Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes v noci jsem měla opět šílený sen, nic neobvyklého - tentokrát můj bratr byl zraněný a umíral mi v náručí - v tu ránu jsem se vzbudila a myslela jen na to, aby se někde nevysekal na svojí nové motorce. Na to ostatně myslím pořád. Mám neustálý strach, který se stále zvětšuje. Strach ze všeho, z nemoci, ze smrti, ... Otázkou je, kde se to ve mně vzalo? Ještě před pár lety jsem byla naprosto beze strachu, cestovala jsem si po světě, sama,... v noci jsem si sama stopovala, chodila jsem v noci sama z jednoho města do druhýho, nikdy jsem se nebála. Teď? Je až neuvěřitelné jaké historky se mi v hlavě honí. Dnesk ráno, když jsem šla do práce, byla ještě tma, nejen že jsem z každého rohu viděla jak někdo vyskočí, znásilní mě a uškrtí, ale když jsem mezi stromy slyšela padat kapky na zem, místo dešťové vody jsem hned viděla oběšence kterému k zemi skapává krev. Na horory se přitom vůůůbec nedívám! Mám z nich hrůzu! Stydím se, když to tady tak píšu, nemyslím si, že bych byla blázen, jen mám prostě strašný strach. Já už nevím, co si s tím počít? Nemáte někdo obdobné zkušenosti? Poraďte mi prosím.
Víte ono je to dost těžké poradit něco univerzálního co určitě pomáhá. Buď máte psychologický problém, nebo psychiatrický.
Pokud je to jen duševní záležitost, není to tak zlé a většinou pomůže trpělivý přítel nebo přítelkyně, který bude naslouchat.
Je důležité do podrobna stále dokola rozebírat váš strach a to čeho se vlastně bojíte. Ono to může být skryto i někde jinde než v tom co se vám zjevuje ve snech nebo ve vaší fantazii. Nicméně osobně bych vyhledal spíš psychologa, který umí naslouchat a ptát se správnými otázkami kterými ve vás otevře tu správnou bránu k vlastnímu nitru. On ten psycholog také bude umět rozeznat stupeň problému zda se jedná o fyziologické nebo duševní deformace. Pokud váš stav je psychiatrický, pak vás odešle k psychiatrovi pro další řešení...
Většinou se lidé bojí budoucnosti. Může to být strach o práci a o to jak bude řešit situace když nastane nějaká negativní situace. A jelikož si některé obavy nechceme připouštět, dá nám mozek signál nějakými asociativními sny. Je to problém dnešní doby. Lidé si spolu málo povídají a málo se poslouchají a pak když přijde problém tak to řeší farmakama. Chce to si hodně povídat.
Ale jak říkám, není možné poradit něco co vám zaručeně pomůže
Podobné zkušenosti sice nemám,ale zřejmě máte depresivní stavy,ty fobie tomu nasvědčují.Nestyďte se nejste blázen,chce to pohovořit s psychologem,nebo psychiatrem.Z nějakého důvodu jste přecitlivělá. Možná je to hormonální,možná jste si prožila stressové situace.určitě se najde řešení Vyhýbejte se zprávám,najděte si nějakou smysluplnou činnost.Hlavně to nenechejte!Držím palečky.
Nemate male dite? Ja jsem zadnym strachem a hororama netrpela, dokud jsem nemela prvni dite - od te doby mam taky strach. Ne tak hrozny, jako vy, ale obcas mam zmatene sny, kterych se pak bojim. Hlavne tomu nepodlehejte. Jestli opravdu nevite, co delat, tak si zajdete za odborniky. Preji hodne stesti.
Chce to trošku si udělat život hezčí.Udělat si radost, myslet na to, co vás čeká hezkého, jak si to hezké prožijete. Život te jako houpačka-jednou jsi nahoře, jednou dole.
A myslím si, že hlava je jako silážní jáma, do které se skladují strašlivé věci. Jednou za čas něco tou siláží zamíchá a co se dere ven, je až zarážející. Jestli máte sílu, najdte si něco trvanlivějšího-sbírání motýlů. zrzavých mužských nebo něco úplně jiného, na co se budete těšit, promýšlet o tom a vzpomínat na toho posledního. Nedovolte tomu černému příliš narůst! Takhle je to s námi se všemi a všichni se musíme bránit všemi prostředky
Nedat se!
Dokážete si přiznat,že máte problém,to je první krok.Vyhledejte pomoc odborníka,možná jde o panický strach,či jinou příčinu,ale nestyďte se,není za co.Vyhledejte pomoc dřív než vám váš strach úplně zničí život a budete se bát i vyjít z domu.Strach je pro nás normální,je to i pud sebezáchovy,ale jen do určitých mezí.Nejste blázen,zcela určitě.Nenechte se svým strachem ovládat-právě v tom vám odborník pomůže.
Dobrý den mammolo, určitě se nestyďte o svém strachu mluvit nebo psát. První krok máte za sebou - přiznat si, že se něco děje. Dalším krokem je něco s tím dělat. V příspěvcích přede mnou už to všichni řekli - navštívit odborníka. Můj manžel trpí strachem/fobií z náhlé smrti (asi 3 roky). Nejprve jsme vše probírali a povídali si o tom. Mezitím jsme rovněž hledali na internetu, kdo by mohl pomoci (k lékaři manžel jít nechtěl). Narazila jsem mimo jiné na stránky eft-ahc.cz/.... Touto metodou se nám podařilo zmírnit jeho strach na cca 50% (vymizel např. strach v obchodech, v divadle, být o samotě doma). Nyní, když už je na tom manžel lépe, zašel i k lékaři a dál se se svým strachem statečně pere a vyhrává jednu malou bitvu za druhou. Mnoho děsů, fobií, depresí, úzkostných stavů bývá způsobeno nedostatkem serotoninu... Držím Vám pěsti, ať se Vám daří se svým strachem úspěšně bojovat a přeji mnoho štěstí!
Ještě jedna věc k zmíněné metodě EFT - nemusíte věřit, že se dostaví zlepšení nebo že strach zmizí úplně. S manželem jsme do toho šli spíš jen ze zvědavosti a s notnou dávkou skepticizmu. A přesto se úspěch dostavil. Ne hned, postupně slábnul strach v určitých situacích. Věřím, že s pomocí odborného lékaře to zvládneme ještě lépe!
Tím vším chci říct, že může být ku prospěchu zkombinovat i více druhů léčby. Držte se a statečně bojujte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.