banální status a nikomu jsem tím neublížila . Taky chci mít na svém profilu určitou svobodu a ne, abych se bála tam něco napsat . Takže jsem si ho vykopla z přátel . Zajímavé je ,že mám na fb i sestru a ta je úplně v pohodě a nikomu nevykládá, co si u mě přečetla ..
Nevím, co se bráchovi děje . Nic mu nedělám ,ale on se snaží mě pořád k nečemu vyprovokovat . Myslím,že je na takové věci už dost starý , aby "žaloval " atd . Nikdy takový na mě nebyl .Nepohádali jsme se prostě nic a myslím kdybych se ho zeptala, proč se tak chová, tak mi to stejně neřekne nebo řekne ,ale leda tak urážku na mě . Skoro se bojím s ním být někde o samotě ,aby zase něco nepřišlo . V jeho rodině je to taky v pohodě , práci má , peníze taky a zdraví taky , takže fakt nevím, kde je najednou chyba a proč se tak chová jen ke mě . Co s tím?
Vám je 29 let? Nemohu uvěřit. Toto je zpověď puberťačky. Neznáme vašeho bratra a na rozdíl od vás se ho nemůžeme zeptat. Ani po pravdě nevím na co bych se ho ptala.
jasně, zase já blbá .. jo, je mi 29 představte si to . Hlavně,že se to tady jmenuje PORAĎTE a ne suďte ..
Blbá asi ne, ale nezkušená určitě. Ale na pojmenování nezáleží. Ve svém věku bys už mohla vědět, jak si zjednat pořádek a respekt. U kohokoli. Nebo se takovým lidem vyhnout. Každý si k tobě dovolí jen to, co mu ty sama dovolíš. Tvůj brácha má zřejmě nějaký problém, který si ventiluje právě na tobě. Protože ty mu to dovoluješ a u tebe mu to projde.
A proč se necháváte od bráchy provokovat? Jste oba dospělí, tak se nechovejte jako dva puberťáci. Bratrovi řekněte rázně, ať se stará o sebe, co si kde píšete je jen Vaše věc. Jste svéprávná, ne? A když Vás bouchne do zad, je takový problém otočit se a jednu mu vrazit? Na jeho rýpání odpovědět, ať si rýpe doma do manželky a neventiluje si své mindráky na Vás? Musíte ho umět usadit a získat si respekt. Dovolí si k Vám tolik, kolik mu sama dovolujete..Buďte pohotová, nebojte se ozvat a bránit se!
Přemýšlejte o sobě, proč si vybral právě Vás za cíl takových škodolibých provokací. Cítí, že Vy se neumíte bránit, že se budete vztekat jako malá holka. No a tak se blbě baví. Třeba si tak léčí vlastní sebevědomí, nikdo jinej mu tenhle trapný humor nebere a jeho paradoxně těší, jak to prožíváte.
Mně se přístup Vašeho bratra také nelíbí, ale Ládin má pravdu: bratr si k Vám dovolí jenom to, co mu dovolíte Vy sama. A "vykopnout si ho z přátel" místo, abyste se zamyslela nad tím, co se vlastně stalo?
Uvědomujete si, že Váš profil na FB je z velké části veřejný? A kolika lidem jste prostřednictvím FB sdělila, kdy bude Váš byt prázdný?
Připadá mi, že se chováte jako malá. Ten výlet - připomíná mi to malé děcko, které se chlubí: Héééčte, a my pojedeme na výlet. Do ZOO! /a vy néééé/.
Nechápu, proč jako 29 letá dospělá žena toto píšete na FB. Pokud se o to nechcete dělit se všemi, jak píšete, neuveřejňujte to. Co je komu po tom, že Máňa Vocásková jede na výlet na Kokořín? Já pojedu na Sázavu, na FB po špatných zkušenostech známých nechodím a tak si mám, proboha, snad vylepit plakát na hasičárnu, aby všichni věděli, že baba Jaga bude řádit na Sázavě? Proč se chlubit soukromými věcmi? Komu chci, tomu to řeknu, ostatním je pendrek po tom. Když jste to uveřejnila, /důvod neznám/ musíte se smířit s tím, že si to může přečíst každý, tedy i brácha. A že se Vám proto bude třeba smát. Smála bych se Vám taky.
Jinak je ale pravdou, že ten bratr se nechová pěkně. Když si potrpíte na podobné dětské žertíky a on Vás znenadání bouchne do zad, sedněte si třeba na zhasnutý záchod a počkejte až tam půjde. pak se na něj vyřiťte. Určitě se taky lekne, nebude to čekat. Nebo podobné srandičky. Ale to my jsme dělávali tak ve věku 14 - 15 let. Ovšem, když si na to potrpí, proč ne.
Asi bych si s ním někdy sedla se sklenkou vína a zeptala se, proč se on tak chová. Nepopichuje ho třeba jeho manželka? Nemá proti Vám něco? Když jste si až donedávna rozuměli dobře, nějaká překážka tam asi bude. Chtělo by, aby se vyzpovídal. A teprve pak se to dá řešit dál. Jaga.
A já opět souhlasím s Uskou. Asi bratrovi došla s Vámi trpělivost a dává Vám to najevo. Taky jsem si po přečtení dotazu myslela, že to psal třináctiletý rozmazlený fracek. Prostě dospělá rozumná ženská by na jakoukoliv poradnu na netu takový dotaz nedala. Bratr třeba neví, jak jinak Vám dát najevo, že jste hrozná. Takže změňte nejdřívu své chování ukňourané puberťačky a chování bratra k Vám se nejspíš také změní. Jo, a nekritizujte rádce, za jejich rady, i když se Vám nelíbí. Ve Vašem věku Vám těžko někdo bude radit, abyste šla žalovat rodičům, oni že dají bráchovi na prdel a on už na Vás bude hodný
Zdravím. Já se vás musím zastat. Určitě se k bratrovi chováte tak, jako vždycky, odmalička. Ale nezaznamenala jste, že u NĚJ došlo ke změně. Dokud byl starší "dítě" a měl navrch - nad malou hloupou holkou, bylo to v pohodě. Ale pak jste oba dospěli a v něm se usadilo přesvědčení, že už navrch nemá. A to on prostě nesnese. Evidentně žijete bezproblémově a bezstarostně (viz dojem pisatelů nade mnou). Ale čím přesně jste ho převýšila, to si musíte odvodit sama. Jste usměvavější než on? líp se vám daří? doma se s nikým nehádáte? jezdíte si po výletech a jeho manželka vám do toho nemůže "kecat"?...?...? Idanova
Naprostý souhlas, já bych byla ještě ostřejší, brácha má z vás komplexy. No a vy jste suverénní, bezproblémová, tak ho tím samozřejmě nevědomky trochu provokujete. No a jelikož neumí své pocity vůči vám zvládnout, chová se prominutím jako id..t, zastydlá puberta. Mmch, co je na tom, že napíšete na fb o chystaném výletu? Absolutně nic, to nemůže vadit vůbec nikomu, leda ... Choval by se stejně, i kdybyste tam napsala cokoliv jiného. Ve 39 je to trochu trága, takhle se chovat k sestře, ale je to tak, takže se mu podle vaší nálady buď vyhněte, třeba i s výmluvným gestem nebo proslovem nebo si taky nachystejte něco jedovatého a klidně mu to s úsměvem vmeťte, aby viděl, že se ho nebojíte. Když se ohradí, tak mu řekněte, brácha, to jsem ráda, že ti došlo, proč se chováš jako... A rodiče a sestru si pozvěte na pomoc .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.