Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkové autobusy a wc

Od: martinaa* odpovědí: 24 změna:

Zdravíčko, koncem srpna jedeme s přítelem do ardšpašských skal, s plnou polí 10 hodin cesty čistého času. První spoj (bus) jede pět hodin, netuší někdo, zda mají takové busy wc? Je to přímák, bez delších zastávke, a nevím, jestli pět hodin vydržím. I když nepijdu, chodím na malou celekm často, kdyby mě chytla druhá varianta, o tom raději ani neuvažuji.

Děkuji.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
některé busy mají, některé nemají. Předpokládám, že pojedete přes Brno, kde to znáte a víte, kde je WC, pak přes Hradec Králové, kde je WC taky hned po ruce (když vystoupíte po příjezdu, tak než to bus objede na nástupní stanoviště a naloží lidi na další cestu, máte vyřízeno, kromě toho, že tam bývají delší přestávky).
Jinak není přece problém se domluvit s řidičem a on na vás ty 2 - 3 minuty i na nějaké zastávce, kde dlouhá pauza není, ale WC je při ruce, taky počká ;) Většina řidičů bývá normálních a mají pochopení (chlapi vědí, že ženské jsou koroptvičky).
Jinak od Brna po HK to neznám, ale od HK nahoru jsem schopný případně poradit (nejen s busem - jsem z regionu a do Adru to mám skoro co by kamenem dohodil a zbytek doběhl), takže pokud napíšete, jak pojedete...Klidně i vnitřní poštou, pokud chcete ;)

martinaa*
hodnocení

Zdravím, jedná se o spoj Znojmo-Hradec Králové, takže přes Brno určitě nee. Doufám, že bude mít řidič slitování, protože se budu nervovat už dva dny předem a raději nepít v sprnu taky nelze. Teď jsem se koukla a vidím, že v řádu jsou dvě pauzy, v Třebíči a Velmezu, oboje cca 15 minut (asi jsem rozklikla jiný spoj)... takže pauza je po 2 hodinách cesty a pak po hodině. V závěrečných dvou hodinách už bohužel nic.

Děkuji za ochotu poradit s cestou, ale bez auta jsme odkázaní na dopravu :/

martinaa*
hodnocení

Autobus jede smět Mor. Budějovice, Žďár, Chrudim, Pardubice. Právě, já jsem průtokový ohřívač vody :D, i když nepiju, tak musím :/

pohanka*
hodnocení

1x

Asi to Martino nechápu, píšeš, že deset hodin s plnou polní a potom přímá cesta pět hodin. Tedy je někde dlouhé čekání.

Kam se ztratilo těch 5 hodin z deseti?

Kup si třeba v Bille /lékárně/ balíček inkontinečních vložek, je to určitá jistota, kdyby člověk nedoběhl. Mnohdy se i člověku šiknou, když přistydne, pokud zbydou, tak se nezkazí.

martinaa*
hodnocení

Zdravím, 5 hodin je první spoj, dalších 5 3 navazující spoje, včetně vlaku. Teprve po 10 hodinách cesty a tuším třech nebo čtyřech přestupech budeme v cíli. :) Inkontinenční vložky... :/ to se asi propadnu hanbou *mala*

balzerka
hodnocení

0x

Vyhledejte si Váš konkrétní spoj na IDOS a klikněte na detail spojení, kde uvidíte přestávky. Příklad z Jeseníku do Prahy staví na terminálu v Hradci Králové, kde je pauza nejmíň 15 min a WC je hned pár metrů od busu. Starší lidé právě proto volí cestování vlakem nebo kombinované.

martinaa*
hodnocení

Zdravím, to jsem právě udělala, a nikde nic... *nevi*

ben®
hodnocení

0x

Diobrý den, buď tam bude to maličké WC nebo bude pauza - i řidič se musí někam vyčůrat (zvláště, jestli bude mít v sobě několik piv) . Zdravím!

P.S. A vezměte si vlastní toal. papír.

doplněno 16.07.16 07:10:

Ono se dá zřejmě i předpokládat, že tazatelka nebude v autobuse jediná cestující a s touto lidskou potřebou přepravce počítá (možná i ve vlastním zájmu).

doplněno 16.07.16 07:13:

maky - a Vám se tam za tím textem neukazuje taková žlutá rozesmátá tvářička?

bene řidič do sebe naleje pár piv a pak řídí autobus? *sok*

bene sorry už jsem si přešlápla *jasne*

martinaa*
hodnocení

Zdravím, pauza v řádu vyznačená není, právě proto mám trošku obavy...

solenza*
hodnocení

0x

No nejpozději po 4,5 hodiny jízdy musí být pauza. To se nebojte.

balzerka

Snad 2,5 hod., ne? A ty lepší autobusy, jako má Student Acency, tam snad je nějaké malé WC?

doplněno 15.07.16 23:12:

10 hodin je moc. A určitě to je s přestupama. Možná z Jablunkova do Aše.

solenza*

Já myslím jako podle 561ky dříve AETR o pracovních režimech řidiče.

tiffany*

Čtyři a půl hodiny, to je snad proti lidským právům *ee* ... (teda mým určitě)...

hodnocení

0x

Dálkové autobusy WC mají. Jezdili jsme po 3 roky na Korfu - 24 hod v autobuse. Když bylo opravdu nezbytně nutné /zvláště děti/, řidič WC odemkl. Jinak to bylo zablokované. Ale pokaždé po 4 hodinách byla zastávka u benzínky, kde byla možnost použít WC. Kupodivu, kromě Česka /Mikulov/, kde se za to platilo, to bylo ve všech ostatních zemích zdarma.

Řidiči neradi dávají k dispozici WC. Nádrž se brzy zaplní a ta práce s vypouštěním není pak ani voňavá, ani příjemná. Sledovala jsem to na Zličíně, jak autobusům "ulevovali". Proto řidiči raději občas zastaví, než aby vybírali...;)Jaga.

Od Vás z Moravy bych tipovala cestu takových 6 - 7 hodin, pokud nebude někde nějaká extra dlouhá zastávka, nebo čekání na přestup. No a pokud bude, využijete ji k návštěvě WC. Není co řešit. Jaga.

coco

Brrr, takove cestovani je jako za trest a dovolena na prd, podobne sebemrskacstvi se pestuje snad zamlada, v pozdejsim veku to ochotne zvladaji nekteri exoti, ale rekreaci bych to nenazyvala ani nahodou, prima zazitek asi jen pro dobrodruhy :)

Autobusy bez WC se prece nemohou nazyvat dalkove, mozna jen v nejakych zaostalych koncinach, kam dnes radeji vubec nejezdit *sok*

martinaa*
hodnocení

Zdravím, bohužel nejde jinak. Auto není, na tak dlouhou cestu by se ani nevyplatilo. Těch pár hodin se dospíme a zbytek bude snad cajk...

martinaa*
hodnocení

Zdravím, pro mě jsou bohužel i dvě hodiny dost... prostě chodím často, ať piju, nebo ne (když piju, samozřejmě častěji).

majsterjoe*
hodnocení

0x

Prosím vás, je to opravdu někdo kdo má zkušenosti s tuzemskou autobusovou přepravou a může potrvrdit, že v takových autobusech je WC? Já se s tím nesetkal, proto mě dotaz taky zajímá. Cestování do zahraničí je něco jiného. V ČR toaleta není, pouze maximálně delší přestávka.

balzerka
hodnocení

0x

Naprostá většina dálkových autobusů , co jezdí v rámci republiky WC nemá. Jela jsem před pár lety s vnoučaty a hned při nástupu do autobusu jsem řekla řidiči, že děti nejspíš nevydrží a zda a kde má pauzu. Dohodli jsme se, že zastaví i tam, kde velká přestávka není, poradil kam a počkal. Hned se našlo několik lidí, co utíkali s námi. Ono to je asi taky o lidech. A stejně raději jedu právě proto vlakem.

martinaa*
hodnocení

Zdravím, no právě, taky mám své zkušenosti. :/ Bohžel toto je jediný normální spoj na druhý konec republiky, jinak ještě delší cesta a třeba 7-8 přestupů.

hodnocení

0x
Do Trutnova či do Teplic nejede vlak?
Existuje i zastávka ČD Adršpach.
Vlak má WC furt...

hodnocení

0x

Na BUS informacich nebo provozovatel BUSu take nevedi?

doplněno 19.07.16 13:17:

Zadnej primej BUS jsem nenasel.
Jinym BUSum to trva jen cca 8 hodin:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]