Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darovací poplatek při insolvenci

Od: evapribylova odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je opravdu nutné hradit darovací poplatek (3000,- Kč), pokud vyměřenou částku 7200,- Kč při insolvenci pokrývá výše výdělku. Finanční poradkyní mi bylo sděleno, že dar. poplatek slouží k dorovnání částky, pokud výdělek nestačí. Bohužel, obdržela jsem rozhodnutí soudu,kde je uvedeno, že dar. poplatek příslušná osoba je povinna posílat každý měsíc také. Existuje nějaké řešení? Předem děkuji za případné rady a odpovědi. Přib.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Finanční poradkyně do toho nemá co mluvit, pro Vás je závazné rozhodnutí soudu.

Jestli se nějak změnily podmínky (dosahujete např. vyšších výdělků), řešte situaci s insolvenčním správcem, kterého si po celou dobu splátkového kalendáře platíte.

sebod*

Darovací smlouva je dobrovolná smlouva mezi dárcem a obdarovaným. Dárce může tuto smlouvu kdykoliv vypovědět bez toho, aby se komukoliv z toho zodpovídal. Takže zrušíte smlouvu původní a sepíšete novou s nižší částkou.

iz*

Chápu, že darovací smlouva by měla být mezi dárcem a obdarovaným, ale nezapadá mi do toho toto: "... obdržela jsem rozhodnutí soudu, kde je uvedeno, že dar. poplatek příslušná osoba je povinna posílat každý měsíc také."

Ale možná to není přesné ► např. "darovací poplatek"...

sebod*

Ivzez. To má tamní soud jakousi zvláštní terminologii. Ze zákona žádný darovací poplatek neexistuje. Buď má dlužník Darovací smlouvu nebo Smlouvu o penzi (neplést se starobním důchodem).

Z praxe vím, že soudy dělají takové přehmaty, že je to neuvěřitelné. V poslední době není týden, kdy nepíšeme stížnost na nějaké soudní usnesení, či rozhodnutí insolvenčního správce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]