Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarádka má můj ukradený mobil

Od: scoutie* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, nevím jestli jsem to zařadila správně. Mám problém. Kdysi v květnu mi ukradli mobil, který se asi po třech měsících objevil u kámošky. Vím, že pokud je kradený a já mám na něj záruční list, patří právem mně. Ale nemůžu kamarádce ten mobil vzít násilím. Mluvila jsem s její matkou, která mi řekla, že mi ho vrátí, když jí dám tolik peněz, kolik vrazili do jeho koupě a opravy.

Na to já samozřejmě nepřistoupím, takže s tím musím na policii. Potřebuju jen, aby mi policie pomohla ten mobil vymoct. A chtěla jsem se zeptat, jestli to jde jen tak nebo musím sepsat nějaký papíry např. trestní oznámení za držení cizí věci. Nechci kamarádku obvinit z krádeže, když to nemusela ukrást ona.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

3x

Scoutie, nevím, kde bydlíte, ale je Vaše město tak malé, aby Vaše kamarádka náhodou v zastavárně koupila zrovna Váš ukradený mobil? Neříkám, že se to nemůže stát, ale pravděpodobnost takové náhody je velice malá. Daleko pravděpodobnější je, že kamarádka je pachatel krádeže (možná, že k tomu byla navedena, nevím). Postoj její matky se mi zdá rovněž podezřelý (použila slovo vrazili? To je trochu drsné, měla by pro Vás mít snad pochopení, ne?). Rozhodně situaci řešte s policií, protože je-li to Váš telefon, vrátí se Vám a navíc se nebudete kamarádit s lhářkou a zlodějkou (je-li to ona; v případě že skutečně došlo k náhodě, bude to asi chtít pevné základy Vašeho přátelství). Držím Vám palce.

martini*
hodnocení

2x

Ano, můžete oznámit na policii krádež mobilu a i to, že víte, že ho má kamarádka a ona vám ho nechce vydat. Jestli máte k mobilu všechny papíry, ukáže se hned, zda se jedná o stejný mobil. Pokud ví, že je váš a kradený, může být i ona a zjevně i její matka rovněž obviněna z trestného činu, podle hodnoty mobilu a podle toho, co se jim podaří prokázat to může být zatajení věci, podílnictví aj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]