Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená na Moravě

Od: 522xboy® odpovědí: 10 změna:
Zdravím, rád bych jel v srpnu na dovolenou na Moravu. Znáte dobrý hotel, penzion, spojený třeba s welness nebo jinou atraktivní nabídkou ale s dobrou dopravou, bohužel auto nemám. Děkuji mnohokrát všem za odpověďi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ohledně dopravy nevím, nenapsal jste, odkud byste jel, ale mohlo by Vás zajímat toto.

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, jako znojemský patriot můžu hrdě doporučit okolí našeho města. Apartmánů a wellness nabídek jsou tu mraky, záleží jen na Vaší finanční situaci (oblíbené jsou třeba luxusní hotely Happy Star, Savannah, Prestige), méně nákladné penziony (Lahofer, Nhotel, apartmány Daun...), ke koukání tu je rotunda, hrad, staré město, podzemí, pěkné koupaliště, kousek dál hrad Bítov, zřícenina Cornštejn, přehrada Vranov nad Dyjí a zámek Vranov, Pevnostní muzeum (prohlídka pásma bunkrů). Je tu spousta cestiček do NP Podyjí pár set metrů od města, všude vyhlídky, sklípky, hospůdky, cyklostezky, stezky pro pěší.

Doprava parádní (na všechny strany), my jsme taky bez auta, dnes jsme se vrátili z třídenní toulačky po NP, navštívili jsme bývalou železnou oponu a městečko Hardegg se zříceninou a luxusní vyhlídkou.

fik
hodnocení

1x

Jelikož to mám od bydliště poměrně blízko,tak doporučím jednu věc,pokud máš rád přírodu tak takový výšlap údolím oslavy a chvojnice spojený s prohlídkou dvou zřícenin kraví hora a levnov to není vůbec k zahození. Koupání v dalešické přehradě,která má pořád ještě pěknou vodu. Pokud jsi technický typ tak v létě můžeš jít na obsáhlou exkurzi do vodní eletrárny,fakt to stojí za to,je to i s prohlídkou strojovny. Pokud tě zajímá historie tak zámky moravské budějovice,jaroměřice,náměšť a třebíč-v třebíči je bazilika a židovské město napsané v seznamu unesco. To tak nějak k regionu třebíčsko-ivančicko,je zde moc krásně. Ubytování jsem slyšel že je luxusní v zámeckém hotelu Valeč,má tam být i bazén a kdoví co ještě,osobně jsem tam nebyl tak nevím,ale všichni si to pochvalují. Dopravu to neporadím,pokud nemáš auto tak se asi jedině spolehnout na vlaky a autobusy

hodnocení

1x

Dobrý den, nic konrétního vám neporadím, ale jsem z Blanska a kolikrát jsem si říkala, jak by tady byly ideální prázdniny - s žitím je to horší. Zkuste najít ubytování v této oblasti a máte nápadů na výlet nespočet. V Blansku i v Boskovicích je Aquapark, to mě osobně moc nezajímá, ale to další - Moravský kras - Punkevní jeskyně s projížďkou na lodičkách - jezdí tam autobus, dále Kateřinská jeskyně - tam se dá od Punkevek dojí pěšky, zámky v Boskovicích a Rájci nad Svitavou, také v Lysicích - tam jede autobus ze Skalice na Svitavou, dále zámek v Letovicích - majitel to spravuje za pochodu - nemá obdoby u nás, dále výlet do Brna, je to na trati z Blanska a je toho tam nepočítaně, snad ještě v Boskovicích synagoga a mikve - rituální lázeň - u nás ojedinělá, to všechno se dá zvládnout bez auta, tak zkuste popřemýšlet, třeba toho někdy využijete.

balzerka
hodnocení

0x

Priessnitzovy Lázně Jeseník. Když je počasí, tak nemaj konkurenci.Jsou 2 km od města, bus jezdí často.Z města pak busy na Rejvíz, Ramzovou, do Zlatých hor, Karlovy studánky. Je to hodně o přírodě, balneopark, lesy, prameny. Oslovte infocentra té které oblasti.

jabraka*
hodnocení

0x

Dotaz je velmi volný.Na Moravě se dá zažít mnoho.Ale musím vědět,co chci.Třeba Luhačovice splní mnoho.Jak lázeňské velnes,tak skvělou přírodu.Rožnov pod Radhoštěm je vynikající na turistiku.Zlín na městské vyžití.Hodonín - vinné sklípky,Strážnické slavnosti.Takže nejprve se musiš rozhodnout,co užívat,pak se dá poradit vi místo.Nejlepší je mototuristika po celé Moravě.

JABRAKA

hodnocení

0x
Doporucuji luhacovice. Jezdi tam vlaky a je tam pekne.

babicka*
hodnocení

0x

Jsem z Lednice,a srdečně vám ji doporučuji ! Je tu spousta soukromých penzionků i pěkných hotelů!

kamilalukesova*
hodnocení

0x

Doporučuji lázně Luhačovice, je tam dobré jak autobusové, tak vlakové spojení. Je tam i mnoho wellness hotelů, určitě si vyberete. Zkuste mrknout na net :).

bublanina*
hodnocení

0x

Doporučuji Velké Karlovice a okolí = Valašsko. Ubytovat se tam dá ve velkých hotelích, ale i v soukromí v penzionech či chatách. Turistika, cyklostezky, v hotelích welness, lanové centrum, segwaye, koloběžky, golf, blízko Rožnov pod Radhoštěm, úžasné frgály, houbaření, nádherná krajina - točil se tam seriál Dr. Martin, jestli jste sledoval. Je tam toho moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]