Nejste přihlášen/a.
Jaké spropitné v restauraci (kde jsme spokojeni) se v ČR považuje za optimání.
Za optimální podle kvality obsluhy a chuti. Většinou zaokrouhluju na desetikoruny a nebo dávám +-10-15%.
Někdy nedám nic, a někdy bych nejraději ani za to nezaplatil, protože to za ty peníze nestojí.
- takže při normálním obědu ve dvou za pět stovek dáváš padesátku (teda až 75,-)...tak to v žádným případě, to se nedělá, možná v Emerice, spíš jsi to vyčet z nějakýho cestopisnýho článku, že?
jak kde a jak kdy, když mi chutná jídlo a dám pinglovi nějakou tu kačku, tak od si ji nechá i když na tom nemá žádnou zásluhu a kuchyně nedostane nic. Což je pravidlo. Někde je zase pingl s kasírtaškou, který mne ale vůbec neobsluhoval , jen vzal penízky. A on ostatním málokdy něco usype. Jen výjimečně je někde spravedlivější pravidlo, že po šichtě se vysype tržba na stůl, odečte se bonovačka a zbytek se v nějaké poměru rozdělí. Je to tam, kde již jedou na počítač a po zavedení EET to bude možné všady, pokud ale budou zaměstnanci chtít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.