Nejste přihlášen/a.
Zdravím, rozmýšlím nad koupí vozu, ale nevím, jestli si půjčit 150 tisíc v bance (max. 3 roky a 5 500Kč/měsíc), spojit to s mojí hotovostí a koupit za hotové. Nebo dát akontaci v hotovosti a zbytek splácet na úvěr, který mi oni nabídnou. U spotřebitelských úvěrů se dá dostal na docela ucházející RPSN, což u úvěru přímo u prodejce jsem zatím nevidel.
Díky za reakce!
Auto za 30.000 to je spíš už dneska taková hujda... Slušnější auto je opravdu tak okolo 150.000 Kč. Záleží jaké má člověk hodnoty a jaké nároky. Auto na spátky a půjčky má jednu nevýhodu... Určitě znáte někoho v okolí co auto rozstřelil na likvidačku a zbyl mu jen dluh... A to psychologicky dost špatně působí. Když zničíte auto které je už Vaše, tak budete naštvaný, ale je to ta lepší varianta. Pak bych šel do splátek jen v případě že mám trošku jistotu že budu v pohodě. Není to o tom jenom zaplatit splátku, ale i provoz a servis. Kdo si myslí že do něho nic nedá, tak je naivní... A žít několik let nadoraz také není dobrá varianta. Tři roky jsou v životě dlouhá doba... Ale jinak bych si asi raději vzal normální bankovní půjčku, či u renomovaného prodejce kde se jistě dají koupit jeté vozy s jejich leasingovou společností, ale je to jen o úspoře na úroku. V AAA apod. je ten splátkový prodej celkem likvidační...
člověk jen nechápe záhadné myšlenkové pochody lidí,co chtějí auto minim. za 150 000 a nemají nic.Když se dnes dá sehnat dobré auto za 30 000 i méně.Kde jsou ty doby,kdy auto stálo pomalu roční výdělek i více
Pěkný den, doporučuji si půjčit v bance, auto bude vaše a v případě problémů se splácením Vám ho nezabaví (až v případné exekuci). U leasingu Vám ho můžou zabavit a nebudete mít ani auto, ani zaplacené peníze a další úvěrové možnosti nejsou tak výhodné, jako v bance. Hodně bank teď vrací nějaké splátky, tak pokud vše dodržíte, není ani přeplacená částka tak velká.
Půjčte si když už musíte u AIR banky,úroky tam budou mnohem menší! Equa banka taky není špatná,ale ta AIR banka je myslím nejlepší,kdysi jsme tam využili refinancování a oproti jiným jsme opravdu dost ušetřili a to se jednalo o podstatně měnší částku,než si chcete půjčit Vy.Podotýkám,že nejsme zaměstnanci této banky! :--))
Jste rozhodnut koupit si vůz za cca. 150tis, i když na to nemáte - nebudu vám tedy vymlouvat, že kupujete stále jen ojetinu, kterou budete servisovat stejně jako vůz za 80tis či za 50tis...
Pokud koupíte vůz na úvěr, bude v TP uveden vlastník leasingová společnost a všechny úkony budou problémem (zápis do TP, STK, nehody a pojistné plnění,...).
Pokud koupíte vůz za hotové, budete mít vůz na své jméno a tedy můžete jakkoli nakládat se svým vozem.
Toto je ten hlavní rozdíl, podmínky úvěrů jsou individuální dle aktuálních nabídek bank, úvěrových společností a vaší historie u nich či v databázích...
Jsou možnosti získat cca 7% RPSN jako dobrý klient nějaké společnosti... jinak si prostě musíte připlatit.
@john - to bylo do roku 2015 - od té doby platí jiné zákony... nebojte se, kraviny to nejsou
Ujasni si co je to úvěr a co je to leasing. Máš v tom hokej.
Pokud si kupuji vozidlo, tak si ho kupuji já a jsem majitel já. Na toto si mohu zjednat úvěr, který ale vůbec nic nemění na vlastnictví vozidla.
Pokud si uzavřu leasing smlouvu, tak žádnou kupní smlouvu neuzavírám a tedy nic si nekupuji. Je to nájemní smlouva na vozidlo, kde sice může být na konci vztahu i následný odprodej, ale to nic nemění na tom, že v průběhu majitel nejsem. Pouze nájemce...
Ojeté vozy na leasing(zapůjčení) nabízí mnoho firem. Třeba Auto Škoda atd...
hmm, jak myslíte - nebudu vás rozčilovat...
ostatní si můžou přečíst např. finance.idnes.cz/...
Možná tu je chybička v "překladu"- jsou možnosti :
1) vzít úvěr - hotovost, jít koupit vůz
2) autoúvěr - úvěr na vůz sjednaný na bazaru - je zajištěný TP resp. jste držitelem, majitel je společnost
3) leasing - sjednává leasingová společnost, většinou právě nové vozy nebo ojetiny v autosalonech z protiúčtu - shoda s 2)
To je tak, když článek o financích píše člověk, co vystudovala dálkově teologickou fakultu Jihočeské univerzity.Sama autorka v tom má hokej.
Zákony v této zemi znají pojem úvěr a leasing. Ten tvůj autoúvěr je 100% leasing. Jen to leasingovky nazvali jinak, protože pojem leasing byl hodně zprofanovaný.
Jestli máš svých 200 tisíc,doporučoval bych si počkat a vůbec žádnou půjčku,natožpak leasing si nebrat. A pokud už vážně musíš,tak jedině půjčku v bance a auto už koupit za hotové. Jsem velký odpůrce leasingů,to auto nebo ta věc není do zaplacení tvoje,vždycky je to nastavené tak že na tom hodně vydělají a ty hodně proděláš.
Jak už bylo řečeno,taky nesmíš zapomenout na servis,což určitě taky nějaká položka bude
Pokud si vezmu bazarové auto na jakýkoli úvěr, jak je to v případě odcizení, nebo totálky? Musím splácet dál?Nebo je to v tomto případě nějak pojištěné?
máte dvě smlouvy - jednu kupní, jednu úvěrovou
1. smlouva vás opravňuje užívat vůz. Je jedno, jestli se vůz pokazí, zdemoluje... 2. smlouva je platná a dohoda o půjčce se zničením věci neruší ... platíte dál dle domluvy NEBO předčasně ukončíte úvěr splacením úvěru. Pokud totiž chcete ukončit povinné ručení, musíte ukončit smlouvu o půjčce, kdy vozem "ručíte".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.