Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cviky proti bolesti zad

Od: samurraj® odpovědí: 20 změna:

Ahojda všem, manželce se udělalo asi před 3 měsíci zle a tento týden znovu. Byla na všemožných vyšetření a nakonec byla u doktora přes záada a prý je to od nich. Podotýkám, že když jí to chytne, tak je jí jako zle od žaludku, sedí u záchodu a zvrací. Vždy jí odvezu do nemocnice, tam jí udělaj všemožné testy (vždy negativní), dostane injekci, kapačku, den si tam položí a jde domů. Jenže tohle problém neřeší, že jo.

U toho doktora přes záda, dostala bederní pás, který musela stále nosit a taky tejp. Po tom to bylo všechno dobrý. Pak ho nosit přestala a nyní jí to opět chytlo, jak už jsem psal výše. Jestli je to tedy opravdu od zad, jak tvrdí ten doktor, tak si říkám, že musí být na záda nějaké cviky. A proto se ptám někoho znalého, zda ho něco napadá? Díky.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

4x

Na záda je mnoho cviků, ale prováděné špatně ještě pacientovi přitíží. Manželka ať si nechá předepsat rehabilitaci a odborník jí naučí správné cviky na její diagnozu. Chce to cvičit denně, když zalajdačím, tak na třetí den jsem v pytli.

Naprosto souhlasím s Uškou. Navíc, na té rehabilaci může požádat a dostat tejp.

hodnocení

3x

Buď pomůže chiropraktik - naprostá většina těchto bolestí bývá od páteře - , nebo pokud není v dosahu, doporučuju cviky od R. McKenzieho. Jeho kniha "Léčíme si záda sami" se právem stala bestsellerem. Cviky, které v ní doporučuje, nejsou složité, ale zato pomáhají drtivé většině jeho čtenářů.

hodnocení

Tak moc děkuji za tip. Podívám se na to.

host*
hodnocení

2x

předně: bolesti zad s dalšími samurejem popsanými průvodními jevy jsou opravdu hrozné a kdo to nezažil, těžko pochopí.

za druhé: bolesti zad je možné různými způsoby zmírňovat nebo léčit, ale především je třeba zjistit příčiny a příčiny odstranit. Příčin může být velká spousta od častého a delšího předklonu mladé maminky nad žehlicím prknem při žehlení plenek, nebo zvedání miminka nebo jiných břemen silou zad, přes různé zatížení v zaměstnání při manipulaci s břemeny, nebo i vsedě, což znají pokladní v samoškách, otočené k pásu tak nešikovně, že jsou celý den vykroucené a ještě rukou musejí posunovat zboží za sebe a ještě jim zezadu táhne neustále otvíranými dveřmi průvan na záda. Nepřiměřená torze krční pateře a další vlivy způsobují bolesti od krční pateře, které zná asi kdekdo. Včetně ofouknutí průvanem v autobuse, ve vlaku nebo od klimatizace. Nebo také přetěžování zad osob s křehčí konstrukcí nepřiměřenou zátěží, atd. atd.

za třetí. správně prováděná rehabilitace je velmi účinná, u nás má výbornou tradici i velké osobnosti (MUDr. Karel Lewit - viz cs.wikipedia.org/... ) i velké rozšíření nejrůznějších rehabilitačních zdravotnických zařízení, včetně "ordinací"různých samouků, kteří nabízení různé napravení, masáže, čaje nebo magické tahy a podobné léčebné metody. Rehabilitační pracovnice a pracovníci mají výborné vzdělání, většina dnešních mladých již bakalářské, výbornou odbornou praxi a vhodně vybavená pracoviště.

za čtvrté: vychází i knížky pro laiky, (například zijemenaplno.cz/... ) kde se čtenáři mohou poučit o zdrojích bolestí a možnostech léčby a vhodných cvicích a záleží na nich, jak se podle toho zařídí a podřídí se léčbě na rehabilitačním pracovišti polikliniky nebo v ambulanci v nemocnici.

za páté: nejlepší je začít opravdu u odborníků - lékaře, který doporučí další postup, léčbu a případně podle jeho rad domácí cvičení a dále hlavně zjistit příčinu bolestí a odstranit ji. Třeba i změnit zaměstnání nebo pracovní prostředí.

doplněno 15.07.16 09:24:

uska: kdybych mohl, dal bych vám bod - dala jste jasou, stručnou a dobrou odpověď

uska*

host - díky za pochvalu, sama se v tom plácám moc let, takže vím, že bez cvičení to nejde a nejde. Ten bodík si vyberu příště*smich*

eulalie*
hodnocení

1x

Hm, a nemůže vaše žena trpět migrénou? Mně totiž záchvat migrény vždycky začíná bolestí bederní páteře, bolest se přesouvá do šíjových svalů a nakonec hlava... Pokud by měla hýbnutou nějak páteř, plotýnky, tak na rentgenu by to bylo vidět, ne? Jak tu rádcové doporučovali rehabilitaci - tak ta je dobrá. Celkové je dobré mít v pořádku a pevné svaly okolo páteře... Jenže já jsem nikdy ty jejich cviky nedokázala pak doma sama zacvičit. Takže jsem se vrhla na jogu, tu si cvičím sama doma podle knížky.

doplněno 16.07.16 19:48:

Pro Balzerka: No nevím, s tím odkyselením organismu - co chcete odkyselovat? Vždyť tělo si to hlídá samo. Kdyby nehlídalo, tak nepřežije...

balzerka

Podezdření na souvislost s migrenou jsem napsala ve třetím řádku své první rady. Viz výše.

doplněno 16.07.16 16:47:

Asi jako všechny zdravotní potíže bude třeba nejdřív tělo odkyselit. Ale tohle téma tu už bylo víckrát.

Balzerko, jak se dá s vámi spojit? Přes vitřní poštu to nejde, nejste registrovaná. Chtěla bych vás poprosit o radu, ale nechci své problémy dát do fóra. Ale je možné, že budu muset.

balzerka

Babko z OV , odpovím Vám v rubrice: Vzkazy, přání a ... Balz.

hodnocení

0x
Mně tady prostě nesedí jedna věc.
Proč Vaše paní vždy zvrací *nevi*
hodnocení

To bohužel netuším. Třeba když bolí záda od páteře, tak to nějakým způsobem tlačí na žaludek až se z toho člověk pozvrací...nevím, nejsem doktor, ale všechny testy vyšly OK. Nejhorší je, že tady u nás v Turnově v nemocnici (teda spíš polomárnici) člověku udělají základní vyšetření (někdy ani to ne) a co nejrychleji ho vyšoupnou pryč. Klasika: Injekce, kapačka a domů.

To zvracení znám, běžný následek migrény, která bývá běžně zase následkem těch zad. Mně od toho pomohl právě chiropraktik...

balzerka
hodnocení

0x

Mám načteno dost a právě tady mi to nehraje. Páteř trpí vlivem špatné kondice orgánu, který se do jejího segmentu promítá. Takže většinou né páteř na orgán, ale spíš orgán do páteře. Tejp mohl působit na tlakové body toho kterého orgánu. Já to vidím na žlučník. Ten bývá často prapůvodcem migren. U těch je zvracení. Ať paní zkusí žlučníkovou dietu. Ať je to jakkoliv a třeba se mýlím, jedině jí taková strava bez smažených a majonézových jídel, omáček, uzenin, zrajících sýrů, smetany, zákusků, kafe , chipsů ulehčí. Prostě ať zkusí být pár týdnů na všemožné zelenině,syrové i vařené, jáhlech, pohance,luštěninách. Místo bůčku si dá rybu pečenou na cuketě, místo čokolády fíky...Cviky určitě. Páteři prospívají ty cviky, co posilují břicho. Víc pít jen čistou citronovou vodu, protože se její organismus bude v důsledku přechodu na zdravou stravu čistit a ty zbytečnosti, kterými je zanesen , se musí nějak vyplavit. A chodit na vzduch. Nepíšete věk a případné nemoci či nadváhu ani která část páteře ji zlobí/?/, aby člověk mohl mít představu, když chce poradit .

hodnocení

Děkuji za odpověď. No jsme zatím ještě mladí. Manželce je 27. Tak je mi to divné. Prý ji to bolí jakoby v dolní části zad. Třeba když někde déle stojí na místě, tak je to hrůza

balzerka

Asi někde v pase? Zrovna bederní páteři prospívá posilování břišních svalů. U žen bývá v důsledku povoleného břicha víc prohnutá / tzv. hyperlordoza / .Jen ne klasické leh-sedy nebo kudly! V leže na zádech s pokrčenými koleny, chodidla na podložce asi 30-40cm od sebe a zvedat postupně hlavu, odlepit ramena a rolovat se s bradou na hrudi do polosedu a plynule zpět.Sladit s dýcháním.Kde se hrudník rozbalí, nádech. Po10 opakováních přitáhnout si rukama kolena ke hrudi a "postavit" se a kolíbat jen na bederní páteři. Pak si lehnout natažené nohy a natažené ruce nad hlavou a silou působit, jakoby vás někdo tahal za levou nohu a pravou ruku. Podýchat v tom tahu do kříže a totéž opačně. A pak se zase vrátit k rolování. Tohle jsou velmi jemné základní cviky pro bolavá záda . Musíte se objednat na oddělení rehabilitace k lékaři. Ten naučí cviky, předepíše procedury, masáže, elektroléčbu.. Nenechte se odbýt.

hodnocení

Balzerko i vám děkuji za vyčerpávající odpověď. Na tu rehabku půjdeme určitě, ale při dnešní ochotě doktorů a kor tady u nás v Turnově to bude zas masakr.

jhj
hodnocení

0x

Mám to samé.Ortoped doporučil rehabilataci na RHC /rehabiltace/v nemocnici apod.Nejděte si RHC např.ve vaší nemocnici,ukažte nález,zahájí tam rehabilitaci

hk
hodnocení

0x

Od zad to nebude. To jen doktor neví od čeho to je, tak to svede na záda. Byla paní na magnetické rezonanci? Tam by to měli poznat jestli to je od zad, ne?

pohanka*
hodnocení

0x

Nevolnost a zvracení je na počátku těhotenství. Tudy cesta asi neee, že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]