Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tu šance na vztah?

Od: leftside* odpovědí: 23 změna:

Mám kamarádku jí je 20 mě 21., kterou znám strašně dlouho, známe se od školky, pak na ZŠ jsme chodili jinam, odstěhovala se na jinou část Prahy. Ale rodiče se znali, tak jsme jezdili spolu na tábory a občas se i viděli. Pak na střední jsme šli na úplně stejnou. a Na VŠ pak zase jinou. A to jsme si začali i dost dobře rozumět, ale ona v tý době měla kluka, se kterým byla snad až do třeťáku, byl o 5 let starší vím, že když už ten jejich vztah šel ke konci, pořád si stěžovala že je na ní vlastně asi mladej, nevyzrálej, chudej student. No neuběhl ani týden a měla nového, tentokrát o 20 let staršího. je s ním dodnes a nic nenasvědčuje rozchodu, oni se nehádají, ani nemají nějak o čem, vidí se dvakrát do týdne, jdou na oběd, do kina, aquparku prostě někam na večeři a pak se rozloučí. Je strašně zaneprázdněnej svou prací. Jednou za rok na hory, jednou za rok k moři, párkrát do roka na nějakej wellnes a to je všechno. A ona mi řekla, že jí to vlastně vyhovuje, bydlet s ním nechce, že by s ním byla nuda, že třeba ona ráda chodí do fitka nebo na brusle nebo je celkem akční typ a von? Takovej usedlej pán no. A já fakt nechápu, co na něm vidí, sama teda říkala, že díky němu se jí dost zpříjemnil život, on všechno zaplatí, dáavá jí celkem drahé dárky, (jako třeba telefon za 20 tisic jen protože je MDŽ), Ale na to já nemám. :( No akdyž sme tak o tom mluvili, tak ona říkala, že s ním ani neni kvůli penězům, že je to sice příjemný, ale nepotřebuje to že hlavně co potřebuje aby byl starší, minimálně 35 a že kdyby se rozešli, tak by pod 30 let nešla, ale že by si zase spíš našla někoho kolem 40, do teď nechápu proč. Ona tomu právě taky nerozumí, ale prostě musí být o dost starší než ona. Divné ne? Přitom my se spolu právě teď vídáme denně ve fitku, nebo jdeme na ty brusle, zaběhat, na kolo, můžeme prokecat hodiny. Dokonce jsme spolu i párkrát něco měli, ale když jsem si myslel, že to něco znamená, okamžitě mě uzemnila, že to nic neznamená, jen že jí to baví a ten její vydrží tak maximálně 2 minuty a odpadne na celej den. A taky nechtěla ať sem trapnej, že ve svým věku jsem to ještě neměl. Takže vlastně jen "laskavost". Když jsem jí řekl, že k ní něco cítím, tak mi jen řekla, že jsem její kamarád, ale nikdy s ní vtah mít nebudu, protože jsem na ní moc mladej.(Jsem asi o 4 měsíce starší a taky, že už má jiný nároky, třeba na povahu...Že se s ním musí cítit v bezpečí apod ochranou a musí k němu vzhlížet. Ale já si osobně myslim, že já se skoro dvěma metrama a s celkem atletickou postavou bych jí dokazal ochránit daleko líp než ten její páprda s pupkem, kdyby ji třeba někdo nedejbože napadl. A tak, když jsme spolu skoro každej den, myslíte že mám nějakou šanci, aby se do mě taky zamilovala? Ona mi sice tvrdí, že toho svýho fakt miluje, protože je charakter, ale copak může vydržet vztah s takovým věkovým rozdílem. No ještě bych dodal, že teďka celkem flirtuje nebo se přátelí s chlapem co mu je 48, prej by do něj šla kdyby neměla tam toho. A to už mi přijde jako totální blbost. :O Může nějak změnit názor a bejt zase na nějakou normální věkovou hranici?

doplněno 12.07.16 19:38:

Ještě bych tak doplnil, že ona s těma staršíma táhla tak nějak odjakživa. Asi ve 14 měla kluka co mu bylo 24. Pak teda v 15 začala chodit s někým kdo byl jen o 5 let starší, první rok, dobrý ale pak jí začal nudit a začala třeba flirtovat s učiteli, a vyhledávat starší chlapy. Pak si teda našla toho o 20 let staršího a teď se asi fakt zamilovala do toho co muje 48. Prostě čím je starší tím starší chlapy potřebuje. Není to už nějaká no nechci říct úchylka ale třeba nějaká porucha, která se dá odtsranit?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A takovou partnerku byste skutečně chtěl? Podle toho co píšete, slečna miluje jen sama sebe. Vám se líbí to, jak mluví o svém partnerovi kterého se drží zuby - nehty a přitom si užívá s jinými? Starší chlap je pro ni jen kasa cink... Ty dvacetileté má na sex..Tak na mne působí ta slečna z Vašeho psaní. Kdyby o Vás stála, tak už je s Vámi dávno.

doplněno 12.07.16 20:02:

Možná, že si hledáním starších partnerů kompenzuje to, že vyrůstala bez svého otce. A potřebuje, aby ji někdo finančně zajistil a postaral se o ni... V každém případě je to její život a proti gustu..

leftside*

To ne, kvůli penězům ho určitě nemá, i když se jí líbí, že to má sním pohodlnější. S tím minulým to měla tak, že tvrdli furt doma, proto se bojí i společného bydlení atd. Já si spíš trochu dělám starosti, proč to tak má protože třeba má pár kamarádek, ale všechny maj kluka max tak o pět let startšího spíš tak o dva, tři roky, ale ona má v jejím věku pár kámošek a mě. A potom? Se přátelí s chlapama co jsou 40+, chodí na večeře s tím 48 letým celkem pravidelně, pořád si sním volá apod. A jí to připadá normální, že je to charakter, a řikala že se jí líbí že je takovej dominantnější, že teď na něj furt musí myslet, jak kdyby do něj byla zamilovaná, pořád o něm mluví atd, ale mluví hodně spíš o tom jakej je, co řekl a co spolu dělali atd, o penězích ani moc ne, i když je fakt že jako nějakej zastupitel asi peníze mít bude, ale to jí prej nezajímá.

A třeba její mamka jí v tom hrozně podporuje, pořád jí říká ať si nehledá vrstevníky, že by jí pak odkopli, až by jí bylo třeba 35+, ale že pro strašího bude furt mladá, nebo ať si hledá účelově někoho kdo má peníze. Její mamka právě taky měla dokonce asi o 30 let staršího. Takže já si myslim, že ona jí celkem kopíruje.

leftside*

Takže to už asi změnit nejde? Bude vždycky vzhlížet k těm starším?

mytrix*
hodnocení

1x

Nemá to smysl. Běž si svojí cestou a najdi si nějakou jinou.

mirex*
hodnocení

1x

Tak už to na tom světě bývá. Jsi pro ní nezajímavé štěně (až na občasný sex). Vezmi to z druhé strany, ona je pro tebe moc stará! Představ si tu hrůzu, že by vám oběma bylo čtyřicet let. Ty dvoumetrový, vysportovaný adrenalin v plné síle, ona odkvétající madam se striemi... To bys chtěl? Vyprdni se na to.

doplněno 12.07.16 19:44:

Pro tebe psycho, ale ono tak nějak funguje. Moc se v tom šťouráš. Když budeš cvičit a budeš zdravej, tak na tom budeš určitě líp než ona. A budeš chytat dvacítky.

doplněno 12.07.16 22:14:

Je to marný, je to marný!

leftside*

To vážně jsou ženský ve 40 takový? Já budu ve 40 přece taky starej a unavenej asi jako teď ten její. Tohle jí právě říká i její mamka, ať si hledá staršího, že až bude straší tak už oní nikdo stát nebude atakovýhle řeči, ale mě to přijde úplně přitažený za vlasy, tyhle teorie.

Mně to přijde přitažené zrovna tak *nevi*. Stárnutí je velmi individuální - třeba moje teta ve 45 vypadala max. na 30 (nepřeháním), a to se o sebe nijak zvlášť nestarala.

doplněno 12.07.16 20:29:

A jinak bych tu slečnu na vašem místě opravdu pustila z hlavy - pokud hledá někoho o tolik staršího, má to prostě tak nastavené (ať už má k tomu jakékoli důvody). Mně to třeba také přijde divné (rozhodně bych takový vztah nechtěla), ale je to její věc a sotva se vám podaří to změnit...

asd1
hodnocení

1x

Tohle nevidim jako dobrou partii do života. Nech si jí jako kamarádku klidně i s výhodama, to bude fungovat líp...

leftside*

Proč není dobrá partie? Ona je jinak stašně fajn, chytrá, vtipná, hrozně hezká právě, prakticky každej jí chce a ona? pod 40 nikdo nemá šanci. Tohle jediný nechápu.

asd1

Dělal bys jí to zázemí, ona by chodila s kámošema po fitkách a užít si volnýho času ;)

hodnocení

1x
Jak se jednou dostaneš do friendzone, už se s ní nikdy nedostaneš ven. Myslím, že v tomto případě není žádná možnost, že se do tebe zamiluje. Má tě jako kamaráda a tak to vždycky bude. Navíc, jak jsi psal, se jí líbí chlapy kolem 40 (což bude asi dost ovlivněno tím, že v mládí o svého otce přišla, ale odstranit se to nedá, tohle není nemoc)
Můžete mít klidně tisíc věcí společných, ale pokud tam nefunguje chemie, nikdy z toho víc nebude.
Krom toho, vy jste si jí idealizoval, takže ty špatné věci nevidíte a snažíte se jí za každou cenu obhajovat, ale podle toho, co jste o ní napsal, to ani nevypadá na holku, co by stála za takovou snahu a čekání.

hodnocení

0x

Slečna je asi něco jako zlatokopka. Pán jí sice příliš nevyhovuje, ona se s ním nudí a bydlet by s ním nechtěla, ale dává jí drahé dárky, zve ji na večeři, vše jí zaplatí a navíc je silně zaneprázdněn, tak ona si může dělat, co chce. Tedy třeba sportovat.

Vztah se starším pánem bývá častější u dívek, které pocítily v dětství absenci otce /třeba po rozvodu rodičů/. A podvědomě hledají staršího pána, který by jim otce nahradil. Navíc v tomto věku už bývají pánové movití a nehledí na korunu. Zato se rádi blýsknou ve společnosti s mladou hezkou partnerkou.

Nemyslete na ni, studujte, učte se, vydělávejte, budujte kariéru a za 20 let, až i Vám bude 40 a víc, třeba také najdete podobnou mladou dívku, která Vám dá svou lásku. Tuhle nechte plavat, preferuje jiné hodnoty, než limonádu a párek v rohlíku. Jaga.

leftside*

Myslím, že jí nejde o peníze, i když je fakt, že si na to dost zvykla. Já myslim, že možná zatim bude nějakej psychickej blok, on jí umřel táta, když jí bylo 7. Ale tak třeba se jí stal celkem trapná věc, on ten její vypadá ještě tak o 10 let starší než ve skutečnosti je. Už se jí několikrát stolo, že je zhodnotili jako otce s dcerou a jedinej kdo si přišel trapně byl von a ona vůbec, říká že jí to přijde roztomilý, mám snad i pocit, že s ejí to kolikrát i líbí, nevím. Ale je tohle normální? Není to třeba už gerontofilie? A já si teda neumím představit, že bych v budoucnu měl partnerku, které je zrovna teď pár měsíců. :O

hodnocení

0x

Buď rád, že tě nechce. Jednou jí za to budeš děkovat, až si najdeš normální holku.

leftside*

To si taky občas říkám, ale připadá mi, že my dva bychom se k sobě asi hodili nejvíc, protože máme toho asi tak 100% společnýho, hromadu společnejch zážitků, a nedokážu naní přestat myslet, jen jsem pro ní dost mladej a chudej.

Chtěl bych aby nějak změnila názor, vždiť to už rovnou může chodit s mým tátou. Což teda mi slíbila že neudělá, ale je to prostě takový nechutný.

balzerka
hodnocení

0x

Ztraťte se jí na pár týdnů, nebo spíš měsíců. Snažte se ji nepotkat. Uvidíte, zda si vůbec vzpomene.To jako test. Ale pro budoucnost s ní nepočítejte. A pokud přeci jen, tak skončíte zase ve stejné "funkci", jako doteď. Ona pořád potřebuje nové starší borce, potřebuje utvrzovat ve své výjmečnosti, potřebuje dárky,musí být za hvězdu . Znám ve svém okolí pár 40 let od sebe. On si čechrá peří po boku mladice, ona se předvádí v jeho autě. Do tohoto trapného zakomplexovaného světa nechtějte patřit. Teď koukám, že doma je tak vychovávaná. Uf:

leftside*

To právě moc nejde, chodíme do stejnýho fitka, a potom co jsme se přestěhovali bydlíme teď dokonce i na stejným sídlišti. A je pro mě strašně těžký jí třeba nepsat, nebo tak. Ona sama od sebe se nikdy neozve, je to vždycky věčnost než odepíše, hlavně teď protože teď je furt s tím 48, dokonce i kvůli němu vstoupila do strany aby ho mohla vídat častěji a to jí politika nezajímala, a teď je do toho celá žhavá. Zkusit bych to mohl to je fakt, ale je to pro mě strašně těžký, protože jí asi fakt hrozně miluju.

Já si právě myslím, že to je ten problém, kdyby jí mamka odjakživa nevedla k tomu,že největší hodnotu má plný konto a starej chlap, tak by to bylo v pořádku, ona právě dělá úplně všechno co jí mamka řekne.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Šance na vztah tu není. Je zbytečné spekulovat, proč se tak chová. Přestaň si cokoli namlouvat, nejsi ani schopen si uvědomit, co znamená ochrana, kterou ona potřebuje. To není o svalech, to je o tom, že ty nebudeš nikdy schopen jejímu partnerovi konkurovat. Jsi schopen jí zajistit luxusní bydlení, auto, dostatek peněz ...? Její partner je pracovně vytížený, to znamená, že ona má dostatek volného času, ve svém věku má jistě dostatek známostí, které jí pomohou uskutečnit prakticky cokoli. Navíc nehrozí, že by si za ni mohl najít náhradu. Měla by tohle všechno u partnera v tvém věku?

leftside*

To právě nejsem, já bych jí na to MDŽ mohl dát tak karafiát. Ale zase sem třeba hodnej kluk, a to ona chce někoho hodnýho.

Já bych právě hrozně chtěl aby si uvědomila, že ty peníze a tak nejsou všechno, ona není nějak extra náročná zase, její mamka má dost peněz, nepotřebuje aby jí někdo zaopatřil, právě i kvůli tomu tomu nerozumím. Já mám právě jen pocit, že jí to nějak táhne k těm starším, protože je ovlivněná a přitom netuší, že by jí bylo dobře i s někým mladším. Ale nevím no. :/ Mám taky pocit, že jedině ona je ta pravá pro mě, já bych se i ženil, kdyby mě chtěla, já bych udělal fakt cokoliv, ale ona nechce. A čím víc ji chci tím je chladnější a chladnější. Třeba já jsem jí říkal, že bych přestal studovat, abychom měli na zábavu a ona se jen tak usmála a řekla:"Ale no tak mě přece nejde o peníze, to nepřipadá v úvahu, abychom my dva někdy..." :(

balzerka

Vy jste jak věrnej pes. Ale to nepřitahuje, to spíš odpuzuje. Aby na vás nezačala být alergická, když nechápete, že ona nechce... Nejvíc toužíme po tom, co nám uniká. Naopak je nám proti srsti, co se nám podbízí. Nejste sám, kdo si to musí vypít až do dna. Snad každý někdy zažil neopětovanou lásku. Bolí to, ale jednou to přebolí. Tak do toho fitka choďte jindy nebo jinam a přes sídliště domů jinudy.

laurak
hodnocení

0x
Ta slečna je sama ještě nevyzrálá. Najdi si holku, která tě bude chtít se vším všudy, tohle je ztráta času.

pohanka*
hodnocení

0x

Vy to vidíte jenom ze svého úhlu, jenom Vy máte pravdu, porovnáváte i podle duhých. Myslím, že když si to přečtete celé po sobě, tak zjistíte, že to nebude fungovat, že budete čekat marně.

Slečna toho stihla za svůj krátký život dost.

Vysvštlující ,, pohodlný život,,? Ale kdepak. Už ví, jak to chodí. Peníze jsou sexy. To už tady někdo řekl. Přece nebude chodit s rytířem z Nemanic, byť by se jí plazil u nohou a v puse držel rudou růži. Nemáte šanci, není to láska k muži, ale k prostředku zajišťující její bezstarostný život. Sice jsou i úchylky, či to někdo vznešeně nazve steskem po otci. Předpokládám, že starší padesátník, leč chudý muž, ji neosloví.

Naše matky a babičky by takovouto ženu nazvaly ženštinu lehkých mravů. Slušná to forma, neslušnou si domyslíte.

Ale dnes je jiná doba a jaksi všechny výstřelky se dají pochopit, pokud se netýkají právě naší rodiny.

Jinak Vy jste slušně zamilovanej, jí to lichotí. Lakujete si vše na růžovo, snad Vás to brzy přejde, Váš vztah nemá naději a budoucnost.

elles
hodnocení

0x

Vše už tu bylo řečeno, to, že je slečna moc hezká je spíš nevýhoda, protože to o sobě moc dobře ví a pěkně s těma chlapama mává. Silně pochybuji, že je hodná. Že maminka se zaopatřila dobře finančně díky o tolik staršímu chlapovi ji jen utvrdilo v tom, že půjde ve stejných šlápějích. Taková Dorota Máchalová z pohádky od Trošky. A navenek může říkat cokoliv. Nebudte vlezlý zoufalec, hodte to za hlavu a vezměte rozum do hrsti a já bych už nikdy nenapsala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]