Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest nad kotníkem

Od: klepi® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám problém nad kotníkem se mi asi udělal zánět v noze, je tam určité místo, které je velmi citlivé na dotek a bolí to, vždy, když delší dobu sedím a pak vstanu tak to bolí no a po pár krocích to zas není moc cítit, nejhorší je, že dělám u pásu, a stojím na jednom místě 7,5 hodiny, nevím jestli mám jít k doktorvi, protože když už tam pujdu, aby mi dal neschopenku alespon na 2 týdny protože na týden to nemá cenu, to budu doma zdarma, takže to bych radši chodil do práce, a nějak to přtrpěl.

Nemá někdo zkušenosti s rychloléčbou? Jinak mám to stažené obinadlem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

2x

Nad kotníkem které nohy, jak vysoko a z které strany? Váš věk? Máte nadváhu? Cukr v pořádku? Křečové žíly? Máte to místo horké? Asi tak 15 cm spíš na vnitřní straně jde dráha ledvin i dráha jater a blízko je tlakový bod na slezinu. Tyhle orgány odlehčete dietou. A místo namažte Voltarenem gel.V případě, že by to byl zánět šlachy, jedině dobře. Chtělo by to pauzy v práci, nohy na stůl . Já bych si domluvila rehabilitaci.Tamní lékař předepíše něco vhodného. Bez nemocenské. Nějakou elektroléčbu, magnet, kam se chodí po práci.

hodnocení

pravá noha, věk 21, nadváha mírná, cukr nevím, křečáky ani náhodou, vnitřní strana, horké není, trošku teplejší, a 15 cm to určitě není maximálně 5 cm nad kotníkem

pohanka*

Neuhodil jste se do toho? To byste ale asi věděl.

Nebo namožené, také bych to spíše viděla na ten Voltaren.

balzerka

Masírujte si to místo, je to přeci jenom dráha ledvin . Souvisí s nedostatečným příjmem tekutin a zakyselením těla cukrem, kávou,masem, uzeninami, vývary, sladkostmi,... Tyto věci omezte...Prolejte se urologickým čajem, víc pijte čistou vodu s citronem,i to pivko nevadí. Jezte víc zeleninu. Okurky,petržel,salát, zelí,mrkev meloun,cibule..Rajčata tolik ne. Povaha Vaší práce problémům s nohama bohužel nahrává.

doplněno 11.07.16 11:56:

To neznamená, že máte nějak nemocné ledviny. Ony jenom hlásí, že vlivem stravy a nedostatku vhodných nápojů musí víc makat.Časem by byly ve špatné kondici. Měl byste pytlíky pod očima, bolela by vás kolena,čelo, což už jsou vážnější signály. A dráha ledvin není jenom o ledvinách. Má vliv i na hrdlo, plíce, trávení / plynatost/. Urogenitál samozřejmě.

hodnocení

0x

Možná máte navrtnutý kotník? Já jsem letos na jaře špatně doskočila a vyvrtla jsem si ho (poškodila vazy - ale hodně). Bolelo to ve stejném místě (nad kotníkem). Vy to asi máte méně, když můžete chodit, ale určitě s tím běžte k lékaři. Já jsem potom dlouho chodila s ortézou.

hodnocení

0x

zkusila bych "priznicův zábal"...může se používat vlastne na všechno, např. záněty, zánet žil, já mela tenisový loket,manžel zánet žil-doktorka nás pochválila-nic tím nezkazíte, zkuste

pohanka*
hodnocení

0x

Bolest nad kotníkem? A kde přesně. Z vnější, nebo vnitřní strany?

To je strašně ošidné, takhle žádat po internetu radu.

Nejsme lékaři.

Já osobně jsem třeba nikdy neslyšela dávat Priessnitzův obklad na zánět žil na noze.

doplněno 10.07.16 13:00:

Na zánět žil jsem dostala Heparoid, stahovací obvaz /punčochu/ a nezatěžovat, polehávat, nohu ve vyvýšené poloze.

doplněno 10.07.16 13:04:

Možná ne dlouhodobý výše uvedený obklad /zapářka/, ale pouze zchlazení studeným obkladem, tedy bez igelitu, ten bych se bála použít v tomto případě. Ovšem, kdoví, co má tazatel za problém.

pohanko opravdu je to rada od lékařů ...jak na zánět žil tak na záně tenisového lokte - jinak bych si netroufla to radit, sama jsem se tomu divila, ale pomohlo to

pohanka*

Maky, jo dobrý, já bych brala klouby, krk, ale když je zánět žil, tam bych se bála té zapářky, kdy vlastně se to místo po zchlazení zahřívá. Ty žíly jsou trochu něco jiného, jsou trošku háklivější, při zánětu možnost trombózy. Ale je to jenom můj vnitřní dojem, moje intuice. Pokud už bych nějaký obklad, tak leda bylinkový. Listy kostivalu, měsíčku zahradního. Ale jakmile by byla noha hodně červená a teplá, tak bych šla k doktorovi, je potřeba podat mimo jiné i léky na ředění krve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]