Dobry den, kvuli precerpanemu kontokorentu o par stovek budu jeste rok v registru dluzniku. Teda jestli plati to, ze zaznam je na 4 roky. Vsude se o tom mluvi, ale nikde jsem to nevidel napsane. Ze zakona a narizeni CNB vsak musi banka ukladat informace o klientovi 10 let...Takze i kdyz bude vypis z registru dluzniku cisty tak banka uvidi problem. Muzu napsat ted bance a zazadat aby mne uz ona vymazala? Pred tremi lety jsem vse splatil a rad bych ted cerpal jiny uver...dekuji za zkusenosti a rady
Bance napíšete dopis, že berete zpět svůj souhlas s tím, aby nakládala s Vašimi osobními údaji. Následně na to upozorníte onen rejstřík a zažádáte o výmaz
popkorn
To jsem udelal, jiz pred temi 3lety ihned po doplaceni. Dostalo se mne odpovedi, ze ten souhlas vzit nejde. Ze musi dodrzet narizeni CNB, a to uchovavat informace po dobu 10 let... Takze i kdyz jim napisu a poprosim at me vymazou z registru, a oni vyhovi... tak v registru nebudu ale stejne jeste 7 let uvidi moji platebni moralku a nemusi mbe piskytnout vubec ni?
Z bankovních registrů skutečně vymazat nelze. Banky historii uvidí, nicméně jak je postupně záznam starší a nejsou tam žádné nové, tak tomu kladou menší důraz nebo třeba žádný. Toto bych už neřešil, vliv bude naprosto minimální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.