Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam schovat doma peníze?

Od: jj15 odpovědí: 41 změna:

Zdravím,

kam byste doma schovali větší obnost peněz? Mám na mysli cca 10 cm tlustý balíček bankovek. A je lepší je rozdělit a ukrýt na více míst, nebo je lepší schovat je jen na jedno místo? Nebo je lepší banka? Jaký je Váš názor?

Díky.

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

5x
Víte, že vám nemůžeme radit, kde hledat... ;)

hodnocení

5x

Tak teď už znáte celou řadu míst, kam ty peníze neschovávat. Když totiž napadly zdejší rádce, určitě napadnou i zloděje. Některá místa (v prádle, v nádobí, v potravinách, pod kobercem, ve splachovači...) jsou dokonce natolik profláklá, že tam zloděj hledá automaticky. Chce to dlouho přemýšlet, zkoušet, a na místa, která Vám někdo poradí, nebo která Vás napadnou jako prvních 10, radši zapomenout. Zloděj nebývá blbec, a tahle místa ho napadnou taky.

doplněno 19.07.16 10:14:

Nic ve zlém, ale nikdo z nás tazatele nezná. Uvědomujete si, že jste právě dali řadu typů možnému zloději? (Tazateli se omlovám, není to myšleno osobně.)

doplněno 19.07.16 17:13:

A moje konkrétní rada? Peníze do zazděného, ukrytého sejfu a klíč nosit ma krku.

uska*

Také se mi zdá dotaz od neúspěšného zloděje při posledním pokusu vykrást byt. Tak zde sonduje, kde si lidé schovávají peníze, které nenašel. Mít takový balík peněz, tak s nimi kmitám ihned do banky, ať peníze hlídá někdo jiný.

jentak2

"A moje konkrétní rada? Peníze do zazděného, ukrytého sejfu a klíč nosit ma krku."

Tak to taky v žádným případě. To ti lupiči nejdřív useknou obě ruce - než jim ten klíč vydáš, a stejně o všechno příjdeš, to je na nic. Jedině mít to zakopaný na zahradě a v tom trezoru mít jen dokumnenty...

hodnocení

4x

Určitě do banky.

Já jsem loni před dovolenou dala pár svých cenností a peněz do krabice od mléka, když dům bude nějakou dobu prázdný. Zatáhla igelitem a gumičkou a nahoru dala štítek ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ. A dala jsem to do mrazáku až na dno, kde bylo podobných krabic od mléka se skutečným jídlem asi 10. Tam by se zloděj určitě nehrabal. ;)

Letos už to neudělám, protože to ví celá Poradna. *smich*

Jinak jsem slyšela, jak pán uschoval doma větší částku peněz. Jenže zapomněl časem, kam. Teprve po dost letech, kdy malovali, odstranili koberec - a peníze byly v rohu pod ním. Ta banka je opravdu bezpečnější. I kdyby jen v tom, že takhle nezapomenete, kde ty peníze máte. *smich* Jaga.

uska*
hodnocení

1x

Teď vidím, že jsem šťastný člověk, který takové problémy nemá:)

hodnocení

0x

Pokud by se nejednalo jen o den dva, než bankovky někam předám, dala bych je určitě do banky...

rora*
hodnocení

0x

Taky bych dala raději do banky. Jinak mě napadá třeba schovat do tiskárny místo toneru, schovat mezi oblečení, udělat skrýš ze straré knihy, schovat do krabice třeba od nějakého kuchňského přístroje, cereálií a podobně. Těch možností je nepřeberně.

sebod*

rora. Snad kromě toho toneru jsi uvedla místa, kam jde zloděj v první řadě

jofa*

Jestli to je 10 cm balíček v 5000 bankovkách, tak do banky. Jestli ve 100 korunách tak klidně v šuplíku.

"schovat do krabice třeba od ... ...cereálií a podobně"
Jeden nejmenovaný politik měl několik milionů v krabici od vína... a přece mu to tam našli! *smich*

hodnocení

0x
A co dát peníze vodotěsně do igelitu a schovat do nádoby s vodou na WC

hodnocení

0x

Pokud máte větší obnos peněz, o kterém víte, že si ho chcete ušetřit, zkuste za něho nakoupit např. cenné mince (je potřeba se poradit se znalcem) - protože jejich hodnota pravděpodobně poroste. S běžnými bankovkami se vám může stát, že přijde nějaká větší inflace a máte hrst papírů.

angell1985*

Jak víte že pravděpodobně poroste jejich cena?

Podle zkušenosti - ne své tedy, ale lidí, kteří to takto dělají, a to už po značnou řádku let. Cena samozřejmě roste hl. v dlouhodobém horizontu - ale každopádně je stále hodně vysoká, pokud je mince opravdu vzácná.

angell1985*

Dlouhodobě se vyplatí snad jen zlato jako takové,ale mince jsou k ničemu.Jednou bude dotyčný potřebovat peníze-tedy prodat a kde bude hledat někoho,kdo bude mít zájem zrovna o tu jeho minci?Je to podobně složité jako s investičními drahými kameny.Akorát prodělá

Právě naopak - mince jsou lepší. Zlato může hodně ztratit na ceně, v závislosti na mezinárodním trhu se zlatem.

angell1985*

Dobrá.Kde tedy seženete ze dne na den kupce na větší množství mincí?Dlouhodobě zlato tolik neztrácí a je to jistina.

Já sama jsem nikdy žádné kupce na mince nesháněla; ti dotyční, o kterých jsem psala, je ovšem bez problémů udávají. Také jsem se o tento problém zajímala (jak trvale uchovat jistou peněžní hodnotu, popř. ji ještě navýšit, a toto mi bylo vícekrát doporučeno). I mně osobně se to zdá logické.

angell1985*

Nakoupíte mince třeba plácnu v hodnotě 200 000Kč.Dnes je o ně zájem,ale co po pár letech?Co když nebude zrovna o tyto mince zájem?Za kolik si myslíte že je prodáte pak?Buď za daleko nižší cenu a nebo budete prostě muset čekat a čekat.No a jestli jednou zase přijde krize tak moc lidí shánět mince nebude.

cesarj

zlaté mince vydané ČNB jsou osvobozeny od DPH a nárust hodnoty je cca 10% ročně...mínus provize, likvidita je do 24 hodin, bez problému. co je špatné že tuto investici dělá už dost lidí a mince jsou limitované takže třeba kilové mince za cca milion nedostanete, mají přednost už zakaznici co jsou regostrovaní dlouhodobě.

investiční slitkové zlato je taky osvobozeno od DPH ale tam už je to podle kurzu.. a posledni dobou je boom zlata za námi...ale likvidita je taky okamžitá...zlatý slitek je zalisován a když není poškozen obal okamžitě dostanete hotovost podle daneho kurzu.

no a kupce nezhaníte, odprodáte to kdekoli kde se obchoduje s investičním zlatem. nebo ČNB...pozor ale na obyčené mince..ja se bavím o mincích vydané ČNB..neb jinou národní bankou v jiné zemi.

maara*
hodnocení

0x

Pokud jde o nějaké dlouhodobé schování .. jakože spoření. Tak právě uschování peněz doma je nejhorší věc, kterou lze udělat.

Jeden příklad za všechny, ten co by si před 50lety uschoval 50tis.Kč, by si uschoval opravdu pořádnou sumu peněz, kdyby je ale dnes vytáhl, tak jejich hodnota je z dnešního pohledu vůči době kdy je uschovával mizivá.

Je lepší je tedy uložit do banky, kde se úročí, případně investovat do něčeho co si drží svoji hodnotu nebo stoupá, např. zlato.

balzerka
hodnocení

0x

Do věcí, které se dají odnést, nikdy. Ani do splachovače ne.Jeden čas jsem měla skrýš v soklu skříně. Známý si zazdil trezorek ve sklepě a namaloval si tam blesk, jako elektric.rozvaděč. My jsme mívali jednu odsouvací parketu.Kámoška pod vanou. Asi bych dala větší část do banky a zbytek do úkrytu.

isteron
hodnocení

0x

Do banky väčšinu, doma ponechať v hotovosti len menšiu sumu, tzv zmenné.

damandys
hodnocení

0x

Já bych ty bankovky dal do papírového sáčku s moukou. Ta mouka penězům neublíží a pochybuji, že by zloděj hledal právě tam. A je tu ještě jedna výhoda, když zapomenete, kde jsou bankovky uložené, určitě je při vaření zase objevíte.

pepa44
hodnocení

0x

já si dávám peníze do sklenice od okurek a zakopávám na zahradě, to nikdo nenajde,

přece bych je nedal těm vydřiduchům do banky, ode mně nic nedostanou, jsem v protestu proti pojišťovnám a bankám

angell1985*
hodnocení

0x

Co trezor?Třeba podlahový?Také je na místě otázka jak dlouho na peníze nebudete sahat.Jestli by se nevyplatilo třeba směna za zlato.

hodnocení

0x

úkryty doma - a co když vypukne požár a bude sotva čas zachránit život? zakopat na zahradě - to udělal dědeček kamarádky, pak umřel a osud peněz je dodnes nejistý... banka mi přijde nejrozumnější...

andri*
hodnocení

0x
Bezne lidi maji zakopaný nahradni klice treba ve skalce pod kamenem ale s takovou rulickou to nevim.Napadl me prostor pod zdenou vanou.Tam ohen se nedostane,maximalne jen instalater.Jsou tam mini vyklapeci dvirka pro vstup k odpadu.Pisu to protoze jsme tam jednou penize ukryly.Dnes uz takovou rulicku nevlastnim.
Na netu jsem videla ruzne videjka,, KAM,, napriklad do sacku a zapichnout do kvetinace,pod parkety,za skříně atd...Dobre se schovaji i v garnyzi,roletach kdyz to jsou ty stary.Tam je zlodeji nehledaji vubec.

jentak*
hodnocení

0x

Na pragoalarmu jsem viděl trezory do zdi. Kovové, ohnivzdorné, o průměru asi tak 10cm a dlouhé cca 22 cm, na A4 a něco. Byly i v různých jiných velikostech. Trvalé řešení na schování peněz, pojistných smluv, dokladů apod. A nestálo to mnoho. Na internetu určitě bude spousta prodejců, kteří se tím žíví a s monrtáží. Pokud by jste se tím chtěl inspirovat, nikdy nekupujte nic elektronického, ale trezor s klasickým dózickým, nebo trezorovým klíčem.

jentak2

tak takovej minitrezůrek ti razdva ze zdi vyndám a doma si ho v garáži votevřu...trezor - v žádným případě, ale zakopat do země

ynamu28

Mám v jedné nemovitosti zazděný malý trezor cca 400x400x400mm. Když jsem ho zazdíval, tak jsem zezadu navařil několik železných profilů různého tvaru a délky. V případě, že ho bude chtít někdo vyndat, tak to prakticky znamená, udělat do nosné zdi díru o průměru cca 1 metr. Já bych to nechtěl dělat. *ee*

Hlavně když jsem ztratil klíč a nic tam není. *smich*

"...ale zakopat do země"

Tak jo, už běžím žádat o povolení rozkopat chodník před naším činžákem. Tam to určitě nikdo hledat nebude. A navíc to bude perfektně při ruce. *haha*

lidus*
hodnocení

0x

Vy nemáte trezorek? Třeba za skříní a leze se do něj ze skříně, nebo v podlaze...Nejhorší varianta je skříň s oblečením, šuplík (i pod šuplík) nočního stolku, pod matrac, to zloději dobře znají.

hodnocení

0x

A vůbec nejlepší j,e zapomenout, kam, jste to dali jednou se mi to stalose stovkou euro, které mi zbyly z dovolené a tři dny jsem před příští dovolenou přehazovala prádlo a j. protože jsem to opravdu zapomněla.

To nic není, Ajo. Manžel kdysi dávno pracoval v autoservisu. Dali tam auto po nehodě, bylo dost rozbité. Jak ho rozdělávali, kdesi ve sloupku volantu našli zastrčený pěkně tlustý svazek tehdejších západoněmeckých marek. Volali majitele auta, peníze vrátili. A ten pán povídá: "No ano, já si je tady před pár lety schoval, když jsme jeli na dovolenou. Bože, co já se navzpomínal, kam jsem je jenom dal! " :-D Jaga.

hodnocení

0x

No,tak já bych radu měla. Srulované bankovky nacpat do konzolí od záclon, ale to byste musela mít staré komunistické kulaté konzole. ;) Nebo do trubky od vysavače, ale to byste zase nemohla používat vysavač, nebo to pořád vytahovat. nebo pevně a pečlivě obalit igelitem a zakopat na zahradě. (To jsem kdysi udělala já). Ale šlo o dost velký obnos a jak tady někdo píše, deset centimetrů tlustý balíček ve stovkách, to zase není tak moc. A pak, když uvažujete o řešení schovat doma, nebo dát do banky, tak jednoznačně banka. Už nežijeme v takovém režimu, kdy člověk musel každou korunu obhájit, že k tomu přišel legálně, aby ho nezabásli. :-D A také jde o to, koho se vlastně bojíte. Jestli jsou to příslušníci vaší rodiny, nebo případní zloději. Já totiž také mám synáčka, který vyšťoural každou mou "skrýš". Ale nešlo o štosy bankovek, ale i tak to člověka naštve. Pokud se obáváte zlodějů, tak nemá smysl žádný koberec a tak podobně, tam jdou nejdříve. Uvažují stejně jako Vy. Radím banku, nebo ďouru na zahradě.

mirkaol*

SUZYMON PÍŠE:

Už nežijeme v takovém režimu, kdy člověk musel každou korunu obhájit, že k tomu přišel legálně, aby ho nezabásli. :-D A také jde o to, koho se vlastně bojíte.

ODPOVÍDÁM

cože? Nežili jsme ... ale dnes ŽIJEM, pozor na to! Banky mají za povinnost se vás ptát kde jste vzala ty peníze a mají povinnost vás NAPRÁSKAT FAÚ. Pokud nenapráskají budou sankcionovány

vanad1*

Hlášení podávají banky u částek vkladu nad 100000,-.

Zlato je nesmyslná investice. Před tuším 2 roky byla opět masívní reklama na investici do zlata a jeho cena pak spadla dolů. Při prodeji vás zase při výkupu oberou o poplatky.

Něco nechte doma, něco v bance. Popisovat skrýše je dobrý návod pro zloděje, aby si zvětšili rozsah svého hledání...

cesarj
hodnocení

0x

jestli máte nějaky duvod nedat prachy do banky...tak jsou v podstatě tři možnosti...pronajmout si v peněžním ústavu box..cca 1500kč ročně, neb to dát do notářské uschovy jako psaní, ani notář neví co v tom je...cena smluvní.../500-3000 ročně/ neb si to poslat sám sobě když se jedná o pár dnů.

dobrodružné povahy to daj do mražáku a podobně.

mirkaol*
hodnocení

0x

když je dáte do Banky, tam vám je mohou zabavit. No však zkuste třeba po 2 milionech vkládat, uvidíte jak dopadnete.

Já bych to dala do zahraniční banky na nulový úrok. Tam se neptají kde jste to vzala a nenapráskají vás na FAÚ.

Rakousko - Itálie - Monaco

rozhodně ne Švýcarsko!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]