Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se dá dělat v Praze na letišti po příletu?

Od: viajera odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jedeme s přítelem na dovolenou. Jsme od Brna, ale odlet (a přílet) máme z Prahy. Bohužel to vyšlo tak nešťastně, že přílet z dovolené budeme mít do Prahy na letiště v 1:00 hod. ráno. Co tam máme dělat? Z Brna pro nás nikdo nepřijede a v takovou hodinu snad ani nejezdí MHD do centra. A i kdyby, tak by to asi nebyl moc dobrý nápad courat po Praze v takovou hodinu a ještě se zavazadly - vlak do Brna nám pojede z hlaváku stejně nejdřív až kolem šesté. Restaurace jsou tam předražené (a v noci možná i zavřené), taxíky předražené... Můžeme tam alespoň být v nějaké čekárně, když už vlastně nebudeme mít platnou letenku? (nebudeme už totiž čekat na odlet letadla, jenom na odjezd z letiště). Nějaký tip, co se dá dělat v Praze na letišti...?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tondac*
hodnocení

2x

Poslední bus jede po půlnoci, první po 4h. V mezičase jezdí noční bus 510, který objede půlku Prahy. jrportal.dpp.cz/...

Zastávku Letiště hledejte pod Terminál (1-3) jrportal.dpp.cz/...

Asi je jedno, jestli si zdřímnete na letišti nebo na nádraží. Můžete si přes dispečink objednat levnější taxi s garantovanou cenou.

Třeba se let zpozdí a přiletíte později nebo budete mít štěstí a v Praze bude bouřka a vy sednete v Brně. :)

atreus*
hodnocení

1x

autobusy MHD jezdí z letiště každou půlhodinu

vlaky odjíždějí už v 4.52, 5.52, 6.06; autobudy (Praha Florenc) v 5.00, 5.30, 6.00

domnívám se, že v letištní hale počkat můžete

hs*
hodnocení

1x

Dobrý den, asi bych hledala ty dopravní spoje než zmíněné nonstop podniky - v příletové hale (na T2) jsem žádné "podniky"neviděla (však mají u některých přímo uvedeno, že jsou v tranzitu!) a míst k sezení tam také příliš není - mám na mysli prostory na příletech, kam projdete po vyzvednutí kufru z pásu, vlastně tam lidé čekávají jen krátkodobě, neboť po příletu mají jaksi jasné co bude následovat - tj. buď jdou na taxi, nebo na stanici busu nebo k autu. Jedině se snad zdržet přímo někde mezi výstupem z letadla a převzetím kufrů (ale to by vám zase jezdily osamocené kufry po pásu - to mi taky moc chytré nepřijde). Ale sedačky v těch prostorách jsou - vevnitř (minule tam seděli taxikáři..) a i venku.

doplněno 08.08.16 18:22:

Úplně mi vypadla základní možnost, že můžete z příletové haly jednoduše vyjet výtahem (nebo jezdícími schody) do odletové haly :) Jsou nad sebou. Tam bude jistě spousta čekajících lidí a míst je tam spoustu (na rozdíl od té odletové). Nepíšete na jakém budete terminálu, uvažuji T2 (Schengen). Na T1 (ne Schengen) se mísí přílety a odlety (nevím zda pokaždé, já to tak měla) a tak je tam více možností na to "kam jít". Také může nějakou dobu trvat než vám dají kufry na pás, tak třeba ta prodleva nebude tak hrozná. Ještě odkaz na souhrn, jak se dá na letiště dostat, bohužel ten přímý bus Letiště-Hlavák (linka AE) nejede v noci... dpp.cz/...

plavest*
hodnocení

0x

Podívejte se na jízdí řády. Já tam koukla a autobus nebo vlak vám jede podstatně dříve než v 6 ráno.

hodnocení

0x

Moc to řešíš! Kolik hodin stravíš v letadle 20? Tak to budes ráda, že vystoupíš z letadla a daš si na letišti malého šlofíka. Radím jít na pár piv do nějakého nostopu a počkat, než ti něco pojede. Nebo se můžeš courat po noční Kněževši.

hodnocení

0x

Dobrý den.

Radila bych Vám,nikam se nehrnout.Zůstaňte v areálu letiště a využijte služeb nonstop ;)

prg.aero/...

hodnocení

0x

Non-stop a Student Agency 6:30 rano odjezd Terminal 1

hodnocení

0x

Tolik dobrých rad a tazatelka se ani nevrátila aby si je přečetla. Tak za ně děkuji alespoň já. *palec*

mcfight
hodnocení

0x

Můžete to udělat tak, jako to dělám já. Přijedu autem k letišti, koupím si parkování na požadovaný počet dnů a jak přiletím, hned mám k dispozici vůz...Třeba v jednu ráno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]