Spropitné v restauracích

Od: Datum: 12.07.16 21:00 odpovědí: 8 změna: 13.07.16 07:15

Jaké spropitné v restauraci (kde jsme spokojeni) se v ČR považuje za optimání.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.07.16 21:09
avatar

Za optimální podle kvality obsluhy a chuti. Většinou zaokrouhluju na desetikoruny a nebo dávám +-10-15%.

Někdy nedám nic, a někdy bych nejraději ani za to nezaplatil, protože to za ty peníze nestojí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pepa44
Datum: 12.07.16 22:42

- takže při normálním obědu ve dvou za pět stovek dáváš padesátku (teda až 75,-)...tak to v žádným případě, to se nedělá, možná v Emerice, spíš jsi to vyčet z nějakýho cestopisnýho článku, že?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mot
Datum: 12.07.16 22:52
Jo ja obvykle davam 10% ikdyz se to podle tebe nedela
Ohodnoceno: 0x
 
Od: soday
Datum: 13.07.16 00:36

Ano. Často nás jídlo stojí 440 - 460 kč. Díky spokojenosti zaplatíme 500 kč. Tj. oněch 10% bez ohledu na americké zvyklosti, které jste okoukal ve filmech.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.07.16 22:45
avatar
Záleží i na výši útraty, počtu lidí (pokud se platí dohromady) a samozřejmě ochotě obsluhy a kvalitě pokrmů.
Částka je tedy velmi pohyblivá. M.
doplněno 12.07.16 22:54: A ještě na něčem záleží: na výšce vašeho příjmu ;)
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.07.16 00:22
avatar
Když jsem spokojenej se servisem a jídlem, tak platím dýško 10 procent bez ohledu na celkovou útratu. Když nejsem spokojenej, dám menší nebo žádné.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.07.16 00:45

Nikdy a nikde nedávám.Nevidím pro to jediný důvod natož povinnost.Jinak optimální-tedy ideální je pro obsluhu co nejvyžší.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.07.16 07:15

jak kde a jak kdy, když mi chutná jídlo a dám pinglovi nějakou tu kačku, tak od si ji nechá i když na tom nemá žádnou zásluhu a kuchyně nedostane nic. Což je pravidlo. Někde je zase pingl s kasírtaškou, který mne ale vůbec neobsluhoval , jen vzal penízky. A on ostatním málokdy něco usype. Jen výjimečně je někde spravedlivější pravidlo, že po šichtě se vysype tržba na stůl, odečte se bonovačka a zbytek se v nějaké poměru rozdělí. Je to tam, kde již jedou na počítač a po zavedení EET to bude možné všady, pokud ale budou zaměstnanci chtít.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.