Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Forma životopisu

Od: junkie odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chci se zeptat, mám vystudovanou Obchodku a nyní posílám životopisy na různá místa.

Ve škole nám říkali, at do něj uvádíme vše, tzn brigády, praxe, kurzy na kterých jsem byl, znalosti...

Doma mi ale říkají, že to není dobré. že když si přečtou můj životopis a uvidí, že mám za sebou např. kurzy danové problematiky, právní rámec firmy, legislativní uprava podnikání, základy marketingu, manegementu., půlroční praxe u soudu.. tak je to spíš odradí si brát takové lidi, co jsou v uvozovkách chytřejší, zná problematiku daní a zákony.

Co je na tom pravdy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Také zdravím. Ono záleží na tom o jakou pozici se ucházíte, ale do životopisu je dobré uvádět vše. Zvýší se tak Vaše šance, že pracovní místo dostanete. Alespoň to je můj názor.

hodnocení

0x
Do životopisu se uvádí vše,co člověk umí a zná.
Čím více,tím lépe.
Nemyslím si,že by to někoho mělo odradit,spíše naopak.
----
Co je platné,že lidé mají vzdělání a žádnou praxi?
Čistě řečnický dotaz...

iz*
hodnocení

0x

Částečně mají pravdu obě strany. Čím víc toho do životopisu uvedete, tím může (ale pozor nemusí) být větší šance, že některého zaměstnavatele zaujmete. Na druhou stranu ale většinu zaměstnavatelů zajímá to, co se hodí jim. Budete-li se ucházet např. o místo asistentky, může větší počet kurzů apod. spíše uškodit, protože potenciální zaměstnavatel si může říct "ta má velké ambice, z pozice asistentky nám brzy uteče" apod.

Životopis, motivační i průvodní dopis je vždycky dobré psát "na míru" té firmě, v níž se ucházíte o práci. Tzn. zjistit si o firmě co nejvíce informací (podrobně se seznámit minimálně s jejím webem) a nabídnout firmě to, co právě hledá.

Obecně:

Do životopisu opravdu patří všechno. Pokud bych se ale neucházela o místo v právním oddělení, znalost zákonů ani soudní praxi bych moc nezdůrazňovala... [Podobně s dalšími kurzy a brigádami.]

klaus*
hodnocení

Taky mám obchodku, sice nemám žádné takové kurzy a nic podobného, ale mě spíše vadilo, že na ty lepší místa mě asi nevzali, jelikož jsem neměl praxi. Psal jsem i na taková místa jako prodavači apod. a zde mi ani ve většině případech neodepsali. To z důvodu asi, že minimální stupeň vzdělání bylo vyučení a když viděli u mě maturitu, tak si asi taky řekli, že brzy odejdu, tak si asi našli někoho vyučeného.

Jinak s tím, že člověk nemá praxi to je pravda. Vyjdete školu a chtějí po vás praxi (učetnictví 3,5,2 roky, jak kde). A kde ji má člověk sebrat..

Ono záleží na tom, kde jste se jako prodavač ucházel o zaměstnání. V supermarketech ( Kaufland, Tesco, Lidl) přijímají lidi bez vyučení i s maturitou. Volná místa jsou často. Jde jen o to, zda právě zde byste chtěl dělat..Maturitu má dnes kde kdo, důležité je, aby se lidem hlavně chtělo dělat ve firmě, kde se uchází o zaměstnání.

klaus*
hodnocení

Tak upřímně v kauflandu by se mi dělat nechtělo. V dnešní době si myslím většina dělá jen proto, že potřebuje peníze. Já bych v tescu, kauflandu nebo tak dělal, ale ne proto, že bych tam dělat chtěl. Jak říkám, hlavní je mít práci. Na druhou stranu se to zase musí vyplatit. Já mám třeba takové ty větší jmenované obvhody 30 km daleko, takže se to musí vyplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]