Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záněty v těle nepomohla by změna stravy?

Od: lenkge odpovědí: 23 změna:

Neustále se mě opakují záněty v těle nepomohla by mě změna stravy?*hej*

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

jak zde čtu o imunitě, tak se připojuji a osobně nedám dopustit na bylinné výtažky - jmenují se -Epamy a můžete si vybrat zrovna ten posilující imunitu, nebo i přímo protizánětlivý...nabídka je široká, kdybych s tím neměla dobrou zkušenost, neradila bych to

hodnocení

2x
Me pomohlo prijmat vice vitaminu. Ktomu jsem jedl na snidani a veceri ke chlebu prirodni desinfekci aka cesnek.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nejsem odborník, ale pokud tělo reaguje na vše zánětem, tak nebude asi v pořádku imunita - bude snížená a oslabená. Takže, posílit imunitu. A jak, to by věděl lékař. Zdravím!

72mona3*
hodnocení

2x
Bývalá kolegyně mi kdysi udělala přednášku o překyselení organismu (záněty prý jsou prý způsobeny právě tím). Tělo prý se snaží srovnat vnitřní prostředí a tím se vyčerpává ( snížená imunita apod.) Úprava stravy v tom hraje velkou roli.
Víc si nepamatuji :(

Překyselení je módní blábol.

balzerka

Překyselení není blábol, byť se jedná jen pár desetin pH, spíše setin. Tak jako hladiny prvků ,tak i kyselost pH máme nastavenu tak, aby chemické procesy v těle fungovaly. Tělo vytrvale koriguje hladinu pH tím, že používá minerály ze stravy a nebo uložené ve tkáních /např. vápník z kostí, zubů/ k neutralizaci kyselosti zaviněné nevhodnou stravou, stresem, léky. Často tělo nestíhá dorovnávat a pak kyselejší prostředí vyhovuje parazitům ,bacilům, virům a plísním. A nejen sladkosti, také přemíra masa,vývarů z něj, uzenin, kávy, limonád, chipsů, některých léků, ba i zbytečné syntetické vitaminy zahýbou hladinou pH. Opravdu je tu i hranice pH 7,35, za kterou nastává smrt. Imunita sídlí ve střevě. Je třeba ho vyčistit a posílat mu vyváženou odkyselující stravu,dostatečně pít / nejlíp čistou vodu s citronem/ a také se hýbat na čerstvém vzduchu.

Když tak čtu Váš výčet toho všeho, co způsobuje překyselení organismu, musel bych už celý být jak kyselina sírová. Prakticky všechny ty potraviny pravidelně konzumuji už několik desítek let (některé rád, jiné méně rád, množství nehlídám) a zatím se u mě žádné překyselení neprojevuje. Jak to vysvětlíte?

Myslíte, že mi zrovna citrón (kyselina citronová) odkyselí střeva?

pohanka*

Ra252: Možná se tomu v dnešní době tak říká, ale návrat ke zdravé, racionální stravě, menším porcím zas tak nerozumné není.

Slovo návrat říká cosi ve smyslu, že někdy to bylo lepší. To myslíte vážně?

72mona3*
@ra252 - víte, že tímto tvrzením vyvracíte vliv stravy na celkový stav organismu?
A je tento blábol něčím škodlivý? Nutí vás ke koupi předražených potravinových doplňků? Maximálně si koupíte lakmusové papírky na měření pH moči. Pokud donutí alespoň zlomek lidí ke změně životního stylu, tak je to jen dobře.
doplněno 11.07.16 20:55: Módní? Proč? Jen proto, že se o tom mluví? V tom případě je módním blábolem i palmový tuk. *zeď* Blábol je, když tvrdíte hovadinu. Blábolí někdo, kdo je mimo. Pomatenec. O překyselení hovoří i doktoři (pokud jsou ochotní se tím zabývat) Když tvrdíte, že překyselení organismu je blábol, označujete tyto vystudované lidi za pomatence. Ne přímo, ale je to tak.
Vysvětlete váš pojem "módní blábol", ráda se poučím. To nemyslím ironicky. Pokud máte informace, sdělte mi je prosím, ať nežiji v bludu. Dalším.

Vůbec neříkám, že strava nemá vliv na stav organismu. To ale nemění nic na tom, že "překyselení" je módní blábol.

pohanka*

Na překyselení: Určitě méně cukru, cukroví a bílého pečiva, více zeleniny, zelených bylinek, česnek, cibule, zázvor.

balzerka
hodnocení

2x

Zkuste si koupit Zinek/ 1xdenně/ a B komplex /malé 2xdenně/ To je první volba na záněty . Ideální v přírodní formě jako kvasnice, banány, ořechy, klíčky,dýňová semena, plody moře, kvalitní červené masíčko /nebo aspoň rybičky/, celozrnné pečivo...

hodnocení

1x

Máte vpořádku zuby? Tam může být ložisko, které je příčinou zánětů.

jj Zuby.Tuhle kolegovi vyrvali všechny zuby a resumé NIC jen ho to prý bude stát ,mimo bolest a další problémy ,120 000kč!

cechacek*
hodnocení

0x

Někdy záleží na vznik zánětů, tím co jíme, co pijeme, stres, fyzická aktivita, už. léky a.p.

hodnocení

0x

Někdy pomůže návštěva lékaře. Hlavně v posledních sedmdesáti letech se to už docela vyplácí.

doplněno 10.07.16 22:06:

.. jako po válce ...

sebod*

ra. Myslíš v posledních sedmdesáti letech života člověka, nebo v uplynulých sedmdesáti letech? ;)

balzerka
hodnocení

0x

Klasická antibiotika jen v krajních případech.Jinak hodně rozhodí organismus tím, že vybijí i prospěšnou mikrofloru ve střevech, která vyrábí B vitamin. Znáte určitě průjmy a kvasinkové infekce po antibioticích. Berte kromě změny stravy nékteré přírodní antibiotikum, nejen česnek, cibuli. Dají se koupit v některých lékárnách, ale nejspíš přes internet bylinné preparáty s prokazatelně antibiotickým účinkem jako je Vironal, Drags Imun -obojí od Energy.Je i internetová poradna Energy. S preparáty / je jich víc/ pracují už roky někteří lékaři . Olomouc. Z čínské mediciny Shuang hua bao. Preparát v ampulích, ten se zas vozí z Ruska. Ale návod je upraven, aby prošel na náš trh, jako potravinový doplněk. Až přes internet získáte rady ohledně správného užívání. Při jejich užívání je třeba dodržet, aby byly brány mezi jídly, víc tekutin a často po třetím týdnu týden pauza. Také je třeba počítat s odléčovací reakcí, takže s dávkováním začít u některých níž, s menším počtem kapek. Pak je tady již více pracovišť, co diagnostikuje a léčí s přístrojem BICOM.

hodnocení

0x

O imunitě mluví všichni a všelijak. Ale málokomu to stálo za to, aby si pohledal nějaké informace a o imunitě se dozvěděl více. Udělejte to!

lenkge
hodnocení

*hej*děkuji za rady snad mě to pomůže *hej*

hancule*

Dobrý den,Lenkge,především se nechte řádně vyšetřit lékařem.Neuvádíte,kde záněty probíhají a opakují se - zda v jednom orgánu či ne,jaké máte další příznaky/např.zvýšená teplota apod./Při zánětech gynekolog.,žilních,kožních apod. se léčba výrazně liší.Nežli začnete se ,samoléčbou, je třeba udělat rozbor krve,moče a další vyšetření,které se budou vázat k zanícenému orgánu .Myslím,že bylinkami a exktrakty na zlepšení imunity byste rozhodně měl/la začít až po stanovení jasné diagnozy.

lenkge
hodnocení

*srdce*Diágnozy: Chronická laryngitida s těžkým zánětem dýchacích cest+sarkoidóza+cukrovka a sinustitida

ATB nepomáhají,ani to co jste radili mě nepomáhá doktorovi už neustále psaní neschopenky už leze na nervy a říkal mě ať si zažádám o invalidní důchod III. stupně a bohužel mě to zamítli s vysvětlením že jsou záněty nepodstatné a ostatní nemoci co mám mě nijak nezabraňují i když se na veřejnosti dusím.Ani vitamíny a mineráli nepomáhají nic je to bludný kruh.*vezen*

Rok už to mám a doktoři mě vůbec nedokázali za ten rok trochu vyléčit aby to bylo o něco lepší akorát mě to přeléčí a za chvíli to mám znova horší.*bum*

Takový je závěr tohoto téma.

doplněno 14.09.16 13:31:

Zvýšenou teplotu mám jen při zhoršení v krvi byla zjištěna zvýšená kyselina močová a nedostatek draslíku a záněty jsou většinou v dýchacích cestách a u průdušek.

doplněno 14.09.16 13:34:

záněty se opakují neustále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]