Nejste přihlášen/a.
vidím že jste spravedlivě rozhněvaný, tvrdý a neúprosný člověk. Já jsem podle mínění svých rodičů byl taky vzpurník, alkoholik, lenoch a úplně neschopná nula, která kouří, chlašče, dělá si dělá co chce a ještě k tomu jezdí s kapelou a hraje po pochybných opileckých zábavách. No hrůza. Prostě lump a darebák, ostuda a černá ovce rodiny, která si zaslouží přísné potrestání. Moji rodiče věc vyřešili tak, že celý majetek převedli na mého staršího bratra. On je spíš intelektuál než domácí udržbář a oni mu uvázali na krk zanedbanou prvorepublikovou vilu se čtvrthektarovou zahradou. Výsledek se dal čekat. Barák jim padá na hlavu a místo zahrady mají prales.
Já mám taky děcka a taky mám občas chuť někoho přerazit. Jako tuhle nedávno, když náš mladej naboural skoro nové auto. Jenže nikdy nikoho nepřerazím a nikdy nikoho nevyženu ani nevydědím, protože vím z vlastní zkušenosti, že je to obrovská strategická chyba.
Radím : Usmiřte se.
Vydědění je možné, ale pouze ze zákonných důvodů. Ty jsou, že syn vám neposkytl potřebnou pomoc v nouzi, neprojevuje o vás opravdový zájem, jaký by projevovat měl, byl odsouzen pro trestný čin spáchaný za okolností svědčících o jeho zvrhlé povaze nebo nebo vede trvale nezřízený život. Pokud není dán žádný takový důvod, nemůžete syna platně vydědit. Nevyslovíte-li v závěti nebo prohlášení o vydědění důvod vydědění, má nepominutelný dědic (váš syn) právo na povinný díl, ledaže se proti němu prokáže zákonný důvod vydědění.
Podívejte se prosím na odkaz,kde je vše podrobně napsáno.Je to již dle nového občanského zákoníku.
To, že se nestýkáte a spolu nekomunikujete, není ještě zákonný důvod pro vydědění. Podle toho, co píšete, je to jen váš kapric. Hele, do hrobu si ten majetek stejně nevezmete, tak se se synem usmiřte a bude spokojenost na všech stranách.
Jak doložím, že nemá zájem? Např. v době nemoci se o vás nezjímal, neposkytl vám potřebnou pomoc. Tohle jde doložit až po té, co jste syna vyzval k pomoci a on nereagoval. Žádná přání k narozeninám, k vánocům, žádné telefonáty /výpisy hovorů, žádné návštěvy - lze doložit výpovědmi (svědectvím) sousedů, kdy syna viděli u vás naposledy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.