Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlenovací lístek -dá se získat 2x za sebou

Od: janka99* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím o radu, přítel má v ČR povolený dlouhodobý pobyt, který mu 31.7.2016 končí, proto jsme podali žádost o prodloužení a vzhledem k tomu, že 10.7. odjel z ČR a vrací se až 31.8., došel si i pro překlenovací lístek, který má ovšem jen do 5.9.2016. Myslela jsem, že se žádost vyřídí a bude vše ok, ale až dnes mi bylo řečeno, že bude muset na biometriku a výroba "kartičky" bude nějakou dobu trvat a že se to tedy nestihne do 5.9.2016... může dostat druhý překlenovací lístek nebo co s tím? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, není to chvilková záležitost. Překlenovací lístek je sice pěkný, ale pro radu potřebuji další informace. Tj. z jaké země "přítel" pochází, za jakým účelem se v ČR zdržuje, jaké povolení (důvod pobytu) měl před překlenovacím lístkem a o jaké si žádá?

iz*
hodnocení

0x

Jste si jista, že přítel opravdu stojí o prodloužení pobytu v ČR (přece jen odjet skoro na dva měsíce v době, kdy by měl povolení k pobytu řešit...)?

Dlouhodobý pobyt /... ...

Prodloužení povol/... ...

Vízový štítek &nd/... ...

Zákon č. 326/1999/... ...

Případně aktualizované úpl/... ke stažení (formát PDF, 1,2 MB)

Přesné informace byste měla získat na pracovišti Minist/....

Stačí když mi paní odpoví na doplňující otázky, které jsem ji položil. Popř. mi sdělí číslo jeho pasu, mám přístup do databáze cizinců a hned bude jasno, jak to je s jejím přítelem. Ale nerad bych se hrabal v něčím soukromí než je potřeba, tak stačí jen odpovědět na ty doplňující otázky. Překlenovací lístky se udělují na nějakém základě, neudělují se bez důvodu. Od toho jsou tady platné víza (proto mě zajímá stát ze kterého pochází). V EU je to jinak. Nehledě na to, o co bude žádat, tak nesmí vycestovat mimo zemi (případně EU).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]