Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje registr břemen?

Od: korek odpovědí: 9 změna:

Existuje nějaký ať už veřejný nebo neveřejný registr břemen, konkrétně věcných břemen užívání na konkrétní dům? Třeba, že si někdo zadá do nějaké databáze jméno: Mirek Tvarůžek a vyběhne mu záznam ano tenhle člověk má věcné břemeno užívání v obci Kokorevo č. p. 250. Existuje něco takového?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

Tyto údaje jsou vedeny v katastru nemovitostí. Nicméně primárně se tam hledá dle parcely, takže abyste nemusel prohlížet katastrální mapy kvůli číslu, je docela dobrá tato služba: katastr2.cz/...

Zadáte adresu, následně na objekt kliknete a kliknete na odkaz "odkaz do KN". Následně budete přímo přesměrovaný do katastru na odpovídající záznam.

V rámci přístupu zdarma se dozvíte jen všeobecné údaje (například že je tam břemeno na dožití, že je tam zástavní právo atd.). Pokud byste chtěl zjistit konkrétní informaci - například kdo přesně to zástavní právo má, pak už je nutné použít placenou verzi - viz cuzk.cz/...

doplněno 13.07.16 23:18:

To lze také, ale to už jsou placené údaje. Viz cuzk.cz/...

korek
hodnocení

Pokud to dobře chápu, všechny tyto metody směřují k tomu, že musím zjistit číslo parcely toho kterého člověka - následně ověřím břemena na katastru. Já ale neznám čísla parcel toho člověka, které právě on vlastní. On může mít majetky rozeseté po celé republice a břemena kdo ví kde. Řekněme, že o tom člověku vím jenom údaje z OP. Předpokládám, že z takových údajů se k seznamu břemen na jeho majetku nedostanu...Kdyby alespoň list/y vlastníka, bylo možné hledat podle jména nebo trvalého bydliště nebo nejlépe a logicky podle rodného čísla...To už by byla možná databáze neveřejná.

iz*

Omlouvám se, že vstupuji do Vašeho dotazu, ale neumím si představit, k čemu by rejstřík břemen podle jmen měl být dobrý. Chápu, že je např. v případě koupě nemovitosti potřeba zjistit o nemovitosti všechny informace, ale v takovém případě přece znáte číslo parcely...

korek
hodnocení

Ale no tak. Zapojte svoji představivost a věřím, že na nejedno využití přijdete.

paw*
hodnocení

0x
Existuje. A rika se tomu katastr nemovitosti. Jenom s vyhledavanim podle jmena je problem, je totiz placene. Zdarma je jenom hledani dle parcely.
korek
hodnocení

Takže, jste si jist tím, že pokud si placenou verzi koupím, zadám jméno a naběhne mi údaj o tom, kde mám jaké břemena?

sebod*

já se domnívám, že takový registr neexistuje.

korek
hodnocení

Já se právě také domnívám, že takový registr neexistuje *smich*

paw*

Nevim presne, co placena verze umoznuje. Ale z principu lze vyhledavat podle jmena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]