Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiná společnost na vyřízení duchodu

Od: leos89 odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer. Vyřizuji si duchod. Paní na OSSZ ve Zlíně jsem dal veškeré doklady potřebné na výpočet. Jenomže paní nerozhoduje nad výpočtem duchodu a kdy budu brát duchod. Potřeboval bych kontakt na společnost případně telefon kde bude proveden výpočet a od kdy mi bude duchod přiznán? Dále v jaké výši mužu žádat o vyši zálohy když od podání žádosti o duchod nebude vyřízen za 90 dnu jak se uvádí? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

O důchod musíte žádat na OSSZ, Česká důchodová správa je v přiznávání důchodů jedinou kompetentní organizací. Pracovnice OSSZ Vaši žádost předá příslušnému oddělení/zaměstnanci.

Pokud vím (jestli se nic nezměnilo), žádá se jenom o zálohu, její výši stanoví "důchoďák"

fran56ris*
hodnocení

0x

Je to hrůza,ale musíte dodat od kdy do kdy jsi pracoval a kde.Mám to sám za sebou.Náš stát je zřejmně jedinný na světě ,který se tváří,že o člověku nic neví.Není to pravda ,vědí o všem,jen potřebují buzerovat.Naprosto ideálním řešením by byla pracovní knížka ( v Občance nám to zrušili ).Dostanu vstupní razítko ,po ukončení výstupní.To není buzerace ,ale můj osobní doklad.A odpadlo by shánění potvrzení a dokazování pomocí svědků,pokud podnik zanikl.Jinde ve světě to tak funguje,jenže mi jsme vyjímeční - u nás se staví dálnice 18 let u nikomu to nevadí.Ale nedej bože,že nedoložíš jeden měsíc bez práce,to už se nezapočítá hned celý rok !

pohanka*
hodnocení

0x

Předpokládám, že se jedná o starobní důchod. Datum odchodu do důchodu si ale určujete sám.

A výši důchodu si můžete zcela bez problémů vypočítat sám na kalkulačkách, které naleznete na webových stránkách třeba ČSSZ, MPSV, nasedůchody.cz.

Sice se tomu trošku musíte věnovat /mít dopředu IOLDP informativní osobní list důchodového pojištění/, ale po zadání všech potřebných hodnot do tabulek Vám vyjede velmi přibližná částka předpokládaného důchodu.

Mě se zadařilo vložit všechny potřebné doby a částky do tabulek a důchod vyšel přesně na korunu.

Pokud nad tím nechcete trávit čas /podle mne to byla zábava, vždyť se jedná o Vaše peníze/, můžete oslovit s Vašimi požadavky firmu - namátkou ,,Kohoutek&Bednář,, nově ,,Kohoutek&partneři,,. Je to placená služba. Podívejte se na jejich stránky, jsou velmi přehledné.

Nabízejí přesný výpočet důchodu a to hlavní i přesný datum odchodu do důchodu, abyste netratil z důvodu chybějících pár dnů peníze. Tedy aby Váš důchod byl co nejvyšší.

Odchod do důchodu Vám jistě spočítá i jiná firma /soukromník/, ale tito jsou v této problematice velmi zkušení.

Pokud jste si již zažádal, tak až Vám přijde výměr, Vám udělají i přepočet správnosti.

Jinak při žádosti o důchod si Vy určujete, jestli chcete zálohu na důchod. Na to se Vás zaměstnanec ptá. Píšu ze své zkušenosti.

Ale na výpočet důchodu i zálohu si musíte počkat, jsou tam určité termíny, nijak to neurychlíte. Moje zkušenost je, že pokud máte všechny doklady a doby zaměstnání v pořádku a doložené, tak to netrvá zase až tak dlouho.

Žádost o důchod předkládáte 4 měsíce od požadovaného dne odchodu. Jestliže jste podal žádost nyní, předpoklad je, že požadujete důchod od října. Je ale doba dovolených, tak i s tím musíte počítat, ale určitě termín stihnou.

Jak píše správně IVZEZ, tak výši zálohy určí sama ČSSZ, to Vy neovlivníte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]