Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak funguje reklamace zboží - byl jsem dát do obchodu zboží za 10 000 na opravu prasklého plexi a to bylo 17.6 a dnes jsem se byl zeptat a že ještě nemají info ze serivisu a že mám počkat na sms nebo na zavolání ze servisu.
A já se ptám
-30 dní znamená že 30. den tedy neděle 17.7 musím zboží dostat na prodejně nebo dostanu peníze zpátky.
- počítá se neděle( i když prodejna kde jsem zboží koupil má otevřeno 7 dní v týdnu) nebo se to dává na pracovní dny tudíž nejpozději 18.7 což je pondělí.
- za těch 30 dní musím mít svoje zboží připravené na prodejně k vyzvednutí anebo stačí pouze telefonát 29. den ze servisu že je všechno opraveno a posílají zboží na prodejnu na vyzvednutí - což může být třeba i týden.
- někde jsem slyšel že reklamované zboží došlo 35 na prodejnu ale v papírech bylo napsáno že oprava byla provedena 20. den a v ten den se to odesílalo na prodejnu
Nebo mám takový pocit že zboží na reklamacích se záměrně vrací vždy na poslední možnou aby si to příště zákazník rozmyslel a koupil to znovu.
Prasklé plexi bylo uznáno jako oprávněná reklamace? No budiž. Já v tvém dotazu cítím, že se snažíš cosi vyspekulovat a zbytečně průběh reklamace pitváš. Pokud ti jde skutečně o vyřízení a uzavření reklamace, tak tam v úterý zajdi a vyřiď to. Buď dostaneš opravené zboží nebo můžeš odstoupit od kupní smlouvy. Jakékoli spekulace a počítání času téměř na hodiny jsou zbytečné.
Lhůta 30 dní platí pro reklamaci. Pokud bylo jako reklamace přijato, uznáno a ve lhůtě nevyřízeno, tak máš nárok na vrácení peněz.
tak jedná se o helmu na moto - a to jsem ji měl jenom za měsíc jedenkrát na hlavě a jak jsem měl mít první jízdy tak mě v ruce zůstala packa od zavírání plexi ( no jelikož si to v krámě zkouší helmu veřejně každý a někdo tam něco načne tak já si to po něm koupím a i když vizuálně je v pohodě tak očividně nemusí být. A ne, nikde mě to nespadlo nebo tak. Jak to vypadá či to budou opravovat / měnit / nebo se vymluví na špatné zacházení - v tom případě znalecký posudek nikdo neví. Jde mě spíše o to, teda jestli nastane ta situace tak odstoupit od smluvy
Takže jestli to chápu dobře tak když tam dojdu v pondělí v 8:00 a nebudou mít helmu s vyjádřením servisu tak mohu ihned na místě odstoupit od smlouvy i když budu mít např. v sobotu telefonát ze servisu kde mi zavolají rozhodnutí?
Jako nechci nic říkat ale proč si jako zákazník nechat kálet na hlavu když jsou dané zákony.
17. VI. jste helmu předal, lkůta podle mne začala běžet 18. VI. a skončí 18. VII. Ovšem nikoliv v 8.00, podle mne budete muset počkat až do konce provozní/otvírací doby. Jak Vám radil Ládin, stačí tam jít až v úterý ráno...
Já se těch překlepů snad nezbavím:
... lhůta začala ...
Kopíruju ze stránek SOS, je to info dle NOZ: Doba vyřízení reklamace: Prodejce má o reklamaci rozhodnout ihned, ve složitějších případech do 3 pracovních dnů. Pokud je to potřeba, může před rozhodnutím zboží posílat na odborné posouzení, ale na vyřízení má vždy maximálně 30 kalendářních dní. V této lhůtě musí být spotřebitel vyrozuměn o způsobu vyřízení reklamace – protokol o reklamaci musí být písemný a musí mj. obsahovat způsobu vyřízení reklamace a v případě jejího zamítnutí také odůvodnění. Reklamace se považuje za vyřízenou v okamžiku, kdy o tom prodejce prokazatelným způsobem spotřebitele informuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.